FormationVidenskab

Satellitterne af Saturn, Enceladus. Er der liv på Enceladus

Satellitterne Saturn, Enceladus, Titan, Dione, Tethys, og andre - er forskellige i størrelse, form og struktur. Store og iskolde måner side om side med den lille og stenet. En af de mest interessante objekter i systemet - Enceladus. Forskning tyder på, at den sjette største af Saturns måner har en underjordisk hav. Forskere kalder Enceladus levedygtig kandidat til påvisning af livet i sin enkleste form.

gas gigant

Saturn - den næststørste planet i solsystemet. Diameteren er kun lidt ringere end den førende i denne henseende, Jupiter. Men massen af Saturn er ikke så stor. Dens massefylde er mindre end vands parameter, der ikke længere karakteristisk for nogen af planeterne i systemet.

Saturn, ligesom Jupiter, Uranus og Neptun, er klassificeret som en gas gigant. Den består af hydrogen, helium, methan, ammoniak, vand og en lille mængde af tunge grundstoffer. Saturn besidder de lyse ringe i solsystemet. De består af is og støv. Partikler er forskellige i størrelse: den største og mest sjældne rækkevidde ti meter, mest ikke mere end et par følelser.

"Cassini"

I 1997 blev den enhed "Cassini-Huygens" lanceret for at studere Saturn og dens måner. Han blev den første kunstige satellit af gassen gigant. "Cassini" viste verden ukendte Saturn sekskantede storm fotos, data om nye måner, billeder af overfladen af Titan væsentligt supplement til den viden om forskere på denne gas gigant. Maskinen virker stadig og fortsætter med at give oplysninger til efterforskerne. En masse "Cassini" og fortalte om Enceladus.

satellitter

Gas gigant har mindst 62 måner. Ikke alle af dem har deres egne navne, nogle på grund af den lille størrelse og andre faktorer er identificeret kun tal. Den største måne af gassen gigant - Titan, efterfulgt af Ray. Saturns måner, Enceladus, Dione, Iapetus, Tethys, Mimas og et par også er rimelig store i størrelse. Men den imponerende del af måner i diameter ikke overstige 100 m.

Selvfølgelig, blandt disse klynger opstår og unikke genstande. Titan, for eksempel, er den næststørste i størrelse af alle satellitter i solsystemet (den første - Ganymedes "pakke" af Jupiter). Men dens vigtigste funktion er en meget tæt atmosfære. I de senere år har astronomer i stigende grad rettet deres teleskoper på Saturns måne Enceladus, hvilken beskrivelse gives nedenfor.

opdagelse

Enceladus - en af de største af Saturns måner. Den blev åbnet den sjette. I 1789 blev han opdaget af Uilyam Gershel med sin kikkert. Måske ville satellit være åben før (dens størrelse og en høj albedo af meget dette bidraget), men at se Enceladus forhindret afspejling af ringene og de fleste af Saturn. Uilyam Gershel observeret gas gigant i god tid - og det har gjort opdagelsen muligt.

parametre

Enceladus - den sjette største af Saturns måner. Dens diameter er 500 km, hvilket er omkring 25 gange mindre end den tilsvarende parameter af jorden. Masse følgesvend ringere planet er næsten 200 tusind gange. Enceladus størrelse gør det ikke noget enestående plads objekt. Forudsat satellit af andre parametre.

Enceladus har en høj refleksionsevne, dens albedo tæt på sammenhold. I hele systemet, det er nok det klareste objekt efter solen. Årsagen til stjernens lysstyrke i varmen i overfladen af Enceladus overhovedet ellers. Det afspejler næsten alt det lys, der kommer til det, fordi det er dækket af is. Den gennemsnitlige overfladetemperatur på -200 ° C på satellitten.

Det kredsløb om satellit er placeret tæt nok på Saturn ringe. Fra gassen giant det er adskilt med en afstand på 237 378 km. Én omdrejning omkring planeten følgesvend gør for 32,9 timer.

overflade

I første omgang, forskerne var ikke interesseret i Enceladus så aktiv. Men enheden "Cassini", flere gange en temmelig tæt tilgang til satellitten, gav, en yderst interessant data til Jorden.

Surface Enceladus begivenhedsløse kratere. Alle spor af efteråret meteoritter er koncentreret i små områder. Et træk ved satellit er mange fejl, folder og revner. Mest fantastiske of Education er placeret ved den sydlige pol af satellitten. Parallelt med de tektoniske fejl blev fundet "Cassini" maskine i 2005. De blev kaldt "tiger striber" for sin lighed med et billede moustached rovdyr.

