SundhedMedicin

Mouth - ikke så nemt som det ser ud

Hvad kunne være enklere og mere forståelig for den menneskelige krop end munden? Han er ikke skjult et eller andet sted inde, er det let at se i spejlet, og selv føler fingrene (naturligvis ren). I princippet, og selv betragtes som en noget særligt: munden - det er et hulrum. Hole, med andre ord. I mellemtiden har en fuldt udviklet og vigtigt organ i fordøjelsessystemet system, som har på ingen måde en enkel struktur, som det kan synes, og udfører en række forskellige funktioner. Efter munden, vi ikke kun spise og tale.

Hvad tror du, hvis du har nok fingre til at opregne alle organer, der er i munden? Selv hvis vi ikke tager særskilt hver tand, fingre indtastet mere end to hænder. Tro ikke på mig? Tænk for dig selv: læber, tænder, gummer, kinder, gane, tunge, tunge, spytkirtler, mandler, bunden af hulrummet og svælg landtange. Vi havde ikke forventet? Men netop dette er strukturen i mundhulen, og hver af dens krop til noget egnet, selv amygdala, som mange mennesker er fjernet i inflammation "som unødvendig." Fjernes ved, at den måde, kun ganetonsillerne, de er også de kirtler, og der er stadig et rør, flersproget og svælg mandler, mindre velkendte "offentligheden". Alle af dem er klynger af lymfoidt væv og hæmatopoietisk og udfører en beskyttende funktion.

Hvis alt er mere eller mindre klar, derefter til andre organer bør se nærmere på hans læber, kinder, tænder og tandkød. Tag for eksempel sproget i munden tager i alle ordets betydninger midterposition. Dette er en muskulær organ, hvis fibre er arrangeret i forskellige retninger, således at sproget er så mobil. Udførelse af en række bevægelser, det giver dig mulighed for at danne en lang række lyde, hjælpe til at skubbe og tygge tygget mad i halsen, og det sæt af receptorer lokaliseret på overfladen, der tillader en person til at skelne smag.

Oven af mundhulen er begrænset til luft, separation fra hendes næsehulen og næsesvælget. På de forreste to tredjedele af det er fast, har en knogle base, og en tredje - en blød, dannet muskler. I den forreste del kan du finde sproget i flere tværgående ruller. De kaldes palatal alveoler og er rester af veludviklede dyrekroppe for at hjælpe dem tygge maden. Slutter himmel blød tunge overlapper indgangen til nasalpassagerne når synke.

Men i bunden af mundhulen er ikke så interessant; måske det eneste, der kan fremhæve her er den linguale tonsiller, placeret under roden af tungen. Dette er kroppens immunsystem, som er involveret i dekontaminering af mad.

Individuel opmærksomhed, spytkirtlerne. Mund har endda flere grupper af kirtler: multiple små - bukkale, linguale og palatine, og parrede større - parotideale, submandibulære og sublinguale. Deres formål er fremgår af titlen: de producerer en speciel hemmelighed - spyt. Mængde og sammensætning afhænger stærkt af egenskaberne for den mad indtages, men du selv, at fra citron, for eksempel, "blæser spyt." Sublingual og submandibulære kirtler "producere" mere tyk spyt, og de største kirtler - parotideale - mere væske. I alt for dagen kirtel af en voksen er isoleret til to liter spyt, og det sker refleksivt, uden vores deltagelse og ønsker. Spytafsondring generelt - en ubetinget refleks, men nogle gange kan det også være betinget, som en reaktion på en række olfaktoriske, visuelle og andre stimuli. Når vi siger ved synet af appetitvækkende mad "drools" - er ikke bare en talemåde, men blot en illustration af den betinget refleks savlen.

Hvorfor har du brug spyt? Den indeholder enzymer, der tjener som føde for forbehandling tilføres organismen. Enzymer orale fordøjede kulhydrater til glucose, og dets baktericide middel frembringer lysozym desinfektion af fødevarer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.