Nyheder og SamfundNatur

River Zeya. Zeya floden i Amur-regionen: fisk og foto

Levoberezhny ærme Amor gav navnet på Evenk. De kaldte ham floden Zeya (i deres sprog, navnet lyder som "dzhee" og oversættes som "klinge"). Det er den tredje største biflod til Amur. Det flyder gennem et område i Amur-regionen, der dækker mere end halvdelen af sin flade. I Amur bassin floden løber nær bebudelsen.

På bredden af Amur tilstrømning bygget vandkraftværk, som blev grundlagt tre byer og Reserve. På bredden af floden stiger Zeya, Blagoveshchensk og gratis. Zeya Reserve beslaglagt en del af det område i den øvre del, sprawled over et areal på 830 km². Opførelsen af Zeya vandkraftværket løst problemet med katastrofale oversvømmelser, der opstår under oversvømmelserne sommer.

beskrivelse

flod længde på 1242 km. Pool dækker et areal på 233.000 km². Kilden af floden ligger i bjergkæden Toko Stanovik strækker syd Stanovojbjærgene rækkevidde. En kort del af den øvre del af bjerget, strømfald og nervøs. Zeya er overstrøet med sand og sten kløfter. Ådalen fastspændes krutostennye rock klipper.

Hvor Zeya skærer Tukuringra bjergkæde, dens farvande raseri på bundløst slugt. Dens lavere Kurset løber langs sletten, hvor dalen blev hørt i bredden, og kanalen brød op i talrige bifloder. Zeya bugter sig blandt vidtstrakte enge stiplede med talrige søer og overgroet med pilebuske.

Det er sejlbar. Retten ply længden vandveje på 650 kilometer. Tager rødder i floden munden af den Zeya, trak han op til samme by. Før fremkomsten af vandkraftværker i høj vand periode, domstolen steg til Bomnak landsby, over byen Zeya.

Forsendelse komplicerer mange lavvandede strømfald oversået med floden kanal. Den hydroelektrisk dæmning er ikke bygget på en navigation struktur. Retten ply den øvre og nedre pool.

hydrologi

Zey nære regn, sne og underjordiske kilder. Den vigtigste kilde til magt - regnen. De udgør 50-70% af den samlede årlige afstrømning. Andelen af sne ikke overstiger 10-20%, mens den underjordiske - 10-30%. For floden er kendetegnet ved høje vandindhold. Columbine det er dannet af næsten 20.000 søer. Deres samlede areal er mere end 1000 km 2.

For flodvand regime er præget af sommerens oversvømmelser som følge af voldsomme regnskyl og en klar oversvømmelser foråret. Udtrykt oversvømmelse varer 3-4 uger. Oversvømmelser bliver gerningsmænd alvorlige oversvømmelser, hvilket resulterer i naturkatastrofer. Zeya floden i vinteren med en swimmingpool, der spredes via de landområder omfattet af permafrost, meget lavt vand.

Endnu ikke rejst den Zeya vandkraftværket, vandstanden er i svingning amplitude på 9-10 meter. Den maksimale dybde af Zeya vandkraftværk i et område, det når 64 meter. Dens største bredde svarer til fire kilometer.

Flora

Den øvre del af floden, som er rigelig i alle former for mund, strømfald og vandfald, er omgivet af Zeya naturreservat. Det afgjort omkring 637 arter af planter. Coast derefter strammet forskellige repræsentanter for planteriget.

Her fange øjet af de mongolske egekrat, Amur Linden og æble bær. Raznolistoy hassel og elm japansk omgivet af floden Zeya. Amur-regionen i nabolandene er blevet et bosted for sibirisk røn, pil brunlig, dværg fyr og multebær.

Dale i området er dekoreret med birk lunde. På siden af de højderyg Tukuringra løvfældende buske, Rede ringere plads temnohvoynikam der dannede Ayan gran. I flodslette af floden Zeya, fotos, som er forbløffende, begravet i store enge med moser.

fauna

Dyr, der bosatte sig i floden kysten, tilhører en gruppe af typiske taiga indbyggere. Floddale læ wapiti og elge Ussuri. De blev smukke bolig for rådyr og vildsvin. Distribueret her af repræsentanter for den væsel familien. De mest farverige indbyggere i disse rovdyr i de boreale skove betragtes zobel og hermelin.

De indfødte i regionen anerkendt af brune bjørne, ulve, jærv, mårhunde, oddere og højttalere. I disse steder de fjerede fauna er repræsenteret af kylling. Maleriske flod Zeya tætbefolkede ryper, ryper og tjur. Den øverste dvæle ryper, desværre, deres befolkning er for lille.

ichthyofauna

Zeya - et paradis for ivrig fiskere. Lokale vand beboet Galliani, Amur tappe, umbra, gedde, hvidfisk, laks, barde Loach, Bullhead, Vladislavov floden og andre beboere. Fiskerne er ikke overraskede fange enorme Taimen - de virkelige giganter. For dem, at de sædvanlige ting fiske en fisk, der vejer 30-50 kg. flodvand fiskeri entusiaster forlener stalling vejer det halve, og Lenka - tre til fire kg.

Opførelsen af vandkraftværk har ført til en kraftig nedgang i bestandene af flere arter af fisk af floden Zeya. Reducerede bestande af hvidfisk, ørred og Chub. Men markant stigning i antallet af Galiani DACE, Rota-gløder og minnows.

rekreation

Rejsende er tiltrukket af den endeløse række af maleriske sted, hvor strømmende dyb flod Zeya, hvor særlige smag. Fabelagtig natur, rig fauna, fremragende fiskeri - en magnet af denne vidunderlige region. Her, ligesom tilhængerne af øko-turisme og rekreation.

I et fantastisk sted med et koldt klima og uberørte dyreliv tiltrækker fiskeri entusiaster, ekstreme og eksotiske. Cubbies er på kysterne Zei for fans af strand rekreation. På flere turistcentre tilbringe tid med glæde enkelt rejsende, familier og venlige virksomheder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.