SundhedSygdomme og lidelser

Hvad forårsager en cyste? Årsager til uddannelse

Cysten er en dannelse i menneskekroppen, som normalt består af et hulrum og en væske. Strukturen af dens celler og indhold giver os mulighed for at klassificere tumoren efter art. Med tiden, i mangel af behandling, vokser cysten , kan celler også begynde at udvikle sig med udvikling, hvilket ofte fører til degenerering til malign dannelse. Hvad forårsager cysten, på hvilke faktorer afhænger dens vækst? Overvej i artiklen.

Dizontogenetisk cyste

Type intrauterin patologi, som fortsætter efter fødslen. Det fremkalder dannelsen af unødvendige væv. For eksempel kan en cyste forekomme på grund af en uclosed gill-slids eller skjoldbruskkirtel-ligamentkanal. Nogle gange fører patologiske processer til formationer inden for organerne. Den dermoid type cyste er også en følge af embryoniske udviklingsforstyrrelser og er karakteriseret ved tilstedeværelsen af tætte vægge fra bindevævet. Inde i cyster, hår, tænder, talgkirtler og andre celleklynger kan være placeret. Så, hvorledes virker cysten i den dysontogenetiske type? Dette er en konsekvens af genetiske lidelser i embryonudviklingen i løbet af svangerskabsperioden ved forskellige graviditetsperioder.

Cysts af tilbageholdende oprindelse

Kirtler med intern sekretion med forsinkelse i udstrømningen af sekretorisk væske bidrager til udseende og udvikling af cysten. Mekanismen er bygget på efterfølgende begivenheder: Kanalen er tilstoppet, hemmeligheden kan ikke skille sig ud og gradvist ophobes indeni. I lang tid forbliver slim og vand i kirtlen, deformerer dets vægge. Efter et stykke tid dannes en cyste, foret med epitel. En sådan udviklingsmekanisme er oftest gældende for sådanne organer som:

 • Spytkirtler og brystkirtler;
 • Prostatakirtlen
 • æggestokkene.

Forskere har fundet ud af, hvad cysten kommer fra: normalt starter processen på grund af inflammatoriske sygdomme. Således er læsioner af prostata kirtlen skyldes kronisk prostatitis.

Negativ effekt af parasitter

Ofte dannelsen af tumorer i forbindelse med den vitale aktivitet i den menneskelige krop af parasitter. Et af de mest almindelige patogener er bændelorm, for eksempel echinococcus. Sygdommen overføres via hunde eller forurenede vandkilder. Echinokokker er en af årsagerne til, hvad der forårsager leverenes, lungerne, milten, gallblæren, mindre ofte hjertet eller hjernen. Tilstanden er farlig i lang tid uden symptomer. Når du når en imponerende størrelse, giver uddannelse ulejligheden.

Parasitiske cyster kræver passende behandling på grund af den store risiko for infektion i andre hulrum og organer. Patogener skal destrueres ved terapi, og cysten fjernes oftest ved kirurgi eller ved perkutan punktering.

Colloid cyste

Dette er en godartet formation fyldt med gelatinevæske og dækket af bindeceller. Det ser ud som knuder i udseende. Cysten af denne type vokser meget langsomt og er dannet hovedsageligt i hjernen eller skjoldbruskkirtlen. Ofte har en arvelig karakter. Hvad forårsager en cyste med kolloidindhold? Ud over den genetiske prædisponering kan vækst og udvikling af neoplasma i hjernen påvirke:

 • Stress, overarbejde
 • Dårlig ernæring og søvn;
 • Manglende fysisk aktivitet.

Blandt årsagerne til udseendet af en kolloid cyste i skjoldbruskkirtlen er der:

 • traumer;
 • Dårlige vaner
 • Overtrædelse af syre-base balance;
 • Manglende jod;
 • Negativ effekt af røntgenstråler.

I lang tid manifesterer sygdommen sig ikke. Med formationer i skjoldbruskkirtlen er cysten detekteret med en signifikant stigning i det. Diagnose colloid goiter. En tumor i hjernen giver sig kun i hydrocephalus, som udvikler sig som følge af cystisk uddannelse.

Andre årsager til cyster

Ramolitiske godartede formationer udvikler sig mod baggrund af nekrose af organer. Hjertesiden er dækket af et bindevæv, som i fremtiden bliver tumorens væg. Enzymer blødgør det døde væv, og efterhånden bliver de flydende. Ofte forekommer cyster af denne type i hjernen (for eksempel efter slagtilfælde) eller med osteoblastom.

Ofte er væksten af en cyste i den anden. Normalt sker dette indenfor kirtlen, hvilket skyldes dets struktur. Det provokerer væksten af den anden tumor af adenom og andre cyster af sekretoriske organer. At tjene som grund til dannelse af en neoplasma kan og et traume. Epitellaget er brudt, og en cyste dannes ved skadestedet.

Tilbagetrækningsformationer af kvindelige organer

Ca. 80% af alle godartede tumorer i kvindelegemets organer har form af en follikulær cyste. Hvorfor virker den follikulære cyste så ofte? Dette skyldes kvindelig fysiologi. Hver måned producerer æggestokkene follikler, inden for hvilke der dannes et æg. Ca. midt i menstruationscyklusen ødelægges integriteten hos de største af dem. Hvis dette ikke sker, akkumuleres væsken inde i follikelet og en cyste dannes. Inden for 2-3 måneder kan uddannelse forsvinde alene, men det sker ikke altid.

Hvad forårsager cysten på æggestokken, hvilke faktorer fremkalder dens udvikling? Oftest er tumoren dannet i en reproduktiv alder og asymptomatisk. Større tumorer kan forårsage ubehag. Follikulære cyster degenererer aldrig i onkologi. Der er kun risiko for deres brud og vridning af basen.

Godartede brystformationer

Inden for brystmælkkanalerne kan formationer dannes i form af granuler med en klar væske. Diagnostiser dem primært, når du når tilstrækkelig størrelse til sondering eller ved et uheld på en profylaktisk ultralyd. Processen fortsætter sædvanligvis asymptomatisk. Nogle gange er ubehag og brændende fornemmelse i brystet før og under menstruation mulig.

Hvad forårsager en cyste hos kvinder i brystet? Brystkirtlen er et af de mest sårbare organer, som hele tiden udsættes for påvirkning af et stort antal hormoner. I forbindelse hermed er hovedårsagen til udseendet og udviklingen af cystiske formationer en krænkelse af den hormonelle baggrund.

Det skete, at der ikke er nogen hormonforstyrrelser, og tumoren stadig optrådte. Hvorfor vises en cyste i denne situation? Ud over hormonelle ændringer kan væksten af godartede formationer forårsage skader, reproduktive sygdomme, langvarige inflammatoriske processer både i selve kirtlen og i andre "kvindelige" organer.

Hvad forårsager en cyste i et sundt, ved første øjekast, person? Dette fører normalt til utilstrækkelig opmærksomhed på kroppen og dens behov: dårlig søvn og ernæring, stress, overbelastning. Et godt sted i udviklingen af tumorer er optaget af sygdomme, der ikke behandles i tid, betændelser.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.