SundhedSygdomme og lidelser

Hovedpine og dens typer

Næsten alle mennesker henviser til hovedpine som noget midlertidigt og lunefuldt, forsøger at drukne det med smertestillende piller, og så glemmer dette midlertidige ubehag. En person vender sig til en specialist med en klage over hovedpine kun i ekstreme tilfælde, når de bliver for hyppige og uudholdelige.

Hovedpine varierer i sin brede vifte. Det kan være smerter, langvarig, uudholdelig eller hård, smerten kan kun mærkes, for eksempel i den tidlige del eller i hele hovedet.

En smertende bilateral hovedpine skyldes ofte arteriel hypotension. I de fleste tilfælde begynder en person at føle det fra meget morgenen. Denne smerte er lokaliseret i templernes område.

Meget ofte er der hovedpine, som er psykogent. Det er denne smerte, der er resultatet af fysisk eller psykisk overstyrrelse, depression eller alvorlig stress. På tidspunktet for denne tilstand gør en persons helhed af hovedet ondt. Et karakteristisk kendetegn ved denne smerte er den konstante ændring i hendes karakter og styrke. Generelt kan sådan smerte kun helbredes ved hjælp af en passende specialist.

En alvorlig hovedpine er også en følgesvend af migræne. Det er en pulserende ensidig, oftest øjenkaturgisk smerte, hvor kvalme og opkast er mulige.

En skarp hovedpine kaldet histamin eller Hortonian, forekommer i form af kortvarige angreb. Angreb af stærke, brændende, bore- og piercerende smerter forekommer næsten hver dag i en måned, hvorefter de kan holde op med at genere patienten i mange år.

Et af tegnene på infektiøs meningitis er en alvorlig hovedpine, som altid ledsages af feber, opkast og feber. Udseendet af sådanne symptomer er en lejlighed til øjeblikkelig indlæggelse.

Forøget blodtryk eller aterosklerose hos cerebrale fartøjer kan forårsage pludselige og meget alvorlige hovedpine. Smerten er så stærk, at en person selv kan miste bevidstheden. Dens sande styrke kan ikke beskrives i ord, og det er meget farligt, det er ikke usædvanligt i tilfælde af død. Derfor, med sådanne hovedpine, bør du straks kontakte en læge.

Bliver gidsler af uforståeligt og hyppigt hovedpine, skal du straks søge hjælp fra en specialist. Sommetider er en sådan smerte det første tegn på en hjernetumor. Næsten altid vil denne smerte ledsages af svimmelhed, kvalme og bifurcation i øjnene. De samme symptomer kan observeres med suppuration eller hjerne hæmatom.

Årsagen til hovedpine kan også være sådanne sygdomme som neuralgi i ansigts- eller trigeminusnerven, bihulebetændelse, radiculitis, spondyloarthritis, osteochondrose i livmoderhalskvarteret osv.

Der er en anden ikke mindre almindelig årsag til hovedpine - forgiftning. Det manifesterer sig i perioden med akut tømmer syndrom eller forgiftning. Der er også mange andre faktorer, der kan forårsage hovedpine i en helt sund person. Blandt dem, termisk eller sollys påvirkning, en skarp lugt, bil udstødning, kulilte , etc.

Det skal huskes, at gentagne gange (kronisk) hovedpine ikke alene kan forårsage alvorlig angst og ubehag, men i nogle tilfælde kan det være et tegn på en farlig sygdom. Forandringer i arten af hovedpine, for eksempel hvis for nylig smerten ikke var hyppig og let, men nu er de blevet næsten permanente og stærke - det er en alvorlig grund til straks at søge lægehjælp.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.