FormationVidenskab

Relic planter. Typer levn planter

Relikvier - er organismer bevarede i verden i visse områder siden oldtiden, på trods af ændringen i vilkårene for eksistens. De er resterne af fædrene grupper, som er udbredt i de seneste geologiske epoker. Ordet "levn" er afledt af det latinske reliquus, som betyder "resten".

Relikt planter og dyr er af stor videnskabelig værdi. De er bærere af information og kan være en masse at fortælle om det naturlige miljø af svundne epoker. Lad os få bekendtskab med plante, klassificeret som et levn.

Geografiske levn planter

Ved geografiske relikt arter af planter er bevaret i en bestemt region som en rest af de sidste geologiske epoker, hvor betingelserne for eksistens meget forskellige fra i dag. Således for Neogen (tertiære) relikvier omfatter skov danner træer (kastanje, zelkova, og et par andre), en række stedsegrønne buske (Goryanka Colchic, buksbom, ruscus aculeatus, rhododendron pontic et al.), Og græsset planter, der vokser i Kolkhida. Dette er en temmelig varme-elskende arter af levn planter, så de holdes i områder med varmt klima.

Eksempler på glaciale relicts er Potentil marsk, vokser i Kaukasus, og birk dværg, bevaret i Centraleuropa.

Fylogenetiske relicts (levende fossiler)

Disse aktuelt eksisterende arter hører til taxa, næsten helt uddøde millioner af år siden. de er bevaret, som regel på grund af isoleringen af deres levesteder spænder fra de mere progressive grupper. Ved fylogenetiske relic planter indbefatter såsom ginkgo, Metasequoia, horsetail, parasoltræ, Wollemi, Liquidambar, Welwitschia.

ginkgo

Relikt træ, er en af de ældste på Jorden. Undersøgelse af fossile prøver viser, at Ginkgo alder er ikke mindre end 200 millioner år. De optrådte i begyndelsen af den sene Perm, og i midten af Jurassic vokse allerede mindst 15 slægter Ginkgo.

Ginkgo biloba (Ginkgo biloba ) - den eneste art bevarede hidtil. Det er en løvfældende plante, der tilhører nøgenfrøede. Dens højde er 40 meter. Træer er kendetegnet ved veludviklet rodsystem, modstandsdygtig over for ugunstige vejrforhold, især til kraftige vinde. Der er tilfælde, der har nået en alder på 2,5 tusind. År.

Fordi ud over ginkgo nøgenfrøede ejede fyr og gran, der tidligere blev betragtet vores fabrik hører også til den fyr, selvom det er meget anderledes end dem. Men til dato, er der forslag om, at forfædrene er de gamle Ginkgo frø bregner.

Tidligere set disse såkaldte levende fossiler kunne kun være i Kina og Japan. Men i dag er planten dyrkes i parker og botaniske haver i Nordamerika og den subtropiske zone i Europa.

Metasequoia

Det refererer til en slægt af nåletræer Cypress familie. I øjeblikket er der kun et levn bevaret - gliptostrobovidnaya Metasequoia (Metasequoia glyptostroboides). Udbredt planter af denne art var i skovene i den nordlige halvkugle. De begyndte at dø på grund af ændringen af klimaet og konkurrencen fra løvtræer. Levende eksemplarer af dette træ blev fundet i 1943. Forud for dette, er Metasequoia findes kun i form af fossiler og blev anset for uddød.

Til dato er disse levn planter bevaret i naturen kun i provinserne Sichuan og Hubei (centrale Kina) og indgår i den internationale Red Book, fordi de er på randen af udryddelse.

Takket være den visuelle appel Metasequoia dyrkes i haver og parker i Centralasien, Ukraine, Krim, Kaukasus, såvel som i Canada, USA og i flere europæiske lande.

Liquidambar

Liquidambar (Liquidambar) tilhører slægten blomstrende planter Aptingievye familien herunder fem arter. Udbredt data levn planterne var i tertiærtiden. Årsagen til deres udryddelse i Europa var en massiv is under istiden. Klimaændringer og bidrog til arters forsvinden fra Nordamerika og Fjernøsten.

I dag Liquidambar almindelig i Nordamerika, Europa og Asien.

