Kunst og underholdningMusik

Liste over chanson sangere fra forskellige perioder

Ordet "chanson" er oversat fra fransk som "sang". I dag er dette udtryk kaldes vokal genre. Men under renæssancen i Frankrig såkaldte sekulære polyfoniske sang. Dette varede indtil slutningen af det 19. århundrede. I 80'erne pop sange, udført i teater, blev også kendt som "chanson". De var små livshistorier, der blev fortalt til musikken. Den udfolde denne musikalske genre kom i 50-år af forrige århundrede. Det var dengang i Frankrig og andre fransktalende lande på musikscenen kom en masse talentfulde sangere chanson. En liste over disse kunstnere er indskrevet i gyldne bogstaver i historien om fransk musik.

tidlige chansons

I middelalderen, før chanson - polyfoniske sekulære sange - der trouveres - monofoniske vokalværker. Grundlæggeren af denne genre var komponisten af det 14. århundrede, Gi De Machaut. Han blev efterfulgt af hans kolleger fra Bourgogne G. Dufay og Binchois G. skabt et tredelt sange. Siden det 16. århundrede var der "School of Paris chanson", ledet af C. de Sermizi, P. Sertão og andre. Senere, denne stil spredes gennem Europa.

moderne chanson

Periode med moderne chanson starter fra slutningen af det 19. århundrede. De første sangere i denne genre var Astrid Bruhat Mistranslating og andre. De optrådte i kabaret. Senere, i de tidlige år af det 20. århundrede, ændrede chanson - "realistisk sangen" (chanson réaliste) - steg til den professionelle scene. Navne på sange kunstnere i denne genre inkluderet i den første liste over chanson sangere :. Edith Piaf, Ferel, Damiana osv Lidt senere, i midten af samme århundrede, dannet to hovedtendenser i moderne fransksprogede sange: klassisk chanson og popsang.

Genre klassisk chanson

Forudsætning sange af denne genre er poetisk komponent. Som regel, forfatteren og performer af vokalværker - én og samme person. Liste over chanson sangere i denne periode førte også inimitable Edith Piaf. Andre singer-songwriters i denne genre var M. Chevalier, Charles Trenet, Brassens og Jacques andre. Berømte franske sangerinde S. Adamo og Aznavour, på trods af, at deres arbejde er tættere på pop musik er også inkluderet i listen over chanson sangere.

Performers af denne poetiske og musikalske genre af den tid blev kendt som "sanger". For dem, det vigtigste var teksterne, deres indhold og mening. Chanson sangere i den nye anvendelse i deres taler elementer fra forskellige genrer, fra rock til jazz.

Frankrig har altid været en masse pop sangere, der synger sange fra hans egen komposition. Dog er deres værker på grund af den lethed, indhold ikke betragtes som en chanson, så berømtheder som M. Mathieu, J .. Dassin, Dalila, Lara Fabian og Patrissiya Kaas, er ikke medtaget på listen over sangere chansons i det 20. århundrede. Måske uden for Frankrig mener, at deres sanger, men på fransk jord der fiktiv grænse, bygget mellem de to genrer: popmusik og chanson.

Chanson i det 21. århundrede

Med fremkomsten af det nye årtusinde, den offentlige interesse i denne musikalske retning er ikke slukket. Der var populære sangere chanson. Liste, som blev gennemført i næsten 100 år, nye navne: O. Ruiz, C. Clement, Ann K., et al.

konklusion

Franske sang er meget forskellig fra andre europæiske musikgenrer. Det er mere melodisk, romantisk, kærlig. Det er evig. Sange af Charles Aznavour lytte til mere end én generation af musikelskere over hele verden. Hans sang "Belle", "La Boheme", "Eternal Love" og andre blev udødelige mesterværker af verdens kunst. På trods af at moderne fransk musik sænket baren, betyder håb ikke falme i de seneste år, som opregner chanson sangere genopfyldes med nye navne, der vil tage genren til et nyt niveau.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.