LovStat og lov

Moderne præsidenter Polen

Polens præsident kom i 1922, efter at landet opnåede uafhængighed som følge af Brest-traktaten i 1918. Den Anden Verdenskrig og etableringen af det kommunistiske regime ødelagde Republik. I fremtiden, indtil 1990 Polens præsident tilhørte de politikere, der var i eksil. Når det kommunistiske system i Polen faldt, blev de republikanske institutioner genoprettet. Igen begyndte at vælge præsidenten Polen, det sker i dag.

Dannelse af polsk demokrati

Den første moderne polske præsident Leh Valensa blev. Når den kommunistiske regering, han arbejdede på værftet i Gdansk. Der er også fremtiden for politikkerne til at organisere sig, som forsvarede arbejdstagernes interesser. Bevægelsen blev kaldt "solidaritet".

Den kommunistiske regering kunne ikke lide denne aktivitet. Når du er i de tidlige 80-erne af den økonomiske krise begyndte i landet, har mange utilfredse arbejdere bliver fortalere for "solidaritet". Generelt Voytseh Yaruzelsky pålagt i Polen, en undtagelsestilstand og forbød foreningen.

Walesa som en af lederne af denne bevægelse blev kortvarigt anholdt. Situationen i landet har ændret sig med begyndelsen af perestrojka i Sovjetunionen. I 1988 polske arbejdere iscenesat en masse strejke. Kommunisterne har gjort indrømmelser til befolkningen. de første frie valg til senatet blev afholdt, hvor "Solidaritet" vandt næsten alle pladser. Endelig i 1990 kommunisterne blev fjernet fra strømmen. De begyndte at danne demokratiske institutioner i regeringen, der findes i landet i dag.

Leh Valensa

Så Walesa besluttet at deltage i præsidentvalget. Han var ekstremt populær i sit hjemland som en forkæmper for menneskerettigheder. Hans arbejde blev værdsat og det internationale samfund. I 1983 blev Walesa tildelt Nobels fredspris.

I sidste ende var det ham, der vandt valget. Den tidligere polske præsident var i funktion, indtil 1995, hvor det næste valg i anden runde tabte til Aleksandru Kvasnevskomu.

Aleksander Kwasniewski

Moderne præsidenter i Polen ikke kunne blive på sin post mere end én gang. Den eneste undtagelse fra denne regel er Aleksander Kwasniewski. Han førte landet fra 1995 til 2005. Under det kommunistiske styre i nogen tid, han tjente som formand for olympiske komité Polen. I begyndelsen af 90'erne blev Kwasniewski valgt stedfortræder for Kost, hvor han blev en velkendt offentlige orden.

Kwasniewski var initiativtager til landets tiltrædelse af Den Europæiske Union og NATO militær blok. At udenrigspolitikken slogans tillod ham at blive genvalgt for endnu en embedsperiode. Integrationen med den europæiske økonomi vil tillade Polen for at gå i gang med en ny vej for udvikling.

Leh Kachinsky

Kaczynski, ligesom Walesa, blev berømt takket være aktiviteterne i fagforeningen "Solidaritet" -serien. I de tidlige 80-erne af Lech var en advokat, der hjalp en af de strejkekomiteer i Gdansk. Senere blev han arresteret af de kommunistiske myndigheder.

Da Polen blev en demokratisk, Kaczynski begyndte en aktiv politisk karriere. Han var justitsminister, samt borgmesteren i Warszawa, landets hovedstad. Politikker, sammen med sin tvillingebror Jaroslaw skabte partiet "Lov og Retfærdighed".

I 2005 Leh Kachinsky vandt præsidentvalget. Han har modtaget støtte fra den konservative del af samfundet. Den afdøde præsident Polen er blevet kendt verden over for sin tragiske skæbne. I 2010 gik han på et fly til Rusland, hvor de skulle gå begivenheden afsat til katynmassakren. Det var en af de mest skamfulde kapitler i historien i Sovjetunionen. På tærsklen til Den Store Fædrelandskrig, NKVD skudt mange officerer i den polske hær. Sovjetiske myndigheder nægtet forbrydelsen, men på tidspunktet for omstrukturering sandfærdig information om massakren lækket ud.

Præsidenter Polen gjorde meget for at denne tragedie er ikke blevet glemt i Polen og Rusland. Leh Kachinsky gik til Smolensk for at besøge Katyn mindesmærke. En stor delegation ombord på flyet omfattede hele det politiske og militære elite i landet. Tu-154 styrtede ned kort før sin landing på grund af dårlig sigtbarhed.

Bronislaw Komorowski

Efter døden af Kaczynski, blev den ledige stilling valgt Bronislaw Komorowski. Polske præsident gik til stemmeurnerne i 2010 på vegne af partiet "Civic Platform", som var den tidligere opposition politiske kurs i landet.

Komorowski under det kommunistiske styre var kendt som en aktiv systemkritiker og modstander af regimet. Han offentliggjorde en underjordisk tidsskrift, som var populær blandt læserne. For hans indsats brugt Komorowski en måned i fængsel. Efter det, blev han en lærer og i mange år, indtil etableringen af demokrati, han arbejdede i en lille seminar.

I begyndelsen af nul år tjente Bronislaw Komorowski som forsvarsminister. På tærsklen til hans valg, han tjente også som marskal af det polske Sejm. Efter den pludselige død Kaczynski, Komorowski tog det en midlertidig stilling fungerende statsoverhoved.

Andzhey Duda

Andzhey Duda - Polens fungerende præsident. Han kom til denne post 6 august 2015. 43-årig oprindeligt fra Krakow er en ny ung generation af polske politikere. Han er medlem af partiet "Lov og Retfærdighed", grundlagt af Kaczynski brødre.

Tidligere og fremtidige præsidenter Polen Komorowski og Duda indtil for nylig kæmpede indbyrdes om magten ved valget i 2015. Andrzej besejrede modstander kun i anden runde, efter at have modtaget kun 51% af stemmerne, mens modstanderen - 48%.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.