SundhedSygdomme og betingelser

Hepatitis B-virus - hvad er det? Sådan behandler hepatitis B?

Hepatitis B-virus - hvad er det? Sygdommen er en viral anthroponotic, t. E. Det kan snylter patogenet udelukkende i mennesker. Hepatitis B-virus har en stærk hepatotropisk aktivitet. Skrumpelever og lever onkologi ofte provokerer denne særlige patogen.

Ifølge statistikker, i Rusland hvert år til 50 tusind diagnosticerede tilfælde af hepatitis B og kroniske bærere -. Mere end 5 millioner mennesker. Forekomsten af denne sygdom i verden er meget stor - der er mere end 350 mio bærere af virussen, hvoraf 250.000 hvert år dør af en bred vifte af leveren patologier.

Hepatitis B-virus: karakterisering

Denne forekomst af sygdommen skyldes den utrolige stabilitet af patogenet til de forskellige faktorer i de kemiske og fysiske effekter. Hepatitis B virus er resistent over for lave temperaturer virkninger, og selv gentagen frysning og optøning ikke dræber ham. Kogende også for HBV (betegnelse i litteraturen) ikke har nogen virkning.

Den tørre bloddråbe ved stuetemperatur viruset opbevares i op til en måned eller mere, er det opbevares tørt serum til 25, og frosset (ved -20 °) - 15 år.

Neutralisere (inaktivere) det kan autoklaveres i 30 minutter, eller steriliseret i en varmluftovn i en time i et temperaturområde på 180 grader.

De former for hepatitis B

Hvor farligt er hepatitis B? Hvad er det og hvordan man kan manifestere sygdom? Det følgende vil prøve begge disse spørgsmål kan besvares fuldt ud.

Hepatitis B kan være akut eller kronisk. Akut udvikler direkte efter infektion og slutningen af inkubationsperioden. Det kan vare fra flere uger til seks måneder. I dette tilfælde, symptomer tydeligt til udtryk kun i halvdelen af tilfældene:

 • smerter i underlivet på højre, i den kystnære bue;
 • kvalme og opkastning;
 • stigning i legemstemperatur (feber);
 • hovedpine;
 • svaghed;
 • ledsmerter;
 • gulfarvning af huden eller øjnene;
 • mørk urin (farven på øl);
 • misfarvede afføring.

Akut (icteric) form af Hepatitis B er generelt 80% af enden patientens helbredelse.

Børn og undertiden voksne kan være asymptomatisk form for hepatitis B. I denne alvorlige sygdomsforløb symptomer observeres. Der kan være en lille utilpashed og træthed, som patienterne er ofte uvidende. I dette tilfælde ofte tilstedeværelsen af hepatitis B-virus i blodet findes helt tilfældigt, for eksempel ved næste lægeundersøgelse. En sådan et mildt forløb af sygdommen bliver ofte kronisk. Infektion med en virus barn under fødslen fra mor syg for ofte ender i en kronisk form.

I nogle tilfælde udvikler fulminant (kræft) hepatitis - dette er en meget alvorlig sygdom, som kan føre til skrumpelever eller leverkræft.

Hvordan får smittet?

Transmission af hepatitis B kan forekomme på forskellige måder. Smittekilden er syge mennesker, eller - manglende overholdelse af visse regler - medier. Sig selv bærer af hepatitis B af denne sygdom lider ikke (ingen symptomer), men der er en virus i blodet.

Den mest almindelige måde at pådrage sig sygdommen - gennem blodet. For eksempel engangssprøjter gennem kanyler blandt stofmisbrugere på deres sekundære brug, gennem dårligt steriliserede instrumenter søm eller hår institutter. For infektion er meget lille mængde blod, hvor antigenet er hepatitis B. Selv mikroskopisk dosis lig med 0,00004 ml, kan forårsage infektion. Vi har allerede nævnt, at virus er meget stabil, og selv i den tørre bloddråben ved stuetemperatur det opretholdes i over en måned.

Endvidere er hepatitis B overføres seksuelt. Det er indeholdt fuldstændigt i alle biologiske materialer, herunder i sperm.

Det er også sandsynligt, og intrauterin infektion af fosteret (fra den syge mor). Men her er det nødvendigt at præcisere, at perinatal smitte, t. E. Før fødslen, er ekstremt sjældne. Oftest infektionen af barnet sker under fødslen, dvs.. E. intrapartum. Efter fremkomsten af krummer på lys mulig infektion gennem amning.

Hvad sker der efter infektion?

Efter hepatitis B-virus i blodet stadig var en rask person, det når blodbanen af hepatocytter (leverceller). De forekommer replikation (reproduktion) af virus, som påvirker et stigende antal nye celler, med visse dele af viralt DNA integreret i DNA'et i hepatocytter. Immunsystemet genkender ikke de modificerede celler og opfatter dem som fremmede. Det begynder at producere antistoffer til at ødelægge modificerede hepatocytter. Således bliver leveren ødelægges, hvilket fører til en inflammatorisk proces og hepatitis.

diagnostik

Til diagnosticering af sygdommen, men den sædvanlige biokemisk analyse af ALT og bilirubin ved anvendelse af specifikke markører for hepatitis B:

 • HBsAg-antigen;
 • HBeAg antigen.

Derudover specifikke diagnostiske anvendelse af antistoffer mod disse antigener og specifikke protein HBcore, som opstår, når akut hepatitis B:

 • anti-HBcore;
 • anti-HBe.

Disse antigener og antistoffer i forskellige perioder af sygdom, der findes i visse forhold. Deres omfattende undersøgelse med til at bestemme den fase af HBV, som gør det muligt at forudsige det videre forløb af sygdommen og opbygge et behandlingsregime.

