FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvad betyder hældningen i procent, og hvordan man kan oversætte den til grader

Når vi taler om taget toppen, at ordet "hældning" forstås hældningsvinklen af taget skallen til vandret. Geodæsi, denne parameter er et mål for hvor stejl hældning, og projektet dokumentation er graden af afvigelse af lige elementer fra basislinjerne. Hældning i grader forårsager ikke anybody problemer, men forspændingen i procent undertiden skaber forvirring. Det er tid til at beskæftige sig med denne måleenhed til at være klar over, hvad det er, og om nødvendigt, overføre det til andre enheder uden besvær, for eksempel i de samme grader.

Beregning af hældningen i procent

Prøv at retvinklet trekant ABC, der ligger på en af sine ben af AB. Det andet ben af solen vil blive rettet lodret opad og danner hypotenusen AC katete med en lavere vinkel. Nu har vi til at tænke en lille smule og trigonometri til at beregne sin tangent, som netop kendetegner hældningen dannet af hypotenusen i en trekant med den lavere benet. Antag at benet AB = 100 mm og højden af solen = 36,4 mm. Så vores tangent vinkel vil være lig med 0,364, hvilket svarer til tabellerne i 20˚. Hvorfor så ville være lig med hældningen i procent? For at oversætte den opnåede værdi i disse enheder, vi blot gange værdien af tangenten 100 og få 36,4%.

Sådan at forstå hældningsvinkel af en procentdel?

Hvis færdselsskilt viser 12%, betyder det, at hver kilometer af op- eller nedstigende vejen vil klatre (nedstigning) til 120 meter. For at konvertere den procentvise værdi i grader, er det nødvendigt blot at beregne arctangens af værdien og overføre det fra radianer til grader sædvanlige evt. Det samme gælder for de konstruktionstegninger. Hvis for eksempel, anfører, at hældningsvinklen i procent er 1, betyder det, at forholdet mellem det ene ben til det andet, er lig med 0,01.

Hvorfor ikke i grader?

Mange helt sikkert interesseret i spørgsmålet: "Hvorfor bruge hældningen har nogen interesse?" Ja, hvorfor ikke gøre en vis grad. Det faktum, at der altid er nogle fejl i alle målinger. Hvis projektdokumentation vil blive anvendt grader, vil det uundgåeligt have problemer med installationen. Få mindst samme kloakrøret. Fejlen i et par grader på en længde på 4-5 meter kan tage hende en helt anden position fra højre. Derfor, i instruktionerne, vejledning og dokumentation projekt procenter er normalt anvendes.

Anvendelse i praksis

Antag, at projektet indebærer opførelse af et hus på landet anordning sadeltag. Du ønsker at kontrollere en gradient i procent og grader, hvis det er kendt, at højden af højderyggen er 3,45 m og bredden af fremtidige hjem er 10 meter. Da den forreste tag er en ligesidet trekant, kan det opdeles i to retvinklede trekanter, hvor højden af højderyggen vil være et af benene. Det andet ben vi finder dividere i halvdelen af bredden af huset. Nu da vi har alle de nødvendige data til beregning af værdien af skråningen. Vi får: atan -1 (0,345) ≈ 19˚ . Følgelig er hældningen 34,5 procent. Hvad vi gør for dig? For det første kan vi sammenligne denne værdi med de parametre, der er anbefalet af eksperterne, og for det andet, at tjekke med kravene i SNIP når du vælger en tagdækning. Slå op i biblioteket, kan du finde ud af, at for æglæggende naturlige flise et niveau hældning er for lille (minimumsniveauet er 33 grader), men sådan et tag er ikke bange for stærke vindstød.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.