FormationGymnasier og universiteter

Socialt aktiv person

Den sociale aktivitet på den person og sine synspunkter under artikel vil blive betragtet som en social aktivitet faktorer, og hvilke konsekvenser det har for samfundet. vil blive lagt særlig vægt på dets grundlæggende egenskaber og udviklingsveje.

generelle oplysninger

Hvad der menes med aktiviteten? Det skal bemærkes, at det er generaliseret og samtidig et komplekst begreb. Det bruges til at give en beskrivelse af levende organismer. Generelt og generelt aktivitet henviser til en intern deterministiske bevægelse af levende materiale. Men vi er interesseret i en bestemt sag - adfærd individet i samfundet. Og, åbner emnet for artiklen, skal det siges, at den sociale aktivitet af den enkelte - er behovet for den enkelte til at opretholde eller ændret grundlaget for sit liv, efter hans verdenssyn og værdiorienteringer. Betingelser og miljø er en kompleks manifestation af alle de faktorer, der påvirker på en bestemt person i samfundet. Social aktivitet er oftest ses i et forsøg på at ændre omstændighederne i folks liv (eller dig selv) til en person (eller gruppe) har modtaget nogle fordele. Også at bemærke er rig mulighed for sådanne aktiviteter. Selvfølgelig, alle former for aktiviteter er indbyrdes forbundne. Men hvis en person ikke kan gå, betyder det ikke, at han ikke vil tage del i samfundslivet. Dette er muligt på grund af den sociale karakter af denne type aktivitet.

Typerne og samspillet

Social aktivitet er stærkest forbundet med psykiske og fysiske manifestationer. Den definerer deres videre udvikling. Samtidig er der en række bestemmelser, som afhænger mest socialt aktive person. Dens ydeevne kan udtrykkes i tre ord: outlook, burde og vilje. Men på alle disse forskellige videnskaber har en lidt anden opfattelse. For at læse dem, kan du læse den filosofiske, psykologiske og sociologiske litteratur. Således kan aktiviteten betragtes ikke kun som en aktivitet direkte selv, men også som et mål for sin orientering og den samlede kapacitet af en bestemt enhed til at engagere sig i mange aktiviteter med de eksisterende relationer objektiv virkelighed. I dette tilfælde er der ingen generelt accepteret fortolkning af dette fænomen. Der er generaliseret og en mere snæver fortolkning.

behandling

Så den eneste fortolkning af forskerne der. Social aktivitet på den person i psykologi, filosofi og andre videnskaber betragtes ud fra perspektivet af de enkelte udtalelser. Bring dem alle er ganske problematisk. Så de var forfatteren inddelt i tre grupper, som vil blive beskrevet i denne artikel:

  1. Social aktivitet er en bredere kategori end erhvervslivet. I dette tilfælde betyder det, at en person kan have en vis indflydelse, selv ved hans tilstedeværelse.
  2. Identifyed social aktivitet med aktiviteten. I dette tilfælde mener vi, at alt, hvad en person gør, er vigtigt for samfundet.
  3. Social aktivitet er en smallere kategori end erhvervslivet. Tilhængere af sådanne udsagn er de mennesker, der tror, at ikke alle menneskelige handlinger kan ses fra et socialt synspunkt.

Ifølge forskere

For en bedre forståelse af emnet artiklen Jeg foreslår at stifte bekendtskab med de to tilgange. Først foreslog S. A. Potapovoy, der betragter udsigterne og aktiviteten af emnet som en del af en helhed - social aktivitet. Det er ikke hver handling kan ses på denne måde. Kun aktiviteten er et mål for social aktivitet, som har en vis kvantitative og kvalitative egenskaber i relation til hinanden. Også, det er bydende nødvendigt uafhængighed. Med andre ord - bør aktiviteten ikke pålægges udefra. Det er bundet til at være et produkt af menneskelige behov. Det vil sige, at genkende en bestemt person socialt aktive emne, skal du sørge for, at han bevidst realiserer sine behov.

Det er også interessant og metodisk konklusion VG Mordkovich. Han ser aktiviteten som en væsentlig tegn på emnet. Hvis den person, der er pålagt en andens vil, så bliver det bærer af aktiviteter. Med andre ord, den enkelte bliver