FormationVidenskab

Strukturen af det humane halsen og dens funktioner

Strukturen af det menneskelige legeme kan skelne områder, hvor er anbragt dele af forskellige fysiologiske systemer, den kombinerede fælles anatomiske og fysiologiske egenskaber. Disse indbefatter for eksempel halsen - et område, hvor der er elementer af de to systemer - luftvejene og fordøjelsessystemet. Strukturen af det humane halsen, samt dets afdelinger funktion vil blive drøftet i denne artikel.

Anatomiske træk i halsen

Struktur af human hals, hvis skema er vist nedenfor, angiver en region, der begynder med to hulrum: nasal og oral, og slutter henholdsvis luftrøret og spiserøret. Derfor er den ene del af halsen, relateret til fordøjelsessystemet, kaldet svælget, der er, svælget, og andre, er en del af luftvejene - larinksom (strubehovedet). Pharynx er et grænseområde mellem mundhulen og spiserøret. Fødevarer, jordtænder fugtet med spyt og delvist spaltet ved indvirkning af enzymer den rammer roden af tungen. Irritation dets receptorer forårsager en refleks sammentrækning af musklerne i den bløde gane, hvilket fører til lukning af indgangen til næsehulen. Samtidig indgangen til struben, der blokerer strubelåget.

Kompression af svælget musklen skubber bolus i spiserøret, som er kuperet skæring, driver ham i maven. Svælg, strubehoved, eller, som det er blevet nævnt tidligere, en del af luftvejene. Den modtager luft fra næsehulen, nasopharynx og oropharynx, mens den blev opvarmet og delvist renset fra støvpartikler. I strubehovedet, der består af parrede og uparrede brusk har hyalin basen er to elastiske fibre - stemmebåndene beliggende mellem stemmeridsen. Lavere larynx passerer ind i luftrøret. Dens forvæg udgøres af bruskagtige halvringe, der forhindrer åndeslange at reducere dens diameter. Den bageste trakeal væg består af glat muskulatur. Luften strømmer frit fra luftrøret ned i bronkierne, og fra dem - til lungerne.

Barrieren rolle i mandlerne

Ved at studere strukturen af den menneskelige hals, fokus på klynger lifoidnoy væv kaldet minadalinami. De dannes særlige histologisk struktur - parenkym, spredning i stroma, som består af bindevæv. Mandlerne er dannelsen af lymfocytter - immunoobrazuyuschih hovedlegeme beskyttelseselement fra patogene mikrober. Denne proces er kendt som lymfopoiese. I betragtning af den anatomiske struktur af det humane hals, mandler, der er differentierede på palatine, sublingual og svælg, har forskerne konkluderet, at dette arrangement demonstrerer deres barrierefunktion.

Endvidere at laryngologi tale om limfoepitelialnogo ring, som ligger i slimhinden ved ydergrænsen af mundhulen og svælg - ring Pirogov-Heinrich Wilhelm Gottfried von Waldeyer-Hartz. I immunologi tonsiller kaldet perifere legeme immunitet. De omgiver Forhal luftrøret og spiserøret, beskytte de respiratoriske og fordøjelsessystemet af indtrængen af patogene mikroorganismer. Anatomisk og fysiologisk struktur af den menneskelige hals, lymfeknuder, der sikrer beskyttelse og barriere mod den skadelige indflydelse af miljøet, vil være ufuldstændig, hvis vi ikke dvæle ved sådanne strukturer mandler som huller.

Specifikke funktioner af huller

Det portioner lymfeknuder, der tager på det første skud af stafylokok eller streptokokinfektioner fanget i mundhulen. Et stort antal af lymfocytter neutralisere og fordøje bakterier dræbes på samme tid.

Cluster døde lymfoide celler i lakuner purulent danner propper, hvilket indikerer inflammatorisk proces opstår som reaktion på indtrængning af infektionen i kroppen.

Larinks stemme legeme

Tidligere har vi allerede set to store larynx-funktion: det er dens deltagelse i udåndingsluften og Beskyttelse (epiglottis når synke lukker indgangen til strubehovedet, hvilket forhindrer indtrængen af partikler ind i luftrøret og udseendet af kvælning). Der er en anden funktion i svælget, som vi definerer, fortsætter med at studere strukturen af den menneskelige hals. Det drejer sig om en sådan egenskab af kroppen, ligesom evnen til at lyde produktion og tale. Husk på, at strubehovedet består af brusk.

Mellem arytenoid brusk, der har vedhæng er stemmebånd - to meget fleksible og fjedrende fibre. På tidspunktet for stilhed stemmebåndene fra hinanden, og klart synlig glottis mellem de to, har form som en ligebenet trekant. Under sang eller tale stemmebåndene er lukket og luften, stiger fra lungerne, når udånding, der forårsager deres rytmiske vibrationer opfattes som lyd. forsvarlig modulation opstår på grund af at ændre positionen af tunge, læber, kinder, kæber.

Kønsforskelle i strukturen af halsen

Der er en række af anatomiske og fysiologiske egenskaber af det menneskelige hals struktur forbundet med køn. Mændene i strubehovedet brusk er forbundet til den øvre del af forsiden-larinksa danner et fremspring - adamsæble og adamsæble.

Hos kvinder, kan mere visuelt ikke detekteres vinklen af forbindelsesdelene af skjoldbrusken dette fremspring. Der er også en forskel i strukturen af stemmebåndene. Hos mænd, de er lange og tykke, og meget lav stemme. Hos kvinder, stemmebånd er tyndere og kortere, deres stemme er højere og højere.

Denne artikel revideret de anatomiske og fysiologiske aspekter af strukturen af det humane halsen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.