SundhedSygdomme og lidelser

Occipital nerve, betændelse: symptomer og behandling

Den occipitale nerve, hvis betændelse skyldes fastgørelsen af nærliggende væv, forårsager en syg person en masse lidelse. Når sygdommen skrider frem, påvirkes rødderne i nakkeområdet. Smerten bliver smertefuld, og bevægelserne under angrebet ledsages af kvalme, og nogle gange også en synkope. Symptomatologien er ekstremt individuel. Ofte klager patienten om spredning af smerte i øjet, tidsmæssige og frontale dele.

Hvad er typerne af neuralgi?

Hvordan manifesterer den patologiske proces sig i et sådant område som occipitalnerven? Inflammation er opdelt i to former afhængigt af årsagen der forårsagede det:

 • Primær eller idiopatisk. Dens udvikling foregår uden nogen forudsætninger.
 • Den sekundære form er forårsaget af traumer, tumorer og andre patologiske processer.

Hvordan manifesterer inflammation af den occipitale nerve? Symptomer og behandling, er billeder præsenteret i denne artikel.

Hvor er occipitalnerven?

Sensoriske nerveafdelinger i plexus i nakke, mellem thoraxområdet og kravebenet, strækker sig længere under muskel i nakken. Bag den anden livmoderhvirvel er nervepinden. Det binder væv og organer til centralnervesystemet, hvilket giver impulser.

Hvad sker der med neuralgi?

Den occipitale nerven, hvis inflammation fremkaldes af irritationen af sin rod, har en øget følsomhed. Fibre i rødder med udseende af strukturelle lidelser begynder at give impulser af øget frekvens, hvilket forårsager smertefulde fornemmelser.

Hvad er årsagerne til?

Inflammation af occipitalnerven, symptomerne og behandlingen deraf er beskrevet i denne artikel, har sine egne udløsere.

 • Den hyppigste årsag til udseendet af en lidelse er tilstedeværelsen af osteochondrose i den cervicale rygsøjle. I dette tilfælde er kerne i hvirvelskiven beskadiget.
 • Skader i ryg- eller nakkeområdet, hvilket medfører kompression af nervefibre.
 • Kold af oksepitalnerven.
 • Tilstedeværelse af arthritis i livmoderhvirvelen.
 • Overekspression af musklerne i nakke og skulder.
 • Stillesiddende livsstil, konstant at være bag et autos hjul, der ligger bag en computerskærm, skrivebord. Muskler kramper spasmer, som bidrager til udviklingen af kronisk neuralgi.
 • Infektiøse læsioner, der påvirker nervefibrene.
 • Tilstedeværelsen af sygdomme som encephalitis og meningitis.
 • Godartede og ondartede neoplasmer af forskellige ætiologier og deres placering i området af livmoderhvirveler og hjerne.
 • Autoimmune sygdomme, der fremkalder ødelæggelsen af kroppens nerveceller ved immunitet.
 • Tilstedeværelsen af multipel sklerose.
 • Revmatisk ledskader.
 • Tilstedeværelsen af lupus erythematosus.
 • Gouty salte.
 • Diabetes mellitus.
 • Betændelse i karrene.
 • Nervøs overspænding.
 • Negative følelser.
 • Spondylitis mod tuberkulose.
 • Alvorlig forkølelse eller influenza.

Symptomer på sygdommen

Inflammation af occipitalnerven, hvis symptomer er forskellige, manifesterer sig i niveauet af fornemmelser.

Hovedtegnet på betændelse i nervepine er akut smerte, som fremstår paroxysmalt. Smerten er lokaliseret i området af nerveservering i nakkebenet. Det kan sprede sig til nakke eller øre, strejke som en side (forekommer ret ofte), og begge, afhængigt af omfanget af spredningen af den inflammatoriske proces.

Smertefornemmelser er af en særlig art. Patienter sammenligner deres følelser med lumbago, passagen af en elektrisk udladning, en searing pulsation. Følelser spredes langs nervefibrene. Smerterne er akutte, ret intense, bringer ofte patienten angst. Provokatorer er svinget af hovedet, nysen, hoste. For at undgå ubehag, holder patienterne deres hoved i en stilling, der er bekvemt for dem, og vipper lidt tilbage eller sidelæns.

