FormationUngdomsuddannelse og skoler

Celled planter: eksempler og egenskaber

Alle organismer på Jorden er opdelt i to store grupper - cellulære og ikke-cellulære. Sidstnævnte omfatter kun virus, men til den første - alle de andre levende væsener. Cellen kan være eukaryote (har en struktur af cellekernen) eller prokaryote (core offline). Sidstnævnte er repræsenteret af bakterier, og den første til at omfatte alle andre grupper af væsener. Strukturen i de fleste af dem består af mange celler, men der er i denne gruppe af encellede organismer, planter, svampe og selv dyr. Sidstnævnte omfatter amøbe, ciliater, svampe - gær, Mucor, Penicillium.

Strukturen af de encellede planteceller

Disse organismer er eukaryoter, der er, deres DNA er i kernen, som har en beskyttende funktion. Som alle planteceller, de indeholder specifikke organeller såsom vakuoler og plastiderne. Også i deres struktur består af mitokondrierne, lysosomer, ribosomer, Golgi-apparatet og det endoplasmatiske reticulum, dvs. et sæt af organeller, standarden for alle eukaryoter.

funktion af organeller

Mitokondrier udføre en af de vigtigste roller i cellen - de producerer energi til alle livsprocesser. Lysosomer er ansvarlige for den intracellulære fordøjelse af næringsstoffer. Funktioner er ribosomalt protein syntese fra individuelle aminosyrer.

Golgi syntetisere nogle molekyler og sorteret alle udviklet materiale celle.

Endoplasmatiske reticulum er også involveret i stofskiftet, akkumulere mineraler syntetiserer lipider og fosfolipider. Organeller der er unikke for plante celler, og udføre lige så vigtige funktioner. I fotosyntesen sker chloroplaster, vakuoler og drive tanken rolle for celle unødvendige stoffer.

Encellede planter. eksempler

Denne form for organismer er alger klasse. Det mest slående eksempel er en encellede planter Chlamydomonas. Dette kan også omfatte chlorella og forskellige former for kiselalger.

strukturelle træk

Encellede planter af forskellige arter har deres eget særpræg. Selv om de alle består af en enkelt celle, men kan have deres egne særlige karakteristika.

Chlamydomonas - den mest berømte repræsentant for encellede alger. De adskiller sig fra de andre i, at det har sådanne organeller som den lysfølsomme øjne, ved hvilke organismer kan afgøre, hvor der er mere solenergi til fotosyntese. I stedet talrige kloroplaster de har en stor, kaldet chromatophores. Også i deres struktur består af den kontraktile vakuolen. De fungerer som pumper, som pumper den overskydende væske. Hertil kommer, at de har to flageller, organeller, der tillader kroppen til at bevæge sig i retning af lys. En anden encellede planter - chlorella.

Ligesom Chlamydomonas, de er grønne alger, men ikke har så mange særlige organeller, som organismer beskrevet ovenfor. Deres celler - typisk vegetabilske.

Kiselalger også gælde for encellede planter. De er en vigtig del af plankton, der lever i store vandmasser. De har en specifik celle membran, der beskytter kroppen fra det ydre miljø. Den består af en dioxid af silicium, oxider af jern, aluminium og andre forbindelser. Fra resterne af skallerne er dannet af mange mineraler. De fleste af encellede planter reproducere måde division. Alle sådanne organismer får deres næringsstoffer gennem fotosyntese, dvs. de er autotrofe.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.