FormationVidenskab

Apartheid - en arv fra kolonitiden systemet

Hvad er apartheid og hvad der har forårsaget dette koncept? Enhver forklarende ordbog vil fortælle dig, at apartheid - i bogstavelig forstand af "adskillelse", er det ord forankret på det sprog, de Boer bosættere i Afrika - afrikaans. Det var der, i Sydafrika, bør du kigge efter svar på alle spørgsmål.

Baggrund for regimet

Undertrykkelse af den indfødte sorte befolkning i hele Afrika var allerede begyndt
siden de første europæere der. Med etableringen af det koloniale system nemlig fra det XVI til begyndelsen af det XX århundrede, har den undertrykkelse af den praksis opnået enorm skala. Nåede hidtil uset omfang slavehandel opstod genbosættelse af hele befolkninger på andre kontinenter som Tjenere for de nye ejere. Hvide værter og bosatte sig i selve Afrika. De blev især tiltrukket af de rige i diamanter og andre naturlige mineraler i Sydafrika. Inden for et par århundreder her vi afgjort europæere, hovedsageligt tyskere, belgiere og hollændere, senere arrangerede den lokale folkemusik - borax (oversat fra de flamske - bønder). I begyndelsen af XX århundrede på det område for at forsøge at genvinde deres rettigheder det britiske imperium. I sidste ende blev den sydafrikanske Union oprettet som en britisk herredømme i 1910. I første halvdel af XX århundrede. selv i USA, hvor der var mange efterkommere af sorte slaver, på trods af den proklamerede verdenserklæringen om menneskerettigheder, der var store problemer med reel ligestilling af sorte, der stadig undertrykt på alle niveauer. I Sydafrika er denne praksis nedfældet på det lovgivningsmæssige plan, formelt erklærede, at den "hvide" og "sorte" er ikke lige. Således apartheid - er resultatet af århundreders udvikling af den sydafrikanske Republik.

apartheid år

Denne politik er officielt gennemført på statsligt niveau siden 1948 (og faktisk før) indtil 1994. I det væsentlige den bestod af følgende centrale bestemmelser:

  • "Black" mennesker er blevet frataget alle politiske rettigheder (til at stemme og blive valgt).
  • Apartheidstyret forbød blandede ægteskaber.
  • Sort Bantu beordret til at bo i den særlige reserve. For at forlade ville have tilladelse fra myndighederne.
  • Social beskyttelse også er blevet delt (hospitaler, skoler og andre lignende institutioner eksisteret separat for den "hvide" og "sorte"). Det samme gælder for offentlige steder.
  • Der var love, der er omfattet af yderligere beskatning "hvide" af arbejdsgiveren, der tog på arbejde sort.
  • "Black" blev forbudt enhver kommerciel aktivitet.

I lang tid FN og regeringer i mange avancerede lande i verden handlet med skarp kritik af dette fænomen i landet. Efter alt, hvad der er apartheid? Det faktisk legitimeret på det højeste niveau af racisme - noget, som så ivrigt kæmpede menneskerettighedsforkæmpere over hele verden. En af de mest berømte krigere mod dette fænomen blev Nelson Mandela, lang tid politisk fange og senere (fra 1994), og den første sorte præsident i Sydafrika. Afviklingen af regimet begyndte i 1989-1990 under det øgede pres på Europa og især USA, endnu engang proklamerede sin "korstog" for demokrati rundt omkring i verden. Bange for de reelle økonomiske og politiske sanktioner, der er lokal økonomisk elite tvunget til at demontere apartheid i Sydafrika. I 1990 en masse amnesti for politiske fanger og afskaffelsen af de racistiske love. Og i 1994, landet fik sin første sorte leder i historien.

Hvad var så med dem

I dag, Sydafrikas apartheid - det er kun et ekko fra fortiden. Men for de fleste mennesker er det varmt fortid, at det var bedre denne mørke land. Adgang for oprindelige folk til iværksætterinitiativer, uddannelse og politik - er naturligvis, den positive side. Men samtidig dramatisk øget niveau af kriminalitet i staten. "Black" for det meste er ikke blevet mere sikker og gladere. Denne sociale spændinger, multipliceret med de mange års had til udbytterne, efterkommere af boerne forvandlet liv i en kamp for overlevelse i kriminaliteten.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.