SundhedMedicin

Glykosyleret hæmoglobin - en obligatorisk test til diagnose af diabetes mellitus og vurdering af niveauet for sin erstatning

I medicinsk praksis er der tilfælde, hvor at evaluere effektiviteten af glukose-sænkende medicin, og tilstrækkeligheden af ordineret behandling hos patienter med diabetes mellitus, kan være vanskelig. Det synes at være en person føler godt, og fastende glukose i sin normale, men hvad er sandsynligheden for komplikationer i denne patient? Efter alt er mængden af glucose i blodet kun evalueres på tidspunktet for undersøgelsen, dette tal en gang.

Sommetider øge blodsukkerniveauet fundet hos raske mennesker, for eksempel efter en stor mængde af kulhydrater eller overdreven mental og følelsesmæssig stress. På sukker kan niveauer påvirke indtagelse af visse medikamenter, såsom p-piller, nogle diuretika, psykofarmaka. I alle de vanskelige sager kommer til hjælp en endokrinolog Analyse af glykosyleret hæmoglobin, i retning af undersøgelsen, er han omtalt som HbA1c.

Glykosyleret hæmoglobin - denne forbindelse opstod molekyler af glucose og hæmoglobin A, normalt denne proces foregår kontinuerligt i raske mennesker. Mængden af hæmoglobin undergår glycering - 5-8%. Hos patienter med diabetes, dette tal stiger med 2-3 gange og fortsætter gennem hele livet af den røde blodlegemer, dvs. 120 dage. Fordi blod indeholder både unge og modne røde blodlegemer derfor taget den gennemsnitlige alder for de røde blodlegemer, som er lig med en halv periode af sit liv - 60 dage.

Glycosyleret hæmoglobin, satsen især er 4-6,1% af den samlede hæmoglobin, angiver den gennemsnitlige glucose i to måneder indtil blodprøve. Derfor er det muligt at bestemme, om den langsigtede stigning i glucose eller inden for 2 måneder efter dette indeks var i den normale tilstand. Korrelation mellem HbA1c og glukose i blodet viste sig års forskning, empirisk, at stigningen i blodglucose på 1,59 mmol / l pr 1% hæmoglobin underkastet glycering.

I nogle tilfælde, den foreskrevne test af glykosyleret hæmoglobin?

- til at diagnosticere diabetes og identificere niveauet for kompensation;

- at overvåge behandlingen af hypoglykæmiske midler ;

- at bestemme risikoen for vaskulære komplikationer af diabetes;

- i alle tilfælde af nedsat glukosetolerance og diagnose af præ-diabetes;

- gravide kvinder med diabetes risiko.

Fortolkning af testresultater for diabetes:

Til 5,8% - diabetes er godt kompenseret.

Fra 8 til 10% - delvist kompenseret diabetes.

Over 12% - dårlig skade sygdom.

Endokrinologi prøver at vælge terapi, således at det glykerede hæmoglobin var i området fra 7 til 8%. Når passende ordineret behandling forhøjet HbA1c-niveau kommer tilbage til normal en måned efter justeringen.

American Diabetes Association anbefaler en undersøgelse foretaget ikke mindre hyppigt end hver 6. måned. I Rusland er analysen af HbA1c tildelt alle patienter, der får insulin og hypoglykæmiske lægemidler, en gang hver 3. måned. I henhold til niveauet af hæmoglobin HbA1c kan bedømmes, om den høje sandsynlighed for patientens patologi af retinale mikrokar, nyreskader og nervefibre.

I nogle tilfælde muligt forvrængning analyse HbA1c?

Falsk forhøjede resultater observeret med en stigning i niveauet af føtalt hæmoglobin og jernmangelanæmi. Falske indikatorer opdaget fald fraktur på grund af hæmolyse af erythrocytter efter blodtransfusion eller massivt blodtab.

Analyse af glykosyleret hæmoglobin tildelt noget mere (1 pr måned) hos patienter med ikke-standard forløb af sygdommen, hvis de har alvorlige samtidige sygdom, gravide kvinder med diabetes til at forebygge udviklingen af sygdommen hos fosteret.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.