Fortsætter hvert angreb fra et par sekunder til flere minutter. Antallet af angreb pr. Dag varierer fra en enkelt sag til hundreder. Et stort antal beslaglæggelser forhindrer en patient i at føre en fuldverdig livsstil, hvilket medfører et fald i arbejdskapaciteten. I nogle tilfælde, i perioden mellem angreb i nakkebenets nakke, er der konstateret smertefulde smerter.

Et tydeligt tegn på sygdommen er tilstedeværelsen af udløsningspunkter. Ved presning på dem frembringes akut smerte.

En betinget linje er trukket fra den store nerve, der passerer gennem nakkebenet, som forbinder mastoidprocessen og occipitalhøjen. Det er opdelt i tre dele. Placeringen af punktet er mellem midten og den indre tredje.

For en lille nerve i nakkebenet i forbindelse med bindevævsmuskelens fastgørelse til mastoidprocessen, langs dens margen bagfra (Kerer punkt).

Et andet vejledende symptom på sygdommen er et fald i følsomheden i det irriterede område. Injektionen betragtes af patienten som en berøring, og en let depression af hånden føles slet ikke.

Hvordan kan ellers betændelse i den okkipitale nerve manifestere sig? Symptomer kan udtrykkes i prikkende, gennemsøgning, gennemsøgning, brænding og andre fornemmelser. Strukturen af huden i denne del kan blive ændret. Dens lak er markeret, eller tværtimod rødme.

Karakteriserer også sygdomsoverfølsomheden over for lys. Lys lys fremkalder smerter i den indre del af øjnene.

Symptomer på betændelse i occipitalnerven ligner symptomerne på migræne. Men hvis de er vedholdende, bør du søge hjælp fra en specialist.

Hvordan udføres diagnosen?

Det er ret svært at diagnosticere neuralgi. Årsager til migræne kan være forskellige. Derfor udfører lægen en grundig undersøgelse, gør en anamnese, afslører tilstedeværelsen eller fraværet af neuralgi ved hjælp af følgende metoder:

 • Computer tomografi. Det giver mulighed for en lagret billeddannelse af væv gennem røntgenstråler. Denne metode er særlig præcis ved diagnosticering af forskellige sygdomme.
 • Udførelse af en røntgenstråle. Denne metode gør det muligt at vurdere tilstanden af led og ben.
 • Magnetisk resonansbilleddannelse (MR) kan give et billede af tilstanden af bløde væv og knogler ved at bestråle den formodede zone af skade ved elektromagnetiske bølger.

Foranstaltninger i den subakutte periode

Mange er interesserede i, hvordan man behandler betændelse i occipitalnerven i den subakutte periode. I dette tilfælde er det muligt at udføre varmeprocedurer. I hjemmet kan du komprimere med alkohol, tinktur af lavendel eller salicylalkohol. Velbevist akupunktur og fysioterapi. Det bør noteres laserbestråling og ultralydsbehandling.

Hvordan udføres behandlingen?

Behandling af inflammation i nervepine kan være konservativ eller kirurgisk. Først og fremmest forsøger lægerne at undgå operation på enhver mulig måde.

Hvordan stopper betændelse i nervepine? Hvad skal man drikke?

Konservative behandlingsmetoder tyder på:

 • Anvendelsen af ikke-steroide lægemidler, der har en antiinflammatorisk effekt. For eksempel, såsom "Diclofenac", "Ibuprofen", "Meloksikam", "Naproksen" og andre. Lægemidlerne lindre smerter og har en antiinflammatorisk effekt.
 • Også muskelafslappende midler anvendes. Disse er medicin, der hjælper med at reducere muskeltonen. Deres anvendelse giver fremragende resultater, forudsat at udviklingen af nervebetændelse i nakken skyldes muskelspasmer på vej til dens passage. De mest effektive stoffer er som "Tizanidin" ("Sirdalud") og "Midokalm".
 • Brug af midler mod kramper og antidepressiva.
 • Blokering af nerven i den occipitale del. Denne procedure indebærer indføring af udgangspunkter af nerven på huden af en blanding af lægemidler. Det kan være hormonelle lægemidler som hydrocortison, diprospan, dexamethason eller anæstetika - Lidocaine, Novocain. Med korrekt blokade aftager smerte syndromet. Nogle gange, efter et stykke tid, er en sekundær procedure nødvendig.
 • Fysioterapeutiske metoder. Anvendelse af ultralyd, laserterapi, elektroforese, magnetoterapi.
 • Brug af massage i forbindelse med motionsterapi.
 • Zoneterapi.
 • Manuel terapi. For eksempel strækker rygsøjlen. Denne foranstaltning er berettiget til degenerative dystrofiske processer i den cervicale rygsøjle.