Er helt store løvtræer, der vokser op til 25-40 meter, med palmate-fligede blade og små blomster, samlet i kugleformet blomsterstand. Frugten har en træagtige udseende kasser, inden i hvilken der er en flerhed af frø.

Equisetum

Disse relikvier - er en plante slægt af vaskulær bevaret i store antal og nummerering tiden er cirka 30 arter. Alle sorter er nu voksende flerårige græsser. Højden kan vokse til flere meter. De største arter er den gigantiske padderokke (Equisetum giganteum). Når diameteren af stammen, ikke at overstige 0,03 m, kan det nå en maksimal højde på 12 meter. Voksende gigant padderok i Chile, Mexico, Peru og Cuba. Der vokser også, og den mest effektive form - Schaffner padderok (Equisetum schaffneri). I en højde på 2 m diameter er 10 cm.

Stængler horsetails karakteriseret ved høj stivhed, hvilket forklares ved tilstedeværelsen af silica. Planter har også en stærkt udviklet rødder med birødder ved knudepunkterne hvorigennem er meget modstandsdygtige over for forskellige negative faktorer og kan endda overleve en løbeild. Padderokker er almindelige på de fleste kontinenter, undtagen Australien og er kun Antarktis.

Wollemi

Fyrretræ relikt træ repræsenterede den eneste form - Wollemi ædel (wollemia nobilis nobilis). Det er en af de ældste planter. Den vokser tilbage i Jurassic periode. Anlægget blev anset for at være uddød i lang tid. Men i 1994 blev Wollemi opdaget af en af de ansatte i nationalparken af Australien af David Noble, i hvis ære og blev opkaldt visninger (nobilis - "ædle"). Det blev fundet næsten en hel relikt lund. Alder af de ældste træer fundet er angiveligt mere end 1000 år.

Wollemi træ er ganske høj. Således kan det være op til 35-40 meter. Blade planter er helt identiske blade Agatis Jurassic, der er omkring 150 millioner år siden, og formodes forfader fossile Wollemi fra slutningen Jurassic periode.

parasoltræ

Der er kun én form - parasoltræ whorled (parasoltræ verticillata). I de seneste geologiske epoker, denne form for træer var en stor spredning. Dette fremgår af det faktum, at deres jordiske rester blev opdaget i Kridt i Japan, Grønland, Norge, Yakutia, i Ural.

På dette tidspunkt i naturlige forhold parasoltræ det vokser kun på nogle øer i Japan, hvor det blev holdt i en højde af 500-1000 m over havets overflade i de fugtige bjergskove, samt på skråninger, i fjerntliggende kløfter i lunde.

Parasoltræ - stedsegrønne træ har en pyramideformet krone. Det kan vokse til en højde på 40 m kuffert størrelse i omkreds -. Til 4 meter. Kendetegnet ved meget langsom vækst. Træet kaldes ofte "paraply fyr" på grund af den unikke struktur af nålene. Dens affladede nål med en gennemsnitlig længde på op til 0,15 m, falske hvirvler dannes og spredes fra hinanden sidelæns, som i paraply eger.

Parasoltræ frugter er ovale kegler, modningsperioden, som er to år.

Da parasoltræ kan være lang tid til at vokse i containere, er det ofte brugt i blomsterdyrkning som indendørs og drivhus planter. Som en park kultur introduceret i Europa fra det 19. århundrede.

Welwitschia

Welwitschia fantastiske (Welwitschia miråbilis) - den eneste bevarede arter. Et af de tre medlemmer af den tidligere snarere talrige klasse gnetalians, der opstår i dag. sit navn Welwitschia fantastisk det fik på grund af sin usædvanlige udseende.

Anlægget kan ikke lide noget på græsset eller på en busk eller et træ. Det er en tyk stamme, 15-50 cm rager op over jordoverfladen. Resten del af det er skjult under jorden. Og således relikt blade nå 2 meter bred og 6 meter i længden. Alderen på nogle eksemplarer over 2000 år.

Welwitschia er et sted af den syd-vestlige del af Afrika, nemlig stenet Namib ørkenen, ligger langs Atlanterhavskysten. Planten er meget sjældent at finde mere end 100 meter fra kysten. Dette er fordi det er sådan afstand kan overvinde de tåger, som for Welwitschia er en kilde til livgivende vand.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.