Hvilke faktorer øger risikoen for infektion?

Statistikkerne viser, at der sker den mest almindelige virusinfektion i alderen 15 til 30 år. Hvem er ramt af sygdommen, såsom hepatitis B? Hvad er det - vi allerede forstået, vil vi nu diskutere, hvilke faktorer bidrager til infektion. Så i fare inkluderer:

 • Patienter tandlægeklinikker;
 • mennesker, der bruger sig af manicure og frisørsaloner;
 • kunder piercing og tatovering saloner;
 • misbrugere;
 • syge mennesker, hvis behandling indebærer hyppige blodtransfusioner eller anvendelse af hæmodialyse (apparat "kunstig nyre") ;
 • homoseksuelle;
 • mennesker, der ofte skifter seksuelle partnere.

Betydeligt reducere risikoen for sygdommen hjælper vaccinen mod hepatitis B. Det kan gøres på kontoret af eventuelle vaccination klinikker.

Sådan behandler hepatitis B-virus?

Terapi tager sigte på at forebygge udvikling af skrumpelever og leverkræft. Dette opnås ved at undertrykke virusreplikation i levercellerne og normalisering af transaminase-niveauer.

Beslutningen om, hvordan man behandler hepatitis B-virus tager en smitsom sygdom læge. Recovery - en langvarig proces. Valget af behandling afhænger af aktiviteten af virus og risikoen for at udvikle skrumpelever og leverkræft.

Akut viral hepatitis normalt løser sig selv, kommer en fuld helbredelse af patienten. Undtagelsen er alvorlig fulminant form for hepatitis B, men det heldigvis sker meget sjældent. Terapier rettet mod en akut HBV udskillelse af toksiner (afgiftning) og rekonstitution af hepatocytter.

Til behandling af kronisk HBV antivirale anvendes. For eksempel er lægemidlet "Interferon alfa-2a" anvendes 1 gang om ugen i et år (voksendosis er 180 mg). nukleosidanaloger er meget udbredt: "Entecavir", "Lamuvidin", "Adefovir". Disse lægemidler standse spredningen af virus i leveren celler og fremme deres helbredelse.

Vedligeholdelsesbehandling anvendelse gepatoprotektory og immunmodulatorer, eksempelvis en medicin "Zadaxin" (injektion).

Ved behandling af hepatitis B-virus er normalt tildelt en kost nummer 5. Det er en afvisning af enhver fedtet, krydret, salt og dåsemad. Halvfabrikata og pølser, også er bedre udelukket fra kosten.

Hvis kronisk hepatitis B tager et alvorligt forløb, og der er en alvorlig risiko for at udvikle skrumpelever eller leverkræft, kan det besluttes at omplante orglet.

forebyggelse

Er det muligt at en eller anden måde beskytte kroppen mod patogener som hepatitis B-virus? Hvad er det, vi fandt ud af. Det er tid til at tale om forebyggelse. Den er opdelt i specifikke og uspecifikke. Den første opnås ved vaccination. Fra sygdommen er kun beskyttet immuniserede mennesker komme sig hepatitis B og ikke-specifik forebyggelse involverer en række globale epidemiologiske foranstaltninger, der forhindrer overførsel af hepatitis B-virus. For eksempel obligatorisk testning af donorblod og forberedelserne til HBV markører, udførelse af en omfattende anti-drug program, i slutningen banale personlig hygiejne. Dette vil blive diskuteret nedenfor. Nu, bemærk vi kun, at forebyggelse af hepatitis B er af allerstørste betydning for bekæmpelsen af spredningen af sygdommen.

Specifik forebyggelse af hepatitis B

Vaccination mod hepatitis B er obligatoriske:

 • alle børn i alderen 0-1-6 måneder (rutine vaccination);
 • alle familiemedlemmer til patienter med kronisk hepatitis B;
 • læger;
 • medicinstuderende;
 • personer, der arbejder med blodprodukter;
 • patienter systematisk tvinges til at passere hæmodialyse;
 • patienter, der får blodprodukter.

En sådan vaccination kan gøre enhver voksen. Tidligere blev det ikke med i antallet af obligatorisk. For at blive vaccineret, nok til at gælde for klinikken i hans distrikt. Alle børn og voksne op til 55 år kan modtage en vaccination gratis. Ældre mennesker kan blive vaccineret for egen regning.

Proceduren er tilgængelig til enhver dag efter eget valg. Efter den første vaccination bliver nødt til at gøre to mere. One - en måned, sekund - seks måneder senere. Vaccination er den mest pålidelige måde at beskytte mod hepatitis B virus.

Ikke-specifik forebyggelse af hepatitis B

For uspecifik forebyggelse af HBV omfatter grundig personlig hygiejne:

 • bruger kun hans tandbørste, søm værktøjer, barbermaskine, kam, osv .;
 • endda personlige ejendele (samme manicure sæt) skal regelmæssigt desinficeres;
 • anvende effektive desinfektionsmidler;
 • huller i ørene, gøre tatovering og piercing malkestalde kun testet med et godt ry;
 • sikker sex, selvom 100% garanti det ikke (spyt, sved og alle væsker er mediet af de virus-data), så du ikke skal bære promiskuøs;
 • kun bruge engangssprøjter under injektionen.

Vi vil diskutere med dig, hvad faren er virus af hepatitis B. Hvad er det - nu er det klart. Som enhver anden sygdom, er det lettere at forebygge end at tage en lang behandlingsforløb. Overholdelse af de enkle forebyggende foranstaltninger vil bidrage til at beskytte mod hepatitis B. Vær sundt!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.