SundhedPræparater

Nye generationens hypoglykæmiske præparater og deres klassificering

Personer med type 2-diabetes skal konstant overvåge blodglukoseniveauerne. Kun med normale indekser kan man føre et normalt liv. Hvis blodsukkeret stiger, kan lægen ordinere et specielt lægemiddel til normalisering af patientens tilstand. De fleste af stofferne i denne gruppe fremstilles i tabletter. Alle lægemidler (hypoglykæmiske) er opdelt i derivater af sulfonylurinstoffer, prandiale regulatorer af glykæmi, biguanider, hæmmere af alfa-glucosidaser, såvel som insulinsensibilisatorer. På apoteker kan også findes og kombinerede midler.

Sulfonylurea derivater

Lægemiddelbehandling begyndte at blive ordineret til patienter med type 2-diabetes i begyndelsen af 60'erne af det sidste århundrede. I dag er derivater af sulfonylurinstoffer meget populære. Separate lægemidler fra første og anden generation. Den første i moderne praksis bruges ganske sjældent. Lægemidler, der er hypoglykæmiske fra denne gruppe, ordineres til patienter med stor kropsvægt, hvis insulinafhængig diabetes mellitus observeres. Manglen på kompensation for carbohydratmetabolisme er et direkte display for administration af sulfonylurea-derivater.

Præparater til sukkerreduktion af den nye generation, der er dannet på basis af sulfonylurinstoffer, kan ikke anvendes som en selvstændig behandling. Medicin komplementerer kun terapien. Hovedrollen spilles af kost. Hvis patienten bruger forbudte fødevarer og samtidig tager tabletter, der sænker blodsukkeret, bør man ikke forvente et godt resultat.

Vær opmærksom! Sukkerreducerende lægemidler er ikke ordineret til patienter, der lider af insulinafhængig, samt diabetes i bugspytkirtlen. Brug ikke stoffer fra denne gruppe af børn, såvel som gravide og ammende kvinder.

"Glipizid"

Lægemidlet tilhører derivaterne af sulfonylurinstoffer fra anden generation. Midlet stimulerer frigivelsen af insulin fra de funktionelt aktive betaceller i bugspytkirtlen og kontrollerer også mængden af glukose i cellerne hos patienter med moderate og svære former for insulinafhængig diabetes. Lægemidlet sælges i apoteker i form af tabletter, der hver indeholder 0,005 g aktiv bestanddel. Lægemidlet "Glipizid" begynder at virke så snart som 30 minutter efter optagelse og efter 24 timer helt elimineret fra kroppen.

Doseringen af medicinen bestemmes af lægen individuelt. Enhver hypoglykæmisk medicin er kun ordineret efter en række tests. Lægen skal etablere et komplet klinisk billede. Den indledende daglige dosis må ikke overstige 0,005 g (en tablet). I de vanskeligste tilfælde kan patienten tage 2-3 tabletter ad gangen. Den maksimale daglige dosis må ikke overstige 0,045 g. Tabletterne tages 30 minutter før måltiderne. Ved skift fra insulin skal niveauet af glykæmi kontrolleres i de første par dage.

Der er praktisk taget ingen bivirkninger ved brug af lægemidlet Glipizide. I sjældne tilfælde kan der opstå svage og svimmelhed. Dette problem er let elimineret ved at justere doseringen. De hyppigste bivirkninger forekommer hos ældre patienter. Sukkerreducerende lægemidler fra den nye generation har til formål at forbedre diabetespatienternes velbefindende. Eventuelle ubehagelige reaktioner forsvinder inden for få dage efter starten af behandlingen. Kontraindikation for at tage Glipizide er graviditet, såvel som individuel intolerance over for sulfonamider. Børn får også ikke medicin.

"Gliquidon"

Et andet hypoglykæmisk lægemiddel, som tilhører derivaterne af sulfonylurinstoffer. Ligesom den forrige agent stimulerer den produktionen af insulin i betaceller i bugspytkirtlen og øger også følsomheden over for insulin af perifere væv. Agenten "Glikvidon" er karakteriseret ved en god og varig virkning. Mange lægemidler (hypoglykæmisk) forårsager hyperinsulinæmi. Hvad kan man ikke sige om medicinen "Glikvidon".

Lægemidlet tilbydes i apoteker i form af tabletter. Tildel det til patienter med type 2-diabetes, såvel som ældre patienter, der ikke har haft et godt resultat i kostterapi. Dosering bestemmes ud fra individets individuelle egenskaber såvel som hans kliniske billede. Den mindste daglige dosis er 15 mg, maksimum - 120 mg. Tabletter tages straks før måltider. Til milde former for diabetes er en tablet pr. Dag tilstrækkelig. Mindre ofte er stoffet taget 2-3 gange om dagen.

