FormationVidenskab

Hvad er de vigtigste elementer er skorpen? Hvad er i jordskorpen?

Før vi taler om, hvad der er i jordskorpen, kan vi huske, at formentlig er en del af hele kloden. Formentlig - endnu ikke, fordi mennesket har været i stand til at trænge dybere ind i denne skorpe i midten af jorden. Selv hele tykkelsen af cortex stadig kunne kun "pick på".

Forskere foreslå hypoteser på grundlag af lovgivningen i fysik, kemi og andre videnskaber, og i overensstemmelse med disse data, vi har et bestemt billede af strukturen af planeten, såvel som for nogle store elementer er skorpen. Geografi 6-7 klasser giver de studerende disse teorier i relief til de umodne sind formularen.

På grund af den lave andel af data og en masse bagage af forskellige love på samme måde konstruere model af solsystemet planeter, og endda stjerner, der er langt fra os. Hvad der følger af dette? Hovedsageligt, at du har en absolut ret i alt dette tvivl.

Lagene af planeten Jorden

Bortset fra det faktum, at jordskorpen består af lag, hele Landet består også af tre lag. En slags pust kulinarisk mesterværk. Den første af dem - kernen; i det der er den hårde del og den flydende del. Det er bevægelsen af væske i kernen, antageligt skaber Jordens magnetfelt. Der zharkovato - temperaturen når værdier på op til 5000 grader Celsius.

Det andet lag af jorden er kappen. Den forbinder kernen og skorpen. Mantle har også flere lag, nemlig tre og toppen ved siden af jordskorpen, magma er. Det har en direkte indflydelse på spørgsmålet om, hvad de vigtigste elementer er skorpen, da hypotetisk er det for det "flyde" de største elementer. Om dens eksistens kan tale med mere eller mindre høj grad af sandsynlighed, da de vulkanudbrud, der er brændende varmt stof kommer op til overfladen, ødelægge alle planter og dyr, som er placeret på skråningerne af vulkanen.

Og endelig den tredje lag af jorden - det er skorpen: et hårdt lag af planeten, som ligger uden for hot "indmaden" af Jorden, som vi brugte til at gå, for at rejse og leve i almindelighed. Tykkelsen af jordskorpen, i sammenligning med de to andre lag af jorden, er ubetydelig, men alligevel kan beskrives, hvorfra de vigtigste elementer er jordskorpen, samt at forstå dens sammensætning.

Hvilke lag er karakteristisk for Jordens skorpe. Dets vigtigste grundstoffer

Skorpen består også af lag - der er en basalt, granit og sedimentær. Det er interessant, at 47% tager oxygen i den kemiske sammensætning af jordskorpen.

Stoffet, som sådan, hvilken gas kommer ind i forbindelser til andre elementer og danner en fast skorpe. Andre elementer i dette tilfælde - er silicium, aluminium, jern og calcium; andre bestanddele i de mindste dele.

Opdeling i dele af forskellig tykkelse i områderne

Det er blevet sagt, at skorpen er meget tyndere end den nedre kappe og kerne. Hvis du kommer til spørgsmålet om, hvad de vigtigste elementer er jordskorpen, er det relative tykkelse, er det muligt at opdele det i oceanisk og kontinental. Disse to dele er meget forskellige i tykkelse, og havet er omkring tre gange, og steder, og ti gange (hvis vi taler om den gennemsnitlige) er tyndere end fastlandet.

Hvad er forskellige mellem en kontinental og oceaniske Jordens skorpe

Hertil kommer, at arealer og oceaner varierer i lag. Forskellige kilder angiver forskellige data, vi præsenterer en anden mulighed. Således ifølge disse data, kontinentale skorpe består af tre lag, blandt hvilke der er et lag af basalt, granit lag og et sedimentlag. Almindeligt jordens kontinentale skorpe når 30-50 km tyk i bjergene, kan disse tal stige op til 70-80 kilometer. Ifølge samme kilde, havbundsskorpen består af to lag. Granit kuglen falder, så kun den øvre og nedre sediment basalt. Tykkelsen af skorpen i havet området fra omkring 5 til 15 km.

