ForretningIndustri

Den industrielle produktion af ethylenglycol

Ethylenglycol - er en let viskøs, olieagtig, lugtfri væske. Det er yderst opløseligt i alkoholer, vand, acetone og terpentin. Ethylenglycol er grundlaget for automotive frostvæske og husholdning da det sænker tærsklen for frysning af vand og vandige opløsninger. Et interessant faktum er, at selv den frosne væske ikke hærdes, bliver til is, og blot bliver løs. Endvidere har vandige opløsninger af ethylenglycol ikke udvide og derfor ikke beskadige rør og radiatoren i køretøjet.

Dette materiale har meget høj hygroskopisk, dvs. absorberer vand fra omgivelserne (luft, forskellige gasser). Den industrielle produktion af ethylen etableret på mange kemiske anlæg. Det bør erindres, at stoffet er giftigt, selv om det er sødlig smag. Derfor er interaktion med det er nødvendigt at tage forholdsregler. Par af stoffer har ikke for høj toksicitet og kan udgøre en fare for sundheden kun på deres lange indånding. Ethylenglycol - et brændstof forbindelse. Høje koncentrationer af dampe i luften er eksplosive, men i en blanding med vand, ethylenglycol mister disse egenskaber.

ansøgning

Ethylenglycol anvendes i forskellige felter og industrier: bilindustrien, kemiske, rumfart, tekstil, elektriske, olie og gas. En af de vigtigste anvendelser af dette materiale er produktion af køle- og frostvæske. På grund af den høje efterspørgsel efter den industrielle produktion af ethylen er blevet enorm. Dette produkt kan anvendes som opløsningsmiddel for malingsprodukter.

Fremgangsmåder til fremstilling af ethylenglycol

Procedure for forberedelse af stoffet en hel del, men for industriel produktion passer ikke alle af dem. En af de mest populære metoder er fremstilling af ethylenglycol ved hjælp af sidste oxidation med oxygen i nærværelse af en sølvkatalysator, efterfulgt af efterfølgende hydratisering. Men efterspørgslen er stadig en anden teknik. Fremstilling af ethylenglycol ved hydrolyse af ethylen. I begge tilfælde hydreringsreaktionen af ethylenoxid fremstillet i nærvær af katalysatorer og ved forhøjet temperatur. I litteraturen er der også en fremgangsmåde, ved hvilken fremstillingen af ethylenglycol udføres ved omsætning af vand, formaldehyd og carbonmonoxid. Glycolsyre opnået i det første trin underkastes esterificering til opnåelse ester. Derefter er det hydrogeneres til ethylenglycol. Denne teknik bruges i USA.

Det resulterende produkt er grundigt rene, fordi selv små mængder af ekstern kontaminering krænker dens egenskaber. For eksempel i nærvær af ethylenglycol i sammensætningen af stoffer, såsom diethylenglycol og polyglycoler, dets termiske stabilitet væsentligt. Derfor bør højkvalitetsprodukt procentvise eksterne tilslutninger minimeres. Dette gælder især for chlorerede forbindelser og aldehyder. Massefraktion af den basiske forbindelse skal være mindst 99,5%.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.