FormationVidenskab

Kernen i humane celler: struktur, funktion og oprindelse

Cellekernen - er en nødvendig struktur af hver af den eukaryote organisme. Dette organel udføre en række funktioner, men dens hovedformål - er lagring og transmission af arvelig genetisk materiale.

Stort set hver eneste celle i den menneskelige krop har en kerne. De eneste undtagelser er de blodplader og røde blodlegemer. De fleste af de mononukleære celler, men for eksempel kan muskelfibre og neuroner har flere af disse organeller. Kernen i cellen kan have en anden størrelse - den største nukleare struktur i den kvindelige æg.

Cellekerne: struktur

Kernen har en temmelig kompleks struktur og består af kernemembranen, chromatin, Nucleolus og nukleoplasma. Lad os se på hver del i flere detaljer.

  • Karioteka eller kernemembranen - struktur, der adskiller det interne miljø af kernen fra cytoplasmaet. Omfatter denne skallen af de ydre og indre membraner, mellem hvilke der er den såkaldte perinukleære rum. Interessant, det ydre hylster membran passerer direkte ind i membranen af granulære endoplasmatiske reticulum, så ESR hulrum og centrale tanke indbyrdes forbundet. En Shell har nukleare porer, lukket åbning. De er beregnet til gennemtrængning af store molekyler, såvel som til udveksling af stoffer mellem karyoplasm og cytoplasma.
  • Karyoplasm - homogent materiale, som udfylder det indre hulrum af kernen. Den indeholder nucleolus og kromatin.
  • Kromatin - cellens genetiske materiale. Sin strukturelle enhed er en nukleosom som er en DNA-streng er viklet på det specifikke protein - histon. I cellen er der to tilstande af genetisk materiale. Heterokromatin en repræsenterer en lille, tætte granuler osmophilt. Eukromatin eller løsnes chromatin - er områder i hvilke de aktive flow syntetiske processer. Under celledeling kromatinet kondenserer og danner kromosomer.
  • Kernelegeme - lille oval struktur, der består af strenge af RNA og proteinmolekyler. Det er her, at dannelsen af ribosomet underenheder. Kernen kan være en enkelt eller multipel nucleoli, men de kan kun ses i ikke-delende celler.

Cellekerne: Funktion

Funktionen af cellekernen , kan bestemmes ved aflæsning af strukturen. Først, kernen er ansvarlig for transmission af arvelige oplysninger, der er under celledeling, både mitose og meiose. Under mitose, dattercellerne modtage det gen, som er identisk med stamcellen. Under meiose (dannelsen af kønsceller fra mennesker), hver celle modtager kun halvdelen af kromosomerne - et komplet sæt af kromosomer kun dannes efter fusionen med de seksuelle celler af andre organismer.

Hertil kommer, at cellekernen er ansvarlig for en af de vigtigste faser af metabolisme - proteinsyntese. Den omstændighed, at den er produceret i kernen af de oplysninger, eller messenger-RNA. Derefter hun går ind i det endoplasmatiske reticulum, er knyttet til ribosomet og tjener som model for dannelsen af peptidmolekylet af aminosyresekvensen.

Og som det er blevet sagt, i kernen af syntesen af ribosomale subunits.

Cellekerne: oprindelsen

Til dato er der flere meget forskellige hypoteser, som forskere forsøger at forklare, hvordan kernen blev dannet i cellen. Men desværre, ingen af disse påstande er endnu ikke fundet den faktiske bekræftelse.

Der er en teori, at kernen som en celle, der er dannet som et resultat af symbiosen af bakteriecellerne og archaea. Andre forskere mener, at kernen - er et resultat af infektion af cellen-specifikke virus.

Den mest komplette forklaring indeholder et såkaldt ekzomembrannaya hypotese. Ifølge hende, i løbet af evolutionen i cellen var der en anden ydre cellemembran. I dette tilfælde er den gamle, den indre membran blevet en kerne-kappe - over tid har skabt et komplekst system, og derefter i sin hulhed begyndte at koncentrere kromatin molekyle.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.