Bivirkninger fra at tage "Glikvidon" retsmiddel eksisterer, men de har alle en reversibel karakter. Ved det indledende behandlingsstadium kan kløe og svimmelhed forekomme hos patienter. Ubehagelige symptomer forsvinder dagen efter starten af behandlingen. Afskaffe stoffet kun i tilfælde af en alvorlig allergisk reaktion. Individuel intolerance er sjælden. Forberedelser sukkerreducerende fra denne serie er ikke ordineret til patienter med type 1 diabetes. I behandlingsperioden må man ikke glemme at kontrollere blodsukkerniveauet. Hvis indikatorerne overskrider normen, bør du konsultere en læge, der vil ændre behandlingsplanen.

Hvornår opgøres lægemidler sulfonylurea?

Den predkokatoznoe tilstand, såvel som diabetisk koma er en alvorlig kontraindikation for udnævnelsen af lægemidler baseret på sulfonylurea. Anvend ikke orale hypoglykæmiske præparater fra denne serie også under graviditet og amning, uanset hvilket resultat der blev opnået tidligere.

En stor trussel mod kroppen af en person, der lider af type 2-diabetes er enhver kirurgisk indgreb. For at styrke patientens beskyttende kræfter er sulfonylurea-derivaterne også midlertidigt afbrudt. Dette princip følges i smitsomme sygdomme. Hovedvægten er på behandling af sygdommen i det akutte stadium. Så snart patienten har det godt, kan nye hypoglykæmiske lægemidler ordineres. Hvis der ikke er kontraindikationer for brugen af sulfonylurea-derivater, kan du begynde at tage medicin fra denne serie.

Prandial regulatorer af glykæmi

Mange undersøgelser af aminosyrer blev gennemført, hvor deres rolle i udskillelsen af insulin blev bevist. Det blev konstateret, at analogerne af benzoesyre og phenylalanin har en hypoglykæmisk virkning. Prandial regulatorer af glykæmi er i stand til at kontrollere udskillelsen af insulin direkte efter et måltid. Og i virkeligheden på dette stadium rejser niveauet af en glykæmi kraftigt op. Nye hypoglykæmiske lægemidler har en kortvarig effekt. Derfor tages de kun under eller efter et måltid. Brug medicin til forebyggelse er ikke hensigtsmæssigt.

På trods af at klassificeringen af hypoglykæmiske stoffer indbefatter prandial regulatorer af glykæmi, anvendes de ikke meget ofte. Medicin fra denne serie producerer en kortvarig effekt, så de ikke kan ordineres i en kompleks af alvorlig terapi for type 2 diabetes.

"NovoNorm"

Oralt hypoglykæmisk lægemiddel, der tilbydes i apoteker i form af tabletter. Lægemidlet er ordineret, når kost og motion ikke giver det rigtige resultat. Patienter med type 2-diabetes tager oftest Novanorm sammen med andre hypoglykæmiske midler. Således er patienterne i stand til nøje at overvåge niveauet af glykæmi.

Tabletter "Novanorm" er det hensigtsmæssigt at anvende i et kompleks med diætbehandling. Lægemidlet tages oralt tre gange om dagen før måltiderne. I sjældne tilfælde kan dosen øges. Patienter, der er tilbøjelige til at snakke eller hoppe over måltider, bør kontakte en læge om rigtigheden af at tage Novonorm tabletter.

Som nævnt er hypoglykæmiske lægemidler til diabetes ikke altid foreskrevet. Nogle formår kun at kontrollere blodglukoseniveauet ved hjælp af en diæt. Tabletter "Novanorm" kan anvendes, når man midlertidigt taber kontrollen med glykæmi. Bivirkninger ved at tage lægemidlet er sjældne og er midlertidige. Patienten kan mærke kvalme og smerter i maven. Ubehagelige fornemmelser passerer hurtigt. Gentag stoffet kun i tilfælde af individuel intolerance. Kontraindiceret pille "Novanorm" til børn, kvinder under graviditet og amning, patienter med svær nedsat leverfunktion.

biguanider

Klassificeringen af hypoglykæmiske lægemidler indebærer nødvendigvis midler, der tilhører biguanidgruppen. Medicin fra denne serie er ikke ansvarlig for at stimulere insulinudskillelse. På trods af dette spiller biguanider en vigtig rolle i behandlingen af type 2-diabetes, da de øger den perifere udnyttelse af glucose ved vævene i kroppen. Produktionen af dette stof med leveren reduceres signifikant. Biguanider kan reducere blodglukoseniveauerne betydeligt. I nogle tilfælde kan du generelt opnå normal præstation. Hovedkontraindikationen til brugen af sådanne lægemidler er predkomatoznoe-tilstand hos patienter med diabetes. Med forsigtighed udpege sugarosnizhayuschie-stoffer 3 generationer af patienter med tilbøjelighed til alkohol samt krænkelser af leverfunktionen.

