FormationVidenskab

Halogener - det ... halogenforbindelser

Her vil læseren finde oplysninger om glorie, de kemiske elementer i det periodiske system D. I. Mendeleeva. Indholdet af artiklen vil tillade dig at blive fortrolig med deres kemiske og fysiske egenskaber, at være i naturen, metoderne til anvendelse og andre.

Generel information

Halogener - alle elementerne i den kemiske i det periodiske system, der er på den syttende gruppe. Ifølge en fremgangsmåde til klassificering af stroma er alle elementer i den syvende gruppe, de vigtigste undergrupper.

Halogen - er elementer, der kan reagere med næsten alle stoffer simpel form undtagen en vis mængde nonmetals. Alle disse er energi iltningsmidler, fordi under betingelserne for naturen, tendens til at være i en blandet form med andre stoffer. Indikator halogener reaktivitet falder med forøgelse af deres ordenstal nummerering.

Halogener følgende elementer er: fluor, chlor, brom, iod, astatin og kunstigt skabte tennesin.

Som tidligere nævnt, alle halogenerne - er oxiderende med særlige egenskaber, foruden alle af dem er ikke-metaller. Ekstern energiniveau har syv elektroner. Interaktion med metaller fører til dannelse af en ionisk binding og salte. Næsten alle halogenider undtagen fluorid, kan manifestere sig som et reduktionsmiddel, den oxiderende grad kulminerer 7, men dette kræver, at de interagerer med elementer, der har en større grad af elektronegativitet.

Funktioner etymologi

I 1841, svensk kemiker J. Berzelius foreslået at indføre udtrykket halogen, henvise til dem kendte på tidspunktet F, Br, I., indtil indførelsen af udtrykket i forhold til hele gruppen af elementer, i 1811, tysk videnskabsmand og . Shveygger samme ord kaldes chlor sigt selv oversat fra græsk som "Solerød".

Atomare struktur og graden af oxidation

Konfigurationen af den ydre elektron skallen af atomare halogen er: astatin - 6s 2 6p 5 iod - 5s 5p 2 5 2 4p 4s brom 5 chlor - 3s 3p 5 2, fluor 2s 2 2p 5.

Halogen - de elementer, der på ydre elektron shell typen syv elektroner, der tillader dem at "ubesværet" vedhæfte elektronskal hvilket er utilstrækkeligt til fuldstændig. Typisk er oxidationen grad manifesteret som -1. Cl, Br, I og At omsætte med elementer, der har en højere grad, begynder at vise en positiv oxidation grad +1, +3, +5 og +7. Fluorid har en konstant grad af oxidativ -1.

spredning

På grund af deres høje grad af reaktivitet af halogener er sædvanligvis i form af forbindelser. Udbredelse i jordskorpen aftager i overensstemmelse med stigningen i den atomare radius fra F til I. Astatin i jordskorpen overhovedet målt i gram og tennessin skabt kunstigt.

Halogenider findes i naturen oftest i forbindelserne med halogenider og iod kan også tage form af kalium- eller natriumiodat. På grund af sin opløselighed i vand til stede i havet farvande og saltlager af naturlig oprindelse. F - sparsomt repræsenterer halogen og mere ofte findes i klipper sedimentære type og dens vigtigste kilde - en calciumfluorid.

Fysiske kvalitetsegenskaber

Halogener med hinanden kan være meget forskellige, og de har følgende fysiske egenskaber:

  1. Fluor (F2) - en gas med lysegul farve, har en skarp og irriterende lugt, og ikke udsættes for kompression i normale temperaturforhold. Smeltepunktet er -220 ° C og kogepunktet -188 ° C.
  2. Chlor (Cl 2) er en gas ikke sammentrykkeligt ved omgivelsernes temperatur, selv når under tryk, har en kvælende, stikkende lugt og en gulgrøn farve. Smeltning begynder ved -101 ° C og kog ved -34 ° C.
  3. Brom (Br 2), - et flygtigt og tung væske med en brun-brun farve og skarpe fetid lugt. Det smelter ved -7 ° C og koger ved 58 ° C
  4. Iod (2) - et fast form middel har en mørkegrå farve, og det er karakteristisk metallisk glans, lugt ganske skarp. Smelteprocessen begynder, når 113,5 ° C og koger ved 184.885 ° C.
  5. Sjælden halogen - er astatin (Ved 2), som er et fast stof og har en blåsort farve med metalglans. Smeltepunktet svarer til omkring 244 ° C, kogende begynder og efter at have nået 309 ° C

Den kemiske natur af halogener

Halogen - elementerne med meget høj oxidativ aktivitet formindsker i retning fra F til At. Fluor, som den mest aktive repræsentant for halogener, kan reagere med alle typer af metaller, uden at udelukke nogen kendt. De fleste metaller repræsentanter ind i atmosfæren af fluor undergå spontan forbrænding, således frigøre varme i store mængder.

