SundhedSygdomme og lidelser

Bartholin kirtel cyste - symptomer og behandling

At observere hygiejnen hos de eksterne kønsorganer er vigtig for enhver kvindes sundhed. Korrekt og grundig daglig pleje kan forhindre en række infektiøse og inflammatoriske sygdomme af intim karakter. Sådanne sygdomme indbefatter Bartholin-kirtelens cyste. Denne artikel vil gøre dig bekendt med årsagerne til udviklingen af sygdommen og måder at behandle cyster på.

Årsager til sygdommen

Bartholin kirtler er kirtler placeret i kvindelige kønsorganer ved indgangen til skeden. Disse to organer størrelsen af en lille ærter er placeret i det subkutane fedtlag. At se eller føle dem er umuligt.

Bartholin organer producerer en væske, der fugter kønsområdet. Væsken strømmer ud gennem to rør placeret ved indgangen til den kvindelige vagina. De hedder Bartholin kanaler. Nogle gange er kanalerne tilstoppet, væsken akkumuleres og tøs kirtlerne. I dette tilfælde er der en sygdom - en cyste af bartholinkirtlen (Bartholinitis).

Årsagerne til bartholinitis kan være:

- Trichomoniasis;

- gonokokinfektion

- Thrush;

- Chlamydia og ureaplasmose;

- manglende overholdelse af intim hygiejne

Sygdommen er en lille langsomt voksende tumor. Cyster er oftest små og smertefri, som forsvinder alene, uden løbende behandling. Når en infektion i kirtlerne eller kanalen opstår, forekommer en abscess af sygdommen, som skal behandles.

Bartholin kirtel cyste - symptomer

Sygdommen hos ukomplicerede arter ligner en afrundet formation i zonen af den store labia. Uddannelsen er næsten smertefri, den varierer i størrelse fra størrelsen af en lille ærte til størrelsen af et æble. Små formationer giver ikke ulejlighed. Med vækst i kirtlen til store størrelser opstår der klager over smerter under gang og under køn.

Hvis Bartholinkirtlenes cyste er gået ind i en bryst tilstand, er der øget kropstemperatur, tab af appetit, opkastning, kvalme, svaghed. Diameteren af formationen kan nå op til 12 cm. For det første er der en let kløe og let brændende fornemmelse i kønsområdet, og efterfølgende - en skarp og bankende smerte, mens du går. I betragtning af det faktum, at tilstanden af abscessen skyldes tilstedeværelsen af en purulent infektion, er det muligt at udføre purulent udledning fra vagina. En purulent abscess kan åbne spontant med frigivelsen af pus.

diagnostik

Identifikation af bartholinit er ikke særlig vanskelig. Diagnosen af sygdommen er baseret på en gynækologisk undersøgelse, et klinisk billede, undersøgelse af smøret på niveauet af vaginaets renhed, undersøgelse af indholdet af den betændte kirtel.

Bartholin kirtel cyst - behandling

Behandling af sygdommen afhænger direkte af dets stadium. Den bartholin kirtel cyste, ligesom andre infektionssygdomme, er akut og kronisk. Behandling af sygdommens akutte stadium er baseret på:

- på lokal anvendelse af antiinflammatorisk behandling med salver (Vishnevsky, Levomecol, Ichthyol) og opløsninger af mirastitin, chlorhexidin og andre;

- om udnævnelse af antibiotika af en række cephalosporiner (Cefazolin, Ceftriaxon og andre), Penicilliner (Amoxiclav);

- om brug af imidazoler (tinidazolum, trichopolum)

Forløbet af antibiotikabehandling - højst 10 dage.

Ved behandling af cyster med alvorlige lækager og abscesser kræves kirurgisk indgreb. Hovedopgaven her er at genoprette kirtlen med den videre dannelse af kanalen. Til dette formål udføres en operation ved anvendelse af intravenøs anæstesi.

Under operationen åbnes et purulent fokus, dets indhold rengøres. Hulrummet behandles med antiseptika (hydrogenperoxid 3%). For yderligere udstrømning af purulent udledning i hulrummet indsættes et drænrør. Efter et stykke tid efter fuldstændig rensning tager de det ud.

Udover kirurgi anvendes antibiotika og vitaminer. Behandling af såret udføres med en lokal anvendelse af salver (Vishnevsky, Levomekol).

I nogle tilfælde er det nødvendigt at fjerne Bartholin-kirtlen eller skabe en kunstig kanal.

vigtigt

Det er meget vigtigt at overholde følgende regler ved behandling af bartholinitis :

- Må ikke hårklipp, hårfjerning i det berørte område

- Undgå at bære stramt undertøj under sygdom og behandling (bikini, thong);

- Daglig vask af kønsorganerne med sæbe.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.