FormationVidenskab

Sådan udføres en måling af modstanden i kabelisolationen

En af de vigtigste parametre, der karakteriserer hvert element kredsløb - er dens elektriske modstand. Fysisk forstand det hører til de ledende egenskaber til at modstå passage af elektrisk strøm. Det afhænger af de strukturelle træk ved den atomare struktur af materialet og miljøforhold. Den numeriske værdi af den elektriske modstand i alle kredsløb del kan let beregnes ved at kende den spænding målt ved enderne af spalten og strøm gennem den. For at finde den modstand delt spændingsværdi nok til at tale. Dette er den berømte formel for Ohm (dens generiske ansøgning).

Ud over de direkte betalinger, i det praktiske arbejde med elektriciteten oftere brugt en direkte måling af modstanden. Til dette er de særlige enheder. En af de mest fremtrædende, så endnu en person uvant med elektroteknik udføre en modstandsmåling, repræsenteret multimeter (digital eller analog). Prober Enheden opretter en vis spænding og strøm, vel vidende at det er let at bestemme modstandsværdien og vise den i form af tal på displayet eller afvigelse indikerer pil.

Modstandsmåling er ikke teoretisk, men praktisk. Arbejdet i forbindelse med vedligeholdelse af elektriske kredsløb, kræver hyppig brug af måleinstrumenter. Udfører periodisk måling af modstandselementer kan tilvejebringe kontinuerlig drift af anlægget.

Enhver person, der bringes til at stå over vedligeholdelse af elektriske installationer, er meget fortrolig med metoder, der udfører en isolering test på kablet. Blandt dem, den mest enkle og tilgængelige, er at bruge en speciel måleinstrument - ohmmeter. Det er mere korrekt at kalde det "Megger" (megger), da modstanden i kablet isolering, alle de samme, målt i tusinder af ohm.

Kontrol af isolationsmodstanden skal udføres under enhver mistanke om en ændring i dets status. Hvis der er lokale skader (mekaniske, termiske, kemiske), derefter direkte inspektion utilstrækkelig. Kontrollér isolationen kræves i tilfælde af, at vand mellem de isolerende lag af kablet, samt varigheden af dens manglende brug. For at indstille stopuret kræver Megger, som grænser gør det muligt at måle isolationsmodstanden, og adgang til de afisolerede ender af kablet. Den normale isolationsmodstand afhænger af spænding, hvor elementet betjenes. For eksempel, hvis et kabel anvendes til at overføre tusindvis af volt, kan det betragtes som normal (laveste tilladte værdi), hvis betingelsen 1 megaohm ved 1 kV. Lavere spændingsændringer overensstemmelse hermed: 1 kiloohm til 1 volt.

Fleste megohm meter som kilden spænding verifikation ved hjælp af dynamoen, så målingen er nødvendig for at dreje knappen til den ønskede hastighed. Ved kabelisolering begynde at sprede på begge sider levede portion, hvis det er muligt (i tilfælde af en forbindelse med en af parterne er verificerede samlede modstand, som er acceptabel, men mindre præcist). Én probe megohmmeter anvendes skiftevis til hver kerne leder, og den anden - til jord (vægt).

Ved rotation af håndtaget viser isolationsmodstand måles i forhold til kernen og jorden. Hvis det er inden for acceptable grænser, derefter tilbringe den næste dimension: markeret modstanden mellem lederne selv. For at gøre dette, er én probe rørt til en vilkårlig leder, og den anden - til gengæld til alle som følger. Dreje håndtaget modstandsværdien er markeret. Ved kontrol af Megger leveres på kabel højspænding, så det kan ikke røre. Efter måling hver kerne at blive udledt ved at berøre den til en jordet metalgenstand.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.