SundhedSygdomme og lidelser

Lugten af acetone fra munden

Nogle eksterne ændringer i kroppen, som udslæt af udslæt, misfarvning, sputum, udseende af lugt fra munden, er længe blevet taget i betragtning af læger ved diagnosticering af visse sygdomme. Udseendet af en ubehagelig acetone duft af urin, hud eller fra munden kan tjene som tegn på forskellige sygdomme: første eller anden type diabetes mellitus, acetonemisk syndrom, hjerteproblemer, infektionssygdomme og andre tegn på dårligt helbred. Lugten af acetone fra munden af et barn eller en voksen forklares af den komplekse mekanisme af udseende, det er normalt ikke afhængig af alder. Dette skyldes stigningen i humane blodketonlegemer: acetoeddikesyre ( H3C-CO-CH2-COOH ) og p-hydroxybutyrat ( H3C-CHOH-CH2-COOH ).

Den metaboliske tilstand, som skyldes den høje koncentration af ketonlegemer dannet under nedbrydning af fedtsyrer, kaldes ketoacidose. Denne patologiske tilstand af metaboliske processer skyldes det faktum, at kroppen ikke er i stand til at regulere produktionen af ketoner tilstrækkeligt, hvilket resulterer i, at keto syrer ophobes, og blodets pH ændres. I ekstreme tilfælde kan ketoacidose være dødelig. Denne metaboliske tilstand er mest almindelig i type 1 diabetes mellitus.

Ved langvarig brug af alkoholholdige drikkevarer forekommer alkoholisk ketoacidose, og der er også en lugt af acetone fra munden, der skyldes indholdet af acetone i udåndet luft, hvilket er et biprodukt af den spontane nedbrydning af acetoeddikesyre. Det beskrives ofte som lugtens lugt.

Ved en høj koncentration af glucose i blodet (hyperglykæmi) forårsaget af manglende insulin (den første type diabetes mellitus) eller manglende evne til at reagere korrekt på insulin (den anden type diabetes mellitus) fører til en yderligere forøgelse af blodets surhed. Hos friske mennesker sker dette normalt ikke, fordi bugspytkirtlen producerer tilstrækkeligt med insulin, eller cellerne reagerer korrekt på hormonet, der produceres i tilstrækkelig mængde af bugspytkirtlen. Som følge heraf øges glukosen i cellerne (de går ikke sultne), koncentrationen i blodet stiger ikke, og der er ingen gensidig stigning i koncentrationen af ketonkroppens blod. Derfor er der ikke nogen lugt af acetone fra munden hos raske mennesker (ikke lider af diabetes).

Hos diabetespatienter ledsages ketoacidose af hyperglykæmi (højt blodsukker i blodserum) og dehydrering (dehydrering). Et overskud af glukose kan føre til ukontrolleret produktion af ketonlegemer (gennem fedtsyrernes metabolisme), en tilstand, hvor der er en lugt af acetone fra mundingen af et barn eller en voksen. Som følge heraf er der overbelastning af nyrerne. I urinen er der glucose (et fænomen kaldet glukosuri), som i en sund krop absorberes af nyrerne og vender tilbage til blodbanen. At komme ind i glucosens urin på grund af dets øgede koncentration i blodet bidrager til tab af væske. Diabetisk ketoacidose er potentielt livstruende for mennesker med diabetes. Dette sker overvejende hos patienter med type 1-diabetes, men kan under visse omstændigheder forekomme hos mennesker med type 2-diabetes.

Ved alkoholisk ketosacidose forårsager alkohol dehydrering og blokerer den første fase af gluconeogenese, den metaboliske vej fører til dannelse af glucose fra ikke-kulhydratcarbon substrat såsom lactat, glycerin og andre. Dette er en af de to hovedmekanismer, der anvendes af menneskekroppen og andre dyr for at opretholde blodglukoseniveauer, hvilket hjælper med at undgå for lavt fald (en tilstand kaldet hypoglykæmi). Andre midler til at opretholde blodglukoseniveau er glycogenolyse - behandling af glycogen (reserve kulhydrat). Hvis der ikke er nok glukose i kroppen til at forsyne celler, skabes der en energikrise, som følge af reaktionsmetabolismen af fedtsyrer, der dannes ketonlegemer, og der er en lugt af acetone fra munden.

Mild acidose kan være et resultat af langvarig fastende eller ketogen diæt (kosten omfatter produkter, der indeholder en høj procentdel af proteiner og fedtstoffer med lavt kulhydratindhold), som i medicin hovedsagelig anvendes til behandling af hård kontrol epilepsi hos børn, kardiovaskulære sygdomme, kronisk træthedssyndrom Og andre forhold. Lavt kulhydrat kostvaner foreskrevet til vægtkontrol og fedme behandling begrænser også kulhydratindtag. I den indledende fase er en sådan diæt af glykogenbutikker nok, cirka en dag. Derefter bruger kroppen alternative energikilder (fedtstoffer og proteiner) i forfaldet af hvilke ketonlegemer dannes , og duften af acetone fra munden fremkommer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.