FormationVidenskab

Det fysiske legeme - hvad er det? Fysisk organ: eksempler egenskaber

I dagens artikel spekulere vi, at denne fysiske krop. Uden tvivl, er dette udtryk ikke ofte mødt dig for års skolegang. Med begreberne "fysiske krop", "stof", "fænomen" vi først støde på i de naturhistoriske lektioner. De er genstand for de fleste af de dele af en særlig videnskab - fysik.

Definition udtrykket "fysiske legeme" til et specifikt materiale objekt har en form og en udtalt ydre afgrænsning, som adskiller det fra miljøet og andre organer. Desuden er de fysiske krop iboende egenskaber såsom vægt og volumen. Disse parametre er grundlæggende. Men der er andre end dem. Vi taler om åbenhed, tæthed, elasticitet, hårdhed og så videre. N.

Fysisk legeme: eksempler

Kort sagt, en hvilken som helst af de omkringliggende objekter, kan vi kalde den fysiske krop. De mest kendte eksempler på dem - bogen, bord, bil, bold, kop. Enkel krop fysik kalder det, hvis geometriske form er enkel. Sammensatte fysiske kroppe - dem, der findes i form af kombinationer forbundet med hinanden simple organer. For eksempel er det traditionelt menneskelige figur kan repræsenteres som et sæt af cylindre og sfærer.

Det materiale, som består enten af organer, der er nævnt middel. De kan dog indeholde i sin sammensætning som en enkelt, og en række stoffer. Her er nogle eksempler. Den fysiske krop - bestik (gafler, skeer). De er lavet hovedsageligt af stål. Kniv organ kan tjene som et eksempel, der består af to forskellige typer af stoffer - det stålblad og træhåndtag. Og sådan et sammensat produkt som en mobiltelefon, lavet af et meget større antal "ingredienser".

Hvad er stoffer

De kan være naturlig eller skabt kunstigt. I oldtiden, folk alle de nødvendige elementer lavet af naturlige materialer (pilespidser - fra sten, varme tøj - fra dyreskind). Med udviklingen af den tekniske udvikling af stoffet blev skabt af mennesket. Og nu dem - flertallet. Et klassisk eksempel på fysisk kunstige organ kan være af plast. Hver af sin art skabt af mennesket, for at sikre de nødvendige kvaliteter af et objekt. For eksempel gennemsigtig plast - Brilleglas, ikke-giftige mad - for ware, holdbare - for bilen kofanger.

Enhver genstand (fra sten økse til high-tech udstyr) har en række særlige karakteristika. En af egenskaberne for fysiske kroppe - er deres evne til at blive tiltrukket af hinanden som et resultat af tyngdekraft interaktion. Den måles ved hjælp af den fysiske størrelse kaldet masse. Per definition, fysikerne, massen af organer - et mål for deres tyngdekraft. Det er angivet med symbolet m.

massemåling

Denne fysisk størrelse, som alle andre, kan måles. For at finde ud af, hvad er vægten af ethvert objekt, du har brug for at sammenligne det med standarden. Det er det organ, hvis massen antages at være enhed. Internationale enhedssystem (SI) det anses for at være et kilo. Sådan en "ideel" vægtenhed eksisterer i form af en cylinder, der repræsenterer en legering af iridium og platin. Denne internationale prøven opbevares i Frankrig, og kopier af det findes i næsten alle lande.

Ud over at bruge begrebet kilo ton, gram eller milligram. Målt ved at veje massen af kroppen. Dette er en klassisk måde for dagligdags beregninger. Men i moderne fysik, er der andre målemetoder, en langt mere moderne og høj præcision. Med deres hjælp bestemme massen af mikropartikler, og gigantiske objekter.

Andre egenskaber af fysiske kroppe

Den form, vægt og volumen - af de vigtigste karakteristika. Men der er andre egenskaber ved fysiske kroppe, som hver især er vigtigt i en bestemt situation. For eksempel kan et lige volumen af emner varierer meget i vægt, dvs. har en anden densitet. I mange situationer, vigtige egenskaber, såsom skørhed, hårdhed, elasticitet og magnetiske egenskaber. Vi bør ikke glemme den termiske ledningsevne, gennemsigtighed, ensartethed, elektrisk ledningsevne og andre fysiske egenskaber af en lang række organer og stoffer.

