FormationVidenskab

Personlighedstyper i Sociologi

Dannelse af den person - en proces lang og kompliceret. Samfundet pålægger enkeltpersoner visse (og temmelig strenge) krav. Gennem ordningen med uddannelse, den søger at opbygge en personlighedstype, der bedst opfylder dens krav. I forbindelse med dette og producere nogle typer af personlighed i sociologi.

På grund af forskellige objektive og subjektive kendetegn ved de forskellige typer af personligheder dannes i samfundet. Det er påvirket af forskellige aspekter af den kvantitative (social aktivitet af mennesker) og kvalitativ (fokus aktivitet kan forhandle eller spontan, kreativ eller destruktiv). Disse egenskaber er bestemt af den sociale struktur i samfundet, dets kultur og normative værdi orienteringer, samt selvbevidsthed, holdninger og måde at tænke på individer.

Personlighed fra synspunkt sociologi - er kernen, der forbinder de mentale processer for menneskelig adfærd og giver det en vis stabilitet og sammenhæng. På jorden, hovedsageligt påvirker denne kernepersonlighed typer i sociologi defineret af forskellige teorier: psychobiological (W. Sheldon), biosocial (F. Allport, Carl Rogers), psykosocial (Karen Horney, K. Adler) psychostatic ( " faktor "- D. Eysenck, P Cattell, osv) ....

Social personlighedstyper i sociologien er defineret som produktet af den komplekse sammenfletning af socioøkonomiske, historiske og kulturelle livsbetingelser for mennesker.

I samfundsvidenskab tilbyder en række personlighed typologi. Weber overtog typologi kriterium funktioner i social handling, det vil sige graden af dets rationalitet. Marx anser det vigtigste træk klasse og formational tilhørsforhold. E. Fromm identificerer personlighedstyper afhængigt af den sociale (i modsætning til individuel) karakter. Ifølge Fromm personlighedstyper tildeles modtagelig (passiv), udbytteren, opbevaring og markedet karakter.

Typer af personlighed i sociologi - en model af personlighed, at sociologien (og psykologi) anvendes som prøver til gruppen i klassificeringen, studere og ordnet sæt af personligheder. Forskellige teorier skelner ideelle konkrete historiske og empiriske personlighedstyper.

I den vestlige teori er udbredte typologi baseret på personlige præstation. Så Carl Jung identificerer typer på grundlag af følsomme, førelse, vurdering af erfaring, intuitiv, udadvendt eller introvertiveness orientering. Ved H.Ayzeku vigtigste karakteristika for enkeltpersoner er begreber som indadvendthed, udadvendthed og. Extroverts er karakteriseret ved en tendens til at lede energien af psyken udad og indadvendte - indad.

Typer af personlighed i sociologi på nuværende tidspunkt, har besluttet at tildele følgende: traditionalisterne, idealister frustirovanny typen realister, livsnydere.

Traditionalister fokus på værdier som orden, pligt, lovlydige, disciplin. I dette tilfælde, uafhængighed, ønsket om selvrealisering på dem næsten fraværende. Idealister benægte traditionelle regler uafhængig skeptiske med hensyn til myndigheder og er typisk selvudvikling. Frustirovanny anden type lavt selvværd, deprimeret helbredstilstand og en følelse smidt ud af livet. Realister tendens til selvrealisering, har en følelse af ansvar og pligt, selvdisciplin og selvkontrol. Hedonister søger for fornøjelsens skyld, hovedsageligt i form af simpel tilfredsstillelse af forbrugernes ønsker.

Rolle teori om personlighed i sociologi blev skabt af repræsentanter for den strukturelle og funktionelle retning D. Moreno, T. Parsons og andre. De betragtede identitet gennem prisme af sociale roller i samfundet. I samfundet er målet arbejdsdelingen, i forbindelse med hvilket der er forskellige sociale status og roller mennesker, der er i en funktionel sammenhæng.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.