FormationVidenskab

Sociologi af arbejde: grundlæggende begreber

Sociologi arbejde - det er den del af sociologien, der studerer karakteristisk for processen i selskabet, udtrykt i den sociale aktivitet af mennesket i sit forhold til arbejdet, og forholdet mellem mennesker inden for samme koncern.

De første værker, der afslører begrebet arbejdskraft og udforske det, optrådte ved indgangen til det 19. århundrede. Dette var forårsaget af praktisk erfaring, i en lang periode med observation og undersøgelse af konkrete forhold. Kun et halvt århundrede Frederick Taylor, en ingeniør fra Amerika, sluttede forskningsresultaterne i en bestemt system. I første omgang, det hele kom ned til bare søge efter den optimale ydeevne af operationer i de produktionsmetoder. Kun med tiden er opstået retning kaldet "videnskabelig organisering af arbejdskraft." Og så, i det, der var udtryk som "professionelle valg", "løn" og mange andre.

En kæmpe bidrag til det faktum, at sociologi arbejde videre blev udviklet i det hjemlige område, gjorde A. K. Gastev. Han var overbevist om, at en forbedring af arbejdsprocesser ikke er mulig uden deres systematisk undersøgelse. Med støtte fra V. I. Lenina A. K. Gastev grundlagde han det centrale institut for Labour, som han selv på vej hen. I de 30 års aktivitet i institutionen er det blevet anerkendt af den anti-sovjetiske, og hovedet - skudt.

Således sociologi arbejde, som et selvstændigt område, der er isoleret fra det samlede beløb, der dannes kun i tyverne i sidste århundrede. En forud forekomsten af dette fænomen i produktionen som sådan og videnskabelige synspunkter om arbejdsgangen.

sociologi af arbejde omfatter følgende begreber:

1.Harakter. Denne metode, som den udøvende forbundet til produktionsmidlerne. Det er forårsaget af de ejendomsforhold, der hersker i et bestemt miljø. Ved arbejdets art kan bedømmes på sin økonomiske og sociale natur i samfundet, om den fase af sin udvikling.

2.Soderzhanie. Dette koncept er tydeligt i det faktum, at alle arbejdsfunktioner er en vished. De kan være forårsaget af forskellige teknologier, der anvendes af de apparater, samt hvordan produktionen er organiseret, og hvordan avancerede færdigheder og medarbejdernes kompetencer. kan ikke betragtes Arten og indhold hver for sig, de er en enhed af form, og essensen af samfundsmæssigt arbejde.

3.Udovletvorennost. Dette er, hvordan medarbejderen vurderer deres plads i arbejdsdelingen. I forskellige samfund kan det afvige væsentligt.

4.Sobstvenno arbejde. Dette er den direkte virkning af de workflow deltagere. Det har til formål at sikre, at overgå tilfredshed alle sine behov.

sociologi på arbejdskraft er uløseligt forbundet med mange økonomiske videnskaber. Uden dem er det umuligt at foretage fuld efterforskning og opnå pålidelige og præcise resultater. Dette og statistik, og matematik og tilrettelæggelsen af produktionen. Dette, selvfølgelig, og andre sektorer af almen sociologi - sociologi af økonomi, ledelse, organisation. Også på sin dannelse fortsat øve betydelig indflydelse og sådanne videnskaber som psykologi, fysiologi, jura, og mange andre.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.