Ifølge forskerne, disse revner - ung dannelse, hvilket indikerer satellittens interne geologiske aktivitet. "Tiger striber" 130 km lang adskilt af intervaller på 40 km. Rumfartøjer "Voyager 2" flyvende forbi Enceladus i 1981, ikke se de fejl ved den sydlige pol. Forskerne foreslår, at revner nøjagtig tusind år, og det er muligt, de var bare et årti siden.

temperaturanomalier

Orbital station registreret en ikke-standard temperaturfordeling på overfladen af Enceladus. Det viste sig, at sydpolen af den kosmiske krop varmes op meget mere end ækvator. Solen er ikke i stand til at forårsage en sådan anomali: normalt polerne er de koldeste områder. Forskere er involveret i studiet af Enceladus, er kommet til den konklusion, at årsagen til opvarmning - den interne varmekilde.

Det er værd at nævne, at overfladetemperaturen på dette sted er stor ved standarderne for et fjernt område af solsystemet. Satellitterne af Saturn, Enceladus, Titan, Iapetus, og andre - kan ikke prale af de varme områder i gængs forstand. Temperaturen i de unormale zoner kun 20-30º ovennævnte medium, dvs. svarende til ca. -180 ° C

Astrofysik tyder på, at årsagen til opvarmning sydpolen af satellitten er havet, som ligger på dens overflade.

gejsere

Undergrunden havet på Enceladus gør sig gældende ikke blot ved at opvarme den sydlige pol. Væskekomponenten det ser som gejsere gennem "tiger striber". Kraftige stråler er blevet set som sonden "Cassini" i 2005. Indretningen indsamlet prøver af strømningskomponenter materiale. Hans analyse førte til to antagelser. Nær overfladen af partiklerne undsluppet fra "tiger striber", indeholder en stor mængde salte. De peger på eksistensen af havet under overfladen af Enceladus (og dette er den første afslutning af forskere fra de data, "Cassini"). Med en meget højere hastighed af revner trækkes partikler indeholdende mindre salt. Konklusionen af den anden: de danner en ring E til "område" er faktisk placeret Saturn.

undergrunden havet

En imponerende andel af flygter partikler er tæt i sammensætning til havvand. De undslippe ved en relativt lav hastighed og kan ikke være et materiale til ringen E Saltet partikler falder på overfladen af Enceladus. Sammensætningen af sprængningen af is tyder på, at dens udspring ikke kan fryses skorpe af satellitten.

Forskerne foreslår, at den salte hav er placeret i en dybde på 50 miles under overfladen af Enceladus. Den er begrænset til den ene side af en hård kerne og en iskold kappe - på den anden. Vandet i mellemlægget i en flydende tilstand, trods den lave temperatur. Det betyder ikke fryse på grund af det høje saltindhold, samt ved en tidevandsenergi, der skaber tyngdefelt Saturn og andre genstande.

Mængden af fordampet vand (ca. 200 kg hvert sekund) taler om et enormt havområde. Strålerne af vanddamp og is trækkes til overfladen ved dannelsen af revner, som forårsager tryk forstyrrelse.

atmosfære

Automatisk interplanetariske station "Cassini" fundet på Enceladus, og atmosfæren. Det blev først registreret magnetometer enhed på effekt på magnetosfæren af Saturn. Nogen tid senere, "Cassini" straks ordne det, ser formørkelsen følgesvend Gamma Orionis. Forskning sonde lov til at lære den omtrentlige sammensætning af Saturns iskolde månens atmosfære. 65% består af vanddamp ved den anden placering er beliggende på molekylært hydrogen fusion (ca. 20%) er også påvist carbon , carbonmonoxid og molekylært nitrogen.

Kilden til genopfyldning af atmosfæren forventes gejsere, vulkansk aktivitet eller gasser.

Er der liv på Enceladus?

At finde vand i flydende tilstand - en slags en aflevering på en liste over potentielt beboelige (den måde kun simple organismer) planeter. Ifølge forskerne, hvis havet under overfladen på Enceladus har længe eksisteret, siden fødslen af solsystemet, sandsynligheden for at finde liv der er ganske høj, forudsat at vandet næsten hele tiden holdes i flydende tilstand. Hvis havet fryser med jævne mellemrum, er det muligt på grund af den imponerende afstand fra lys, så en chance for beboelighed bliver ekstremt lille.

For at bekræfte eller afkræfte antagelserne forskere er nu i stand til at kun de oplysninger, der kommer fra "Cassini" sonde. Hans mission blev forlænget til 2017. Det vides ikke, hvor hurtigt vil være i stand til at gå til Saturn og dens satellitter af andre rumsonder. Afstanden fra jorden til Enceladus store, og disse projekter kræver omhyggelig forberedelse og imponerende finansiering.

"Cassini" sonde fortsætter. Han ville studere gas gigant Saturn og satellitter. Enceladus dog ikke vises i de vigtigste listen over opgaver. Observerede funktioner har medtaget det på listen over primær betydning. Ingen forventes at finde vand i flydende tilstand på det sted, solsystemet, hvor Saturn er placeret. Billeder af gejsere på Enceladus, og et par år efter opdagelsen synes utroligt. Det er muligt satellit overraskelser ikke ender indtil afslutningen af missionen "Cassini" Astrofysik lære mange flere interessante ting om denne iskolde måne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.