I de fleste tilfælde er disse egenskaber afhænger de stoffer eller materialer, hvorfra artiklerne er fremstillet. Fx gummi, vil glas og stålkugler har et helt andet sæt af fysiske kvaliteter. Dette er vigtigt i situationer interaktioner mellem de organer, for eksempel den undersøgelse af graden af deformation under grubetæring.

Om vedtagne tilnærmelser

Visse dele af fysik fysiske legeme betragtes som en abstraktion med ideelle egenskaber. For eksempel i mekanikken i kroppen er repræsenteret som masse punkter uden masse og andre egenskaber. Dette afsnit omhandler flytning af fysik sådanne betingede punkter, og for at løse problemerne er de samme i princippet værdier er irrelevante.

I videnskabelige beregninger anvendes ofte begrebet et stift legeme. Dem, der traditionelt betragtes som ikke er underlagt nogen deformation, den manglende masse forskydning af centrale legeme. Denne forenklede model giver teoretisk spille en række specifikke processer.

Termodynamik Sektion for deres egne formål anvender begrebet et sortlegeme. Og hvad er det? Fysisk legeme (en abstrakt objekt) kan absorbere nogen stråling falder på dens overflade. I dette tilfælde, hvis opgaven kræver det, kan de udsender elektromagnetiske bølger. Hvis betingelserne i teoretiske beregninger form af fysiske kroppe er ikke kritisk, standard er, at det er kugleformet.

Hvorfor er at vigtige egenskaber af organer

Fysik selv, som sådan, der var behov for at forstå de love, som opfører sig fysiske krop, samt mekanismer for eksistensen af en række eksterne begivenheder. Naturlige faktorer omfatter ændringer i vores miljø, er ikke relateret til menneskelige aktiviteter. Mange af disse mennesker bruger til deres fordel, men andre kan være farlig og endda katastrofal.

Undersøgelse af adfærd og egenskaber af en række fysiske kroppe er nødvendig for folk med henblik på at forudsige de negative faktorer og forebygge eller mindske skadevirkningerne af dem. For eksempel er konstruktionen af bølgebrydere folk bruges til at bekæmpe de negative manifestationer af det marine element. Modstå jordskælv menneskeheden har lært at udvikle særlige jordskælvssikrede bygningskonstruktioner. Bærende dele af bilen er lavet af specielt, omhyggeligt kalibreret form for at reducere skader i tilfælde af ulykker.

Strukturen af de organer,

Ifølge en anden definition er udtrykket "fysisk organ": noget, der kan betragtes som reelt eksisterende. Nogen af dem vil tage del af rummet, og de stoffer, hvoraf de er fremstillet, er en samling af molekyler af en vis struktur. Andre, mindre partikler it - atomer, men hver af dem er noget ganske enkel og udelelig. Strukturen af et atom ganske vanskeligt. I sin struktur kan identificeres positivt og negativt ladede elementarpartikler - ioner.

Struktur ifølge hvilken sådanne partikler er anbragt i et bestemt system til faste stoffer, kaldes krystal. Hver krystal har en vis strengt fikseret form, hvilket betyder en velordnet bevægelse og interaktion af dens molekyler og atomer. Ved ændring i krystalstrukturen der er et brud på de fysiske egenskaber af kroppen. Graden af mobilitet elementært bestanddele afhænger for dens fysiske tilstand, som kan være fast, flydende eller gasformigt.

At karakterisere de komplekse fænomener datakompression anvendes begrebet volumen elasticitet eller koefficient, der er indbyrdes inverse værdier.

Bevægelsen af molekyler

En tilstand af hvile eller atomer eller molekyler af faste legemer er ikke iboende. De er i konstant bevægelse, hvis karakter afhænger af den termiske tilstand af kroppen, og den effekt, det i øjeblikket er udsat for. Del elementarpartikler - negativt ladede ioner (omtalt elektroner) bevæger sig med en højere hastighed end med en positiv ladning.

