SundhedMedicin

Angiografi af cerebrale kar: en effektiv metode

Patienter ofte frygter angiografi. Men i forbindelse med udførelsen af en god læge, og hvis alle de betingelser, angiografi - en sikker procedure, der giver din læge for at få de nødvendige oplysninger om status for hoved og hals fartøjer. Sidstnævnte er som regel undersøgt med det første, fordi ofte vise abnormiteter i niveauet af halsen, og ikke hovedet.

Angiografi cerebrovaskulær og hals er fotograferet ved hjælp af røntgenstråler tilsvarende organ regioner. Selvfølgelig, på deres egne fartøjer på røntgenstråler kan ikke ses - det er nødvendigt at indføre dem i en særlig substans, der vil forsinke stråler. Det kaldes X-ray kontrast. Normalt er dette en iodforbindelse.

Dette stof administreres via den femorale eller brachiale vene gennem en særlig kateter. Det lyder skræmmende, men faktisk ikke så smertefuldt som det lyder. iodforbindelser er fordelt i overensstemmelse med systemet af vener i nakke og hoved, og i de billeder, der kan se, hvordan forskellige regioner er forsynet med testen patientens hjerne med blod.

Det vil hjælpe til at finde ud af angiografi af blodkar i hjernen og hals?

Først, indsnævring eller endda lukning af halsen fartøjer, der fører blod til hjernen. Denne betingelse kan føre til et slagtilfælde eller en midlertidig forstyrrelse blodtilførsel til hjernen.

For det andet, identificere, om at associere med hinanden symptomer som kraftig hovedpine, taleforstyrrelser, hukommelsestab, svimmelhed, dobbeltsyn og manglende koordinering. Normalt, er svaret - ja, og lægen kan tage handling i tide til at sende patienten til de relevante procedurer og udnævne ham medicin.

For det tredje, i karrene i hjernen kan være en forlængelse - en aneurisme, der kan briste og forårsage død. cerebral angiografi giver lægen for at se det i tide til at træffe en beslutning om behandling.

For det fjerde, når en hjernesvulst kan påvises, i hvilken retning det kunne gå fra metastaser, hvilket er meget vigtigt i behandlingen af maligne neoplasmer.

Hvad skal fortælle din læge, hvis han anser muligheden for angiografi?

  • Det faktum, at du er gravid eller planlægger at få et barn.
  • Om ammet (derfor er det nødvendigt at fodre barnet to dage bare at blande indtil jod forbindelse vil ikke forlade din krop).
  • En allergi over for kontrastmidler - som regel den person kender det, hvis ikke for første gang i sin undersøgelse af angiografi anvendes. Generelt, hvis der var en alvorlig allergisk reaktion over for ethvert stof, uanset om det er jordnøddesmør eller et bistik, en læge bør vide om det.
  • På astma lager (nogen af dens former).
  • Om problemerne med blodpropper. Eller hvis du regelmæssigt tager medicin, der påvirker det. Bedre til bare fortælle lægen om eventuelle medicin du tager hele tiden - og han vil drage konklusioner.
  • På nyresygdomme. Det kontrastmiddel kan skade menneskers nyrer, hvis de har eller har haft problemer med dem. Så enhver snak om nyresygdom, som var enten der er dig.
  • På enhver form for diabetes. Især hvis du tager metformin (Glucophage) for at holde diabetes under kontrol. Det faktum, at diabetes nogen skader heler meget dårligt.

Før den procedure, du har brug for at stoppe at spise og drikke i fire eller otte timer. Hvis du jævnligt tage aspirin, du har brug for en dag til at stoppe sit drikkeri. Hvis du uforvarende gør drak det, skal du kontakte din læge.

Angiografi af cerebrale kar kan vare mere end et par timer, så du nødt til at besøge toilettet lige før starten.

Vær ikke bange for at indføre en røntgenfast stof, er det injiceres under lokalbedøvelse, og vil derfor ikke gøre ondt. Dine bækken vil lukke en ledende bælte, så for ikke at bestråle kønsorganerne.

Angiografi af cerebrale kar i vor tid, er sikker og effektiv. Derfor har tillid til din læge.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.