Uden at udsætte fluor opvarmning det kan reagere med en masse af ikke-metaller, såsom H2, C, P, S, Si. Typen af reaktion i dette tilfælde er eksoterm og kan ledsages af en eksplosion. Opvarmet, F fører til at oxidere resterende halogen og at blive udsat for stråling, elementet er i stand til og reagerer med tunge gasser indifferent natur.

Når interagere med de komplekse forbindelser af fluor er en meget energisk reaktion, f.eks oxiderende vand, kan det forårsage en eksplosion.

Den reaktive kan også være chlor, især i fri form. aktivitet på mindre end fluor, men det er i stand til at reagere med næsten alle de enkle stoffer, men nitrogen, oxygen og ædelgasser reagerer ikke med det. Interagere med hydrogen, opvarmning af chlor eller god belysning skaber burnoprotekayuschuyu reaktion ledsaget af eksplosion.

I additionsreaktioner og substitution kan Cl reagere med en masse af kompleks type stoffer. Stand til at fortrænge Br og I ved opvarmning af en forbindelse skabt af dem med et metal eller hydrogen, og kan også reagere med alkaliske stoffer.

Brom kemisk mindre aktivt end chlor eller fluor, men stadig ganske tydeligt manifesterer sig. Dette er fordi de fleste af brom Br anvendes som flydende, fordi der i denne tilstand graden af startkoncentrationen på andre lige højere end Cl betingelser. Almindeligt anvendt i kemi, især organisk. Det kan opløses i H2O og delvist reagerer med det.

Halogen-iod element danner et simpelt stof I2 og i stand til at reagere med H2O, opløst i iodidet opløsninger, der danner komplekse anioner. Størstedelen af halogen I adskiller sig ved at det ikke reagerer med de fleste af repræsentanter af ikke-metaller og langsomt reagerer med metaller, i dette tilfælde er det nødvendigt at opvarme. Da hydrogen kun reagerer udsat for intens varme, og reaktionen er endoterm.

Sjældne halogen astatin (At) udviser reaktiviteter på mindre iod, men kan reagere med metaller. Som et resultat af dissociation forekommer både anioner og kationer.

applikationer

Halogenforbindelser er almindeligt anvendt af mennesket i en række forskellige områder. Naturlig kryolit (Na 3 AlF 6) anvendes til at fremstille Al. Brom og iod som simple stoffer, der almindeligvis anvendes farmaceutiske og kemiske virksomheder. I produktionen af dele til biler ofte bruger halogen. Lys - dette er en af de dele. Kvalitativt vælge materiale til denne del af maskinen er meget vigtig, da forlygterne belyse vejen om natten, og en metode til påvisning både dig og andre bilister. En af de bedste kompositmaterialer til at skabe xenon forlygter overvejes. Halogen alligevel lidt ringere kvalitet end den inerte gas.

God halogen - er fluor, et additiv, der almindeligvis anvendes ved fremstilling af tandpastaer. Det hjælper til at forhindre forekomsten af tandsygdomme - caries.

Et sådant element-halogen, såsom chlor (Cl), finder sin anvendelse ved fremstillingen HCI, som ofte anvendes i syntesen af organiske stoffer, såsom plast, gummi, syntetiske fibre, farvestoffer og opløsningsmidler og lignende. D. Og også chlorforbindelser anvendes som blegemidler hør og bomuld materiale, papir, og som et middel til bekæmpelse af bakterier i drikkevand.

Advarsel! Giftig!

I betragtning af den meget høje reaktivitet af halogener rette kaldes giftige. Dette er mest tydeligt evnen til at deltage i reaktionen udtrykt i fluor. Halogener har stærke og kvælende egenskaber er i stand til at engagere væv interaktion.

Fluor i par og aerosoler betragtes som en af de mest potentielt farlige former for halogen skadeligt for andre levende væsener. Dette skyldes det faktum, at det er dårligt opfattes af lugt og føler kun på at nå høje koncentrationer.

Opsummering

Som vi kan se, er halogenatomerne en meget vigtig del af det periodiske system, de har mange egenskaber, der afviger i fysiske og kemiske egenskaber, atomare struktur, graden af oxidation og evnen til at reagere med metaller og ikke-metaller. Industrien anvender en række måde, lige fra tilsætningsstoffer i produkter til personlig hygiejne og efterbehandling stoffer syntese af organisk kemi eller blegemidler. På trods af at en af de bedste måder at bevare og skabe lys i bilen forlygte er xenon, halogen, men det er ikke ringere, og er også meget udbredt og har sine egne fordele.

Nu ved du, hvad en glorie. Krydsord med spørgsmål om disse stoffer til du ikke længere er en hindring.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.