Forenklet og gennemsnit af data som grundlag for læring

Dette er den mest almindelige og forenklet beskrivelse, fordi forskerne arbejder konstant på studiet af de elementer i verden, og de seneste data tyder på, at skorpen på forskellige steder har en struktur, der er langt mere kompliceret sædvanlige standard ordning af jordskorpen, vi studerer i skolen. Her er mange steder i det kontinentale skorpe, for eksempel, er der endnu et lag - diorite.

Det er også interessant, er, at disse lag er ikke helt glat, som skematisk afbildet i geografiske atlas eller andre kilder. Hvert lag kan kilet i den anden, eller blandes ind i nogle afsnit. Den ideelle model af jorden kredsløb kan være i princippet af samme grund, hvorefter der er vulkaner: der, under skorpen, noget er konstant i bevægelse og har en meget høj temperatur.

Alt dette kan du finde ud af, om deres liv til videnskaberne geologi og geofysik. Du kan prøve at følge den videnskabelige udvikling gennem videnskabelige tidsskrifter og artikler. Men uden en vis bagage af viden, kan det være en meget vanskelig opgave, og derfor er der en vis basis, som undervises i skolerne uden nogen forklaring, at dette kun er en eksemplarisk model.

Formentlig skorpen består af "skiver"

Forskere har en teori blev fremsat i begyndelsen af det 20. århundrede, jordskorpen er ikke monolitisk. Derfor kan vi lære af nogle store elementer i jordskorpen er ifølge denne teori. Det antages, at litosfæren - de syv store og flere små plader, der flyder på overfladen af magma langsomt. Disse bevægelser skaber en katastrofal slags fænomener, der opstår i vores land med stor intensitet i visse steder. Der er områder mellem lithospheric plader, som kaldes "seismisk zone". Det er i disse områder af det højeste niveau af rastløshed, hvis jeg så må sige. Jordskælvet og de deraf følgende konsekvenser af dette - et af de klareste tegn, der viser bevægelsen af lithospheric plader.

Virkning forskydning lithospheric plader på dannelsen af relieffet

At om væsentlige elementer er skorpen, som bevægelige dele er mere stabile og har mere mobile i hele jordens skabelse relief indflydelse på sin uddannelse. Lithosfærecenter struktur og karakteristika seismiske regime distribuere hele lithosfære bæredygtig Square og mobile bælter. Førstnævnte er karakteriseret ved flade planer uden en enorm dale, bakker og lignende variationer af lettelse. De kaldes Abyssal sletter. I princippet er svaret på spørgsmålet om, hvad de vigtigste elementer i jordskorpen er, hvad bæredygtige indfødte objekter dannet. Jordskorpen lithospheric plader ligger til grund alle kontinenter. Grænserne for disse plader let ses af zoner dannelse af bjerge, samt graden af intensiteten af jordskælv. De mest aktive steder i vores verden, hvor der er lommer af jordskælv og mange aktive vulkaner, Japan er den placering, de indonesiske øer, Aleuterne, den sydamerikanske Stillehavets kyst.

Kontinenter mere end vi plejede at tænke?

Det er ganske enkelt, hvad der er i jordskorpen, så det er af stykker af lithosfæren, som er mere eller mindre bevæget af magma. Og ikke altid grænserne for disse "stykker" sammenfaldende med grænserne for kontinenter. Teknisk set er de ofte aldrig den samme. Hertil kommer, vi plejede at høre på oceanerne udgør ca. 70% af overfladen, og komponent fastlandet - kun 30%. Geografisk er det, men det er hvad morsomt - i form af geologi på kontinenterne for omkring 40%. Ti procent af den kontinentale skorpe dækket af havet og havet farvande.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.