FormationUngdomsuddannelse og skoler

Mikhail Saltykov-Shchedrin: fortællinger analyse "Uselvisk hare"

Mikhail Saltykov-Shchedrin er en af de mest berømte russiske forfattere i midten XIX århundrede. Hans værker er blevet skrevet i form af eventyr, men deres essens er ikke så enkel, og den betydning ligger ikke på overfladen, som i de sædvanlige børnesygdomme modstykker.

På arbejde på forfatteren

At studere arbejdet i Saltykov-Shchedrin, kan man næppe finde i det mindste én eventyr. I sine skrifter forfatteren bruger ofte den litterære enhed som grotesk. Essensen af modtagelse er stærkt overdrevet, reductio ad absurdum, da billeder af figurer og begivenheder, der sker for dem. Derfor kan værker af Saltykov-Shchedrin virke skræmmende og for grusom, selv en voksen, endsige børn.

En af de mest berømte værker af Mikhail Saltykov-Shchedrin er et eventyr "Uselvisk hare." I det, som i alle hans værker, det har en dybere mening. Men før vi begynder at analysere fortællinger Saltykov-Shchedrin s "Uselvisk hare," vi skal huske sin historie.

historie

Tale begynder med det faktum, at hovedpersonen, en kanin, en ulv kører forbi huset. Wolf okrikivaet hare, inviterer ham til hende, men han stopper ikke, og yderligere tilføjer farten. Ulven fanger ham og beskylder at haren ikke ville høre første gang. Forest rovdyr overlader det i nærheden af en busk og siger, at vil spise i 5 dage.

En hare, der løb hen til sin brud. Her sidder han, siger tid til død og ser - i en fart for ham en bror til bruden. Brother fortæller hvor slemt bruden, og samtalen høres Wolf med en hun-ulv. De går ud og rapportere, der blev udgivet døbt haren at sige farvel. Men med den betingelse, at han vil vende tilbage til at blive spist på en dag. En slægtning til den fremtid, så længe de forbliver, og, i tilfælde af non-refoulement, vil blive spist. Hvis kaninen kommer tilbage, er det muligt, at de begge har barmhjertighed.

Hare kører til bruden og bruger hurtigt nok. Han fortæller hende hele historien om hans slægtninge. Retur ville ikke være ønskeligt, men ordet er givet, og de hare ord aldrig bryder. Derfor farvel med bruden, kanin løber tilbage.

Kører, og i den måde, han mødte forskellige forhindringer, og han føler, at han ikke har tid til anden. Tanken hopper alle de kræfter og kun tilføjer farten. Efter alt, havde han givet sit ord. I sidste ende, haren knapt formår at redde sin bror og bruden. En ulv, og de sagde, at indtil de har, vil endnu mere sidde under en busk. Måske når og nådig.

analyse af

For at give et fuldstændigt billede af produktet, er det nødvendigt at foretage en analyse af eventyr "Uselvisk hare" på planen:

  • alder karakteristik.
  • Funktioner forfatterens kreativitet.
  • Tegn.
  • Symbolik og billedsprog.

Strukturen er ikke universel, men det giver dig mulighed for at opbygge den nødvendige logik. Mikhail Saltykov-Shchedrin, fortællinger analyse "Uselvisk hare", der skal udføres, ofte skrev stykker om aktuelle emner. Så i det XIX århundrede var det et meget aktuelt tema i utilfredshed kongemagt og undertrykkelse af regeringen. Dette bør tages i betragtning ved at analysere fortællinger Saltykov-Shchedrin s "Uselvisk hare."

Forskellige samfundslag til at reagere på de myndigheder på forskellige måder. Nogen har støttet og forsøgte at slutte sig til en person, tværtimod, gjorde sit bedste for at ændre situationen. Men de fleste mennesker omringede blinde frygt, og noget de kunne gøre, men adlyde. Det ønskede også at formidle Saltykov-Shchedrin. Analyse af eventyret "Uselvisk hare" skal begynde med for at vise - haren symboliserer netop den sidstnævnte type mennesker.

Mennesker er forskellige: intelligent, dum, modig, fej. Men alt dette ikke noget, hvis de ikke har de kræfter til at afvise undertrykkeren. I form af en hare ulv ædel spotter intellektuelle, der viser hans ærlighed og loyalitet i forhold til den, der undertrykker dem.

Taler om haren måde som beskrevet Saltykov-Shchedrin, fortællinger analyse "Uselvisk hare" skulle forklare motivation hovedpersonen. Word hare - ærligt. Han kunne ikke bryde den. Men dette fører til det faktum, at livet er ved at smuldre hare, fordi han viser sine bedste kvaliteter i forhold til ulven, som var oprindeligt behandlede ham grusomt.

Hare på ingen måde skyldig. Han løb lige til bruden, og ulven frivilligt har besluttet at forlade det under en busk. Ikke desto mindre hare krydser over sig selv til at indeholde ordet. Dette fører til, at hele familien harer forbliver ulykkelig bror undladt at vise mod og for at flygte fra ulven, kunne haren ikke gå tilbage, ikke at bryde sit ord, og bruden er stadig en.

konklusion

Saltykov-Shchedrin, hvis analysen var ikke et eventyr "Uselvisk hare" så enkelt, på den sædvanlige måde beskrev sig selv grotesk virkelighed af sin tid. Efter alt, sådanne folk-fugle i det XIX århundrede, var der mange, og dette problem sagtmodige lydighed i høj grad hæmmet udviklingen af Rusland som en stat.

Som konklusion

Så dette var en analyse af eventyret "Uselvisk hare" (Saltykov-Shchedrin), ifølge planen, der kan anvendes til analyse af andre værker. Som du kan se, enkel ved første øjekast, fortællingen var lyse karikatur af befolkningen i den tid, og dets betydning er dybt inde. For at forstå skabelsen af forfatteren, må det erindres, at han aldrig skriver noget for ingenting. Hver detalje i plottet er nødvendig for læseren at forstå den dybere mening, som er indarbejdet i produktet. Det er interessante historier Mikhail Saltykov-Shchedrin.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.