SundhedSygdomme og lidelser

Veje til hiv transmission er berettiget

Massiv propaganda har nået sit mål - i dag alle (i det mindste hvis vi taler om mennesker i samfundet) ved, hvad AIDS og HIV er. Tal igen om symptomerne og konsekvenserne af denne sygdom ... faktisk unødigt. Men listen over måder at overføre hiv-infektion på er i det mindste, fordi selv eksisterende og ret stærk viden stadig ikke redder samfundet fra fobi. I mennesker er frygt stadig stærk og ikke abstrakt infektion, men en særlig kontakt med dem, der allerede er smittet. Ikke alle er i stand til at kommunikere med hivbæreren simpelthen, med lethed, for ikke at nævne udvekslingen af håndtryk. Derfor vil dette emne forblive uopsætteligt i lang tid, og det er for tidligt at bremse tempoet i forebyggende arbejde. Men hvis det tidligere var tyngdepunktet i at fortælle, hvordan man smittede med hiv, skal man nu skifte vægt, og skifte "kan" til "umuligt". For at slippe af med frygt. Og af hensyn til dem, der ikke er forskellige fra alle andre, undtagen diagnosen "HIV-positiv".

Overvej ikke de undersøgelser, der udføres over hele verden, men alle deres resultater reduceres til en enkeltnævner. Der er kun tre måder at overføre HIV-infektion, alt andet er intet andet end vrangforestillinger, myter og kunstigt skabte fornemmelser. Infektion er mulig enten seksuelt eller vertikalt (det vil sige fra moder til barn) eller parenteral (gennem blodet, transplanterede organer, injektioner). Gennemførelsen af mekanismer til transmissionen af patogenet kan være anderledes - vi vil tale om dette nu - men disse vil være alle de samme tre allerede nævnte metoder til hiv-transmission, den fjerde og følgende eksisterer ikke.

Ifølge statistikker er 86 procent af infektioner seksuelt overførte, hvoraf 71 procent er heteroseksuelle og 15 procent er homoseksuelle. Og selv om ikke alle seksuelle handlinger med en hiv-positiv partner nødvendigvis fører til infektion, er denne infektionsmetode den mest almindelige. Samtidig reducerer brugen af en kondom risikoen for intet.

Den vertikale vej - infektionen af en nyfødt med HIV-infektion - kan forekomme både i utero og under arbejdet og derefter - med amning.

I sidste kvartal af sidste århundrede blev der ofte registreret tilfælde, hvor patienter blev inficeret i medicinske institutioner med blodtransfusioner. Det moderne kontrolsystem reducerede dog også denne risiko til næsten nul. Derfor er måderne at overføre hiv gennem blodet hovedsageligt brug af en fælles sprøjte af narkomaner og infektion gennem barberbladet eller manicure tilbehør forurenet med blod. Sidstnævnte metode er dog rent teoretisk, da der ikke er dokumentation for tilfælde af infektion gennem barberkniv eller sakse.

Alle mulige måder til hiv-transmission er udmattet. Selvom virussen kan indeholde alle biologiske væsker, er koncentrationen i urin, sved, spyt og tårer ekstremt lav, utilstrækkelig til infektion. Derfor er hverken luftbåren influenza og andre luftvejssygdomme umulige at "fange" HIV eller mad eller vand. Ikke så håndtryk og krammer, men selv kys er helt sikre i denne henseende.

Døm for jer: Ikke en eneste tandlæge i verden har kontraheret patientens spyt, ingen i laboratorierne, der studerer urinen og afføringen af patienterne, er blevet smittet. Uanset hvor mange familier af hiv-positive mennesker blev undersøgt, fandt de aldrig en husstandstransmission - hverken gennem et håndklæde eller et håndklæde eller gennem sengetøj eller gennem køkkenredskaber, toiletstole eller anden husstandskontakt.

Bare husk: Ingen anden måde, undtagen ubeskyttet sex, du kan ikke blive smittet af en hiv-inficeret person. Så er du velkommen til at strække din hånd ud!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.