HjemlighedHavearbejde

Monstera. Pleje i hjemmet

Rich Sydamerikansk flora er en uudtømmelig kilde til plantning materiale til at plante alle former for faciliteter. Hun gav en masse anlægsgartnerarbejde arter, slægter, og hele familier af planter, uden hvilken det er vanskeligt at forestille sig en moderne blomsterdyrkning drivhus. Disse planter er Monstera, repræsentant for den store familie af Araceae, der i årtier dekoreret med moderne lejligheder, kontorer, haller og udestuer.

Monster Pleje i hjemmet er ikke specielt svært. Fordringsløs plante, modstandsdygtig over for patogener, smertefri bærer sænke temperaturen til 15 ° C og tolererer belysning ulempe. Måske dette forklarer kærligheden til anlægsgartnere i dette tropiske vin. Men som enhver anden kultur, kræver opmærksomhed og pleje Monstera. Det bør erindres, at i naturen den lever i tropiske regnskove, hvor året rundt varme og frisk, der er en mangel på fugt, og jorden løs, gennemtrængelig, med god udluftning. Hvis du overveje alle disse faktorer, vil resultatet blive en virkelig luksuriøs Monstera. Pleje i hjemmet skal understreges, at der så vidt muligt at genskabe for anlægget af dens naturlige miljø. Lad os dvæle ved de vigtigste punkter.

belysning

I modsætning til populær tro, at Monstera tåler skygge, er det lys, der kræver. Selvfølgelig, ligesom de fleste af Araceae, direkte sol det lider ikke, men lyset skal være lyse. Kun i dette tilfælde kan du få kraftfulde udskårne blade, for hvem det dyrkede Monstera. Pleje i hjemmet skal begynde præcist fra det sted af valg at opfylde dette krav. Dette er vigtigt, fordi med en mangel på lys de unge blade er svindende, bleg, dissektion bliver mindre udtalte og dekorative planter kraftigt reduceret.

jord

Substratet skal være løs, lys, veldrænet, luft og vand-gennemtrængelig. Det kan skabe deres egen, blanding og nåletræ ark jorden groft sand og tørv i forholdet 1: 1: 0,5: 1. Bemærk, at i skovene beboet af Monstera, er næringsstoffer udvaskes af jordens endeløse regn, så du skal ikke være alt for frugtbar substrat, ved hjælp af en fed, rig på økologiske arealer. Hertil kommer, Monster kræver god dræning.

befugtning

Det er vigtigt at tage hensyn til betingelserne for frihedsberøvelse. Selvfølgelig, plante fugt-elskende, men han har brug for en rigelig vanding kun, hvis den manglende varme og lys. Som regel, når der dyrkes Monstera hjem godt vandes i foråret og sommeren, med en blød afregnes vand og fugt i efteråret snit. Men hvis planten er i off-season dosvechivaetsya og er indeholdt i et varmt sted (22-25 ° C), er kunstvanding tilstand ændres ubetydeligt. Under alle omstændigheder er det vigtigt at undgå vandmætning, der provokerer udseendet af rodbrand og brune-sorte pletter på bladene. Jord peresushka også uacceptabelt.

En vigtig rolle i udviklingen af planterne spiller luftfugtighed. Hvis det er lavt, er det usandsynligt i lejligheden vil vokse smuk og sund Monstera. Pleje i hjemmet kræver regelmæssig sprøjtning krone blødt vand. Du kan også bruge en luftfugter, placer gryden i panden med en våd ekspanderet ler, snoede luft rødder våde mos og ty til andre tricks, der tillader dig at gøre livet lettere for den tropiske skønhed i fangenskab.

gødning

Planten kan vokse længe nok, og uden ekstra strømforsyning, men hvis vækstperioden to gange om måneden for at gøre mineralsk og organisk gødning, resultatet bliver en stærk og frodig monstera.

Pleje i hjemmet, desuden skal omfatte afstøvning bladene med varmt vand. Hvis denne procedure forsømt, at sandsynligheden for forekomst af spindemider, skjoldlus og andre skadedyr, for hvilken den støvede blade er specielt attraktiv.

Voksne planter har brug for støtte. Du kan bruge plastik bærere, indpakket håndflade fiber. Hvis de udfylder jord og gøre huller til luftrødder, vil dette design ser mere dekorative og giver ekstra kraftværk.

Monstera transplantation er nødvendig, når rødderne fylder hele volumen af potten. Alt for ofte, bør dette ikke gennemføre proceduren som luftrødder Monstera er meget følsomme, på trods af dens tilsyneladende styrke.

Hvis du følger alle regler for landbrugsmetoder, efter det andet år af livet, kan planten give første værelse blomst. Monstera har spiselige frugter, men i lokalet kultur de modnes meget sjældne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.