FormationVidenskab

Den anatomiske struktur af den humane lunge

Strukturen af menneskers luftveje sikrer dens arbejde i kroppen for at tilvejebringe gasudveksling. menneskers luftveje består af luftvejene og respiratoriske afdeling dannet alveoler. Luftveje består af næsehulen, strube, luftrør, bronkier. De luft opvarmes, fugtes, renset for støv. Det respiratoriske afdeling af respiratorisk gasudveksling forekommer oxygen og carbondioxid. Overvej strukturen af den humane lunge.

Lunger er i brystet, og tage en stor del af det. Deres overflader, undtagen roddelen er dækket med den viscerale lungehinden. Mellem pladerne af den parietale og viscerale lungehinden er afsluttet pleurahulen.

Gennem rødderne nemt kan tilsluttes til de vigtigste bronkier, blod og lymfekar, nerver.

Segmental struktur af det humane lunge

Den højre lunge danner tre lapper, venstre - to. Hver knast består af segmenter. Sidstnævnte er den strukturelle og funktionelle enhed af lungerne. formet segment af en pyramide, spidsen mod roden af lungen, og basen - til lungehinden. Grænsen mellem segmenterne er bindevævet, hvor de intersegmental fartøjer.

I højre øvre lap af lungen er sammensat af apikal, forreste og bageste segmenter gennemsnittet - udefra og indeni, bunden - af den øvre posteriore-mediale, basale, anterior basal, lateral basal og posteriore basale segmenter.

Venstre lunge øvre lap integrerer apikale, posterior, anterior, øvre og nizhneyazychkovy segmenter, lavere - øvre posteriore-mediale basale, anterior basal, lateral basal og posterior basal.

Venstre lunge mediale basale segment er ustabil, og det apikale og posterior har en fælles bronchus.

Bronkopulmonal segment er de anatomiske, fysiologiske og kliniske enhed, inden for hvilken der observeres udviklingen af den patologiske proces.

Pulmonale arterier og vener danner et system af lungekredsløbet, som er inkluderet i strukturen af kredsløbssystem personen. Det starter en lille kreds af pulmonal stammen, der kommer ud af den højre ventrikel og bærer venøst blod til lungerne. I alveolerne i lungerne gasudveksling opstår, hvori blodet er beriget med oxygen og passerer gennem lungevenerne ind i venstre atrium. Standalone blodtilførslen til lungerne og bronkier billede bronkiale arterier og vener, der tilhører et system med en stor omsætning.

Den lymfeknuder flyder væk fra lungerne gennem lymfekar til roden af lungen, der passerer på sin vej gennem lymfeknuderne. Et betydeligt antal lymfeknuder i nærheden de vigtigste bronkier og luftrør.

Innervation af bronkopulmonal apparat på bekostning af det sympatiske og parasympatiske nervesystem.

Strukturen af den humane lunge og respiratoriske funktion

Den anatomiske struktur af den humane lunge leverer ekstern vejrtrækning. Det giver for pulmonal ventilation og diffusionen af gasser gennem luft-blod-barrieren. Den generelle drift af luftvejene, kredsløbssygdomme og cellulære respiration danner et enkelt funktionelt system, hvis drift er at opretholde normale metaboliske processer i kroppen.

Foruden respirationsfunktionen, let at udføre en række ikke-respiratoriske funktioner: metaboliske, termoregulerende, sekretorisk, barriere, udskillelsesvej. De er involveret i mange biokemiske processer. For ikke-respiratoriske funktioner i lungerne også omfatter anti-inflammatoriske og immunologiske.

Du bør omhyggeligt overvåge tilstand i lungerne og forsøge at føre en sund livsstil.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.