Fra synspunktet af aggregattilstand, det fysiske legeme - det er hårde genstande, væsker eller gasser, afhængigt af arten af molekylær bevægelse. Helheden af faste stoffer kan opdeles i krystallinsk og amorf. Bevægelsen af partikler i en krystal betragtes fuldt bestilt. I væsker, molekyler bevæger sig i en helt anden princip. De bevæger sig fra den ene gruppe til den anden, kan man forestille sig figurativt som at vandre fra et system til et andet himmelske kometer.

I enhver af de gasformige organer molekyler har en meget svagere binding end et flydende eller fast. Kan nævnes partikler at frastøde hinanden. Elasticitet fysiske kroppe defineret af en kombination af to vigtigste variabler - forskydningshastigheden og volumen elasticitet koefficient.

Den glidende organer

Når alle væsentlige forskelle mellem de faste og flydende fysiske kroppe indbyrdes i egenskaberne af deres mange ligheder. Nogle af dem, der kaldes blød aggregat tilstand ligger mellem den første og anden iboende med både, og andre fysiske egenskaber. En kvalitet, som fluiditet, kan påvises i et fast stof (for eksempel - eller is sko Var). Det er iboende og metaller, herunder hårdt nok. Under tryk fleste af dem er i stand til at strømme som en væske. Ved at kombinere og opvarme de to faste metalstykker kan svejse dem sammen. Endvidere loddeprocessen finder sted ved en temperatur meget lavere end smeltepunktet for hver.

Denne fremgangsmåde er mulig på betingelse af fuldstændig kontakt af de to dele. Det er på denne måde de forskellige metallegeringer. Den tilsvarende egenskab kaldes diffusion.

Om væsker og gasser

Ifølge resultaterne af en lang række eksperimenter, har forskerne kommet til følgende konklusion: solid fysiske krop - det er ikke noget isoleret gruppe. Forskellen mellem dem og væsken er kun i det store indre friktion. Dagslys stoffer i forskellige tilstande forekommer i en bestemt temperatur.

Gasser adskiller sig fra væsker og faste stoffer, der øger den elastiske kraft selv ved høj volumenændring ikke forekommer i dem. Forskellen mellem væsker og faste stoffer - in a faste stoffer forekommer elastiske kræfter i forskydning, dvs. skiftende form. Dette fænomen er ikke observeret i væsker, der kan tage en hvilken som helst af de former.

Krystallinske og amorfe

Som allerede nævnt, de to mulige tilstande af faste stoffer - krystallinsk og amorf. Amorf er organer, der har de samme fysiske egenskaber i alle retninger. Denne kvalitet er nævnt isotropi. Som et eksempel, den hærdede harpiks, ravartikler, glas. Deres isotropi - resultatet af tilfældige arrangement af molekyler og atomer i stofsammensætningen.

I den krystallinske tilstand elementarpartiklerne er anbragt på en enkel måde og eksisterer som indre struktur periodisk gentaget i forskellige retninger. De fysiske egenskaber af disse organer er forskellige, men de er de samme i parallelle retninger. Sådan en naturlig for de krystaller, der kaldes anisotropi. Hendes grund - ulige styrken af vekselvirkningen mellem molekyler og atomer i forskellige retninger.

Mono- og polykrystallinske

I enkelte krystaller homogen indre struktur og gentages hele mængden. Polykrystaller vises som en flerhed af tilfældigt smeltet sammen små krystalliter. Deres konstituerende partikler er anbragt på en nøje defineret afstand fra hinanden og i den rigtige rækkefølge. Under gitter: en række knudepunkter, dvs. de punkter, der tjener som centrene af molekyler eller atomer. Metaller med en krystallinsk struktur tjener som materiale til bridge underkonstruktioner, bygninger og andre faste strukturer. Det er fordi egenskaberne af krystallinske faste stoffer er omhyggeligt undersøgt for praktiske formål.

I egentlige styrkekarakteristika negativ indflydelse på krystal gitterdefekter, både overfladen og det indre. Tilsvarende egenskaber Solids særskilt afsnit i fysik benævnt en stiv krop mekanik.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.