I hvilke tilfælde indikeres kirurgi?

I tilfælde hvor smerten er kronisk eller hvis der ikke er nogen positiv dynamik i konservativ behandling, anbefaler læger operationen.

Kirurgisk indgreb er af to typer:

 • Stimulering af nerverne i nakkebenet. Til deres slutninger gennemføres ledninger, gennem hvilke aktuelle pulser passerer og armerer smertefulde fornemmelser. På et smertefuldt sted føler patienten en vibration eller en følelse af varme. En sådan indsats har et stort plus. Det forårsager ikke bivirkninger og forårsager mindre mekanisk skade på kroppen. Denne procedure skaber en hindring for transmissionen af smerteimpulser fra nerveceller til hjernen. Efter opnåelse af remission skal sygdomsårsagen behandles, da denne teknik er symptomatisk.
 • Mikrovaskulær dekompression udføres ved hjælp af mikrokirurgiske indretninger. Det fremmer deaktivering af selve kompressionen af nerverne. Essensen af operationen er korrektion af blodkar, som presser på nerveenderne. Dette medfører smertelindring.

Hvis kirurgisk indgriben ikke har det ønskede resultat, undersøges patienten igen. Sådanne tilfælde er imidlertid yderst sjældne.

Hvordan behandler sygdommen derhjemme?

Hvordan behandles betændelse i nervepine? Behandling med folkemæssige retsmidler vil være utilstrækkelig. De bør anvendes sammen med den primære lægemiddelbehandling, hvis ordning består af en læge.

Hvordan er behandlingen af inflammation af nervepine nerven hjemme? Der er en række dokumenterede metoder, der hjælper med at reducere eller fuldstændig eliminere smerter forårsaget af betændelse i okkipitale nerver:

 • Brug af bad på urter. Grundlaget for det er oregano, timian, pebermynte. Urter bør tages i lige dele. Tag omkring en spiseskefuld med en top på et glas kogende vand. Blandingen skal filtreres gennem gaze og tilsættes til badet. Varigheden af vandproceduren skal være 10 minutter. Intensiteten af behandlingen afhænger af graden af nerveskader. Procedurerne udføres som regel en måned.
 • Anvendelse af kompresser. Tag knust saltet agurk, kartofler, løg. Grøntsager skal hældes med vineddike og lad det brygge i to timer. Samtidig omrøres blandingen periodisk. Kompressen er placeret på panden og på ryggen af halsen to gange om dagen, om morgenen og om aftenen. Det varer en time.
 • Drops for ørerne. I hvert øre fordøjes et par dråber råbete. Burak kan gnides på en lille rist, sæt den i gasbind. Den resulterende vatpind er anbragt inde i øret.
 • Modtagelse af bouillon inde. To teskefulde lumbago (du bør kun bruge tørt græs, som frisk mættet med giftige olier) hældes et glas kogende vand. Det skal tages i løbet af dagen til 50 ml.

Er det muligt at eliminere inflammation af nervepine ved disse metoder? Behandlingen i hjemmet har en høj grad af effektivitet, men som allerede nævnt udføres det i forbindelse med lægemiddelbehandling ordineret af lægen.

Mulige konsekvenser

I mangel af passende behandling begynder smerten at udvikle sig. De oksepitale nerver ødelægges. Udover forekomsten af permanent smerte kan man få en så alvorlig komplikation som blindhed.

Intensiv smerte opstår, når inflammation af nervepine nerven omdannes til neuropati. Samtidig bliver nærliggende bløde væv følsomme og modtagelige selv uden hovedbevægelse. Nakken kan deformeres.

Eliminering af konsekvenserne er vanskeligere end at behandle den underliggende sygdom. Korrigering af halsens krumning er ikke altid muligt. Ofte bliver en person ugyldig.

konklusion

Artiklen undersøgte den patologiske proces i et sådant område som occipitalnerven. Betændelse er en alvorlig sygdom, der kræver akut behandling. Det er kendetegnet ved akut smerte i nakken, som kan sprede sig til øjnene og ørerne.

Hvordan virker betændelsen i den occipitale nerve? Behandling skal ske rettidigt, da sygdommen kan føre til irreversibel ophobning.

I intet tilfælde bør man ty til en uafhængig diagnose, da neuralgi kan forveksles med neuritis, som ligner det i symptomerne, men kræver helt forskellige tilgange til behandling.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.