Nyheder og SamfundPolitik

Andrzej Duda kalder Rusland en stat langt væk fra demokratiet

Siden 2015 er en relativt ung politiker i magt i Polen. Andrzej Duda blev præsident i 43 år. I begyndelsen af 2016 underskrev han et donorkort, der gav samtykke til brug efter hans organs død.

Hvem kalder politikeren sin lærer, hvilke reformer har han udført i løbet af året af hans formandskab, hvad er hans holdning til Rusland og Ukraine? Hvilken slags præsident er Andrzej Duda?

Biografi (kort)

Han blev født den 16.05.1972 i byen Krakow. Far - Professor i Tekniske Fag. Hans mor er professor i kemi.

Han blev uddannet af Andrzej Duda ved universitetet i Krakow. I en alder af fireogtyve, han graduerede der som en fakultet med speciale i lov og administration.

Siden 1997 blev han lærer på samme universitet. I staten blev han tilmeldt fire år senere. I 2005 fik han en eksamensbevis.

familie

Politikeren er gift med Agate Kornhauser, der i ægteskabet har det dobbelte efternavn Korngauzer-Duda. Hun er kendt for at være datter af en forfatter Julian Korngauzer. Politikerens kone arbejder som lærer på det tyske sprog. I 1995 havde parret en datter, der hedde konge.

Ifølge tætte bekendte er Duda meget religiøs. Tro er meget vigtig for ham.

Politisk karriere

Efter at have dedikeret sit liv til at studere lov svigtede Andrzej Duda ikke. Fra lovlæreren nåede han til præsidentposten i Polen.

Politisk karriere før formandskabet:

  • I 2006-2007 holdt han stilling som viceminister i Justitsministeriet;
  • 2008-2010 var statssekretær på Kaczynskis kontor
  • 2010 nominerede sin kandidatur til posten som borgmester i Krakow;
  • 2011-2014 repræsentanten for Seimas.

Som følge af flystyrtet i nærheden af Smolensk blev præsident Lech Kaczynski dræbt. Regeringens tøj blev overført til Komorowski. Duda anerkendte ikke legitimiteten af magtoverførslen og trådte tilbage.

Andrzej Duda, hvis vækst i politik endnu ikke har nået sit højdepunkt, har erklæret, at han er en discipel af Lech Kaczynski og vil fortsætte sit arbejde.

Valgprogrammet

Andrzej Duda fremsatte sin kandidatur til formandskabet i 2015. Det officielle slogan i hans valgkamp var sætningen "En god forandring." Han lovede at blive garant for positive forandringer i statens politiske liv, blive præsident for alle polakker, støtte familieværdier, en følelse af national enhed.

I første runde støttede folk to kandidater, bl.a. Bronislaw Komorowski og Andrzej Duda. I anden runde slog Duda modstanderen med 1,5%.

Officielt blev politikeren præsident den 08/06/2015. Under hans formandskab gennemførte han en række reformer, som ikke alle blev taget positivt. En bølge af utilfredshed fejede over hele landet. Hvorfor blev Dudu anklaget for at overtræde loven?

Reformer i Polen under reglen af Andrzej Duda:

  • Reformen af forfatningsdomstolen blev set af mange som et forsøg fra myndighederne til at påvirke statens højeste retlige myndighed.
  • Loven om hemmelig overvågning gjorde det muligt for politiet at styre borgernes handlinger på det globale internet tættere.
  • Medielovgivningen styrker myndighedernes kontrol over det statslige medie, hvilket forårsagede utilfredshed i europæiske lande.
  • Decommunization - omdøbe 1300 gader, hvis navne er forbundet med kommunismen.

Holdninger til Rusland og Ukraine

Polens leder har gentagne gange anført, at han ikke anser den nuværende Russiske Føderation for en demokratisk stat. Han kalder det den første europæiske stat for at tage del af et andet europæisk lands territorium, der forstyrrer sine interne anliggender.

Andrzej Duda (som han allerede forstår) erklærer, at han ikke accepterer kompromiser med Den Russiske Føderation om spørgsmålet om anneksering af dele af Ukraine. Efter hans mening vil Europas samtykke til et "rotent kompromis" betyde et nederlag i integrationen af europæiske stater, herunder grænsenes integritet.

Polens præsident viser utilfredshed, at i forhandlingerne med Rusland om situationen i Ukraine deltager ikke EU som helhed, men Frankrig og Tyskland. Efter hans opfattelse afhænger Polens sikkerhed direkte af Ukraines territoriale integritet og dets uafhængighed.

Politikeren opretholder en forbindelse med Petro Poroshenko om situationen i Donbass. Han søger ikke blot landene i EU, men også de nabolande i Ukraine, der deltager i forhandlingerne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.