SundhedSygdomme og lidelser

Knæled. Ruptur af ledbånd: sværhedsgrad og behandlingsmetoder

Knæleddet forbinder tibia, knæ og lårben og spiller en af de vigtigste roller i bevægelse. Ved hjælp af sener knæet og quadriceps muskler er forbundet, kendetegnes kors og laterale ledbånd i ligamentapparatet. Knæleddet er oftest påvirket af forskellige skader , ligamentbrud opstår med for stor belastning. Hvad er stretching og ligamentbrud? Hvad er symptomerne på denne sygdom? Dette er de problemer, der er omfattet af denne artikel.

Ledbåndets grader

En af de vigtigste afdelinger i muskuloskeletale systemet er knæleddet. Brydning af ledbånd er en skade, hvor ligamentapparatets integritet forstyrres. Oftest forekommer det med overdreven og atypisk belastning. I dette tilfælde kan ligamentfibrene blive helt eller delvis ødelagt. Sådanne skader er mest almindelige for atleter, der er involveret i fodbold, boksning, skiløb, atletik. Ved klassificering af skader er der diskontinuiteter i senerets forreste ligament og det bageste korsbånd, de ydre og indre laterale ledbånd.

Brydningen af ligamentfibre er opdelt i flere grader. I starten observeres kun delvis skade på fibrene, de fleste af dem bevares i integritet. Dette er en ret almindelig skade, som knæleddet er tilbøjeligt til . Rupturen af ledbånd i anden grad karakteriseres ved skade på den større halvdel af fibrene, medens der er en begrænsning i bevægelse. Den tredje grad bærer et fuldstændigt rupture af ledbånd, bevægelserne er kun patologiske.

Symptomer på brud på ledbånd i knæleddet

Et antal symptomer kan signalere skade på ligamentapparatet. Abrupt smerte er det første signal om bruddet af fibrene, derudover er der hævelse i leddet, en stigning i dens volumen. Også på tidspunktet for skade i knæleddet høres en lille knitring. Hvis ledbåndene er beskadigede, føler patienten en forvridning af shin til siden eller fremad, der er bevægelse i stivheden eller omvendt en knobbeløs løshed. Skadet er ikke i stand til at bevæge sig, når man går på et ømt ben. Ved tryk med fingrene detekteres patellens patologiske mobilitet. Symptomerne kan variere afhængigt af beskadigelsen af den forreste eller bageste ligament.

Metoder til behandling

Behandlingsmetoderne afhænger af graden af skader, som knæleddet har modtaget. Ruptur af ledbånd kræver kirurgisk behandling og brug af radikale tiltag. I dette tilfælde er der behov for operation, såvel som en lang genopretningsperiode.

Delvis brud på leddene i knæleddet kræver pålæggelse af støbt bandage, i dette tilfælde tager behandlingen tre til fire uger. Med mindre krænkelser i knæleddene vil terapien omfatte antiinflammatoriske lægemidler, anvendelse af en fikserende bandage og kold, begrænset bevægelse og hvile. En vigtig rolle i genoprettelsesprocessen efter behandlingsperioden spilles af fysiske øvelser og motionsterapi. Med regelmæssig præstation kan de styrke musklerne og genskabe mobiliteten i leddet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.