"Metformin"

Oralt hypoglykæmisk lægemiddel tilhørende biguanidgruppen. Lægemidlet tilbydes i apoteker i form af tabletter. Det vigtigste aktive stof stopper absorptionen af glukose i tarmen, og øger også kraftigt anvendelsen af glukose i perifere væv. Hypoglykæmiske reaktioner tabletter "Metformin" forårsager ikke. Lægemidlet er ordineret til patienter med type 2-diabetes, som ikke er afhængige af ketoacidose. Tabletter kan også ordineres i kombination med insulin til overvægtige patienter.

Afhængigt af niveauet af glukose i blodet fastsætter lægen doseringen af medicinen. Du kan starte behandlingen med at tage en tablet om dagen (500 mg). Gradvis stigning i dosis kan kun startes efter to uger med kontinuerlig behandling. Den maksimale daglige dosering må ikke overstige 6 tabletter. Patienter over 70 år bør ikke tage mere end 2 tabletter om dagen.

Sukkerreducerende tabletter er kontraindiceret hos personer med nyresygdomme. Hvis der er en sygdom, der kan føre til et fald i nyrernes funktionalitet, afbrydes Metformin tabletter midlertidigt. De kan ikke tages i løbet af tilpasningsperioden efter operationen. En alvorlig kontraindikation er akut alkoholforgiftning.

Inhibitorer af alfa-glucosidaser

Dette er en gruppe lægemidler, som kan blokere produktionen af et specielt enzym i tarmen (alfa-glucosidase). På grund af forberedelserne i denne serie reduceres absorptionen af basiske kulhydrater, såsom stivelse, saccharose og maltose, signifikant. I tilfælde af ordentlig indtagelse har moderne hypoglykæmiske præparater i denne gruppe absolut ingen bivirkninger. Helt ubehag i tarm og mavesmerter.

Inhibitorer af alfa-glucosidaser bør tages med den første madlavning. Fordøjelse sammen med mad giver de bestanddele en god hypoglykæmisk virkning. Lægemidler fra denne serie kan tages sammen med sulfonylurinstoffer eller insulin. Samtidig øges risikoen for hypoglykæmi.

"Miglitol"

Sukkerreducerende middel, der tilhører gruppen af hæmmere af alfa-glucosidaser. Det ordineres til patienter med en gennemsnitlig grad af diabetes af den anden type i tilfælde af, at tilstrækkelig fysisk belastning og diæt ikke giver det korrekte resultat. Tabletter "Miglitol" er mest effektive, når de bruges på tom mave. I sjældne tilfælde er andre orale hypoglykæmiske lægemidler desuden ordineret. Klassificeringen af blodglucoseovervågningsindretninger blev præsenteret ovenfor.

Hovedkomponenterne i præparatet "Miglitol" absorberes fuldt ud i vævet, forudsat at de tages i små doser (1-2 tabletter). Ved en dosering på 50 g er absorptionen 90%. Det aktive stof udskilles af nyrerne uændret. Det sukkerreducerende lægemiddel er ikke ordineret til børn, såvel som til gravide og ammende kvinder. Kontraindikationer er kroniske tarmsygdomme såvel som store brok. Bivirkninger under modtagelse af tabletter "Miglitol" er sjældne. Der er tilfælde af udvikling af en allergisk reaktion i form af hududslæt og kløe.

Kombinerede hypoglykæmiske lægemidler

I de fleste tilfælde begynder behandlingen af type 2-diabetes ved monoterapi. Yderligere lægemidler kan kun ordineres, når behandlingen ikke giver det rigtige resultat. Problemet er, at en medicin ikke altid dækker flere problemer i forbindelse med diabetes på én gang. Du kan erstatte flere lægemidler af forskellige klasser med et kombineret hypoglykæmisk middel. Sådan terapi vil være sikrere. Efter alt er risikoen for bivirkninger væsentligt reduceret. Den mest effektive, ifølge læger, er kombinationer af thiazolidinedioner og metformin, såvel som sulfonylurinstoffer og metformin.

Kombineret medicin beregnet til behandling af type 2-diabetes kan forhindre progression af hyperinsulinæmi. På grund af dette føler patienterne sig meget bedre, og har også mulighed for at tabe noget. I de fleste tilfælde er behovet for at skifte til insulinbehandling helt elimineret.

Et af de mest populære kombinerede hypoglykæmiske lægemidler er Glibometh. De frigiver medicinen i form af tabletter. De ordineres, når den tidligere behandling ikke viser et godt resultat. Brug ikke dette lægemiddel til behandling af type 1 diabetes. Kontraindikerede piller også til personer med nedsat leverfunktion og nyresvigt. Børn, såvel som kvinder under graviditet og ammende medicin er ikke ordineret.

Glybomethabletter har mange bivirkninger. De kan forårsage diarré, kvalme, svimmelhed. Sjældent udvikler en allergisk reaktion i form af hud kløe og udslæt. Brug af lægemidlet anbefales strengt i henhold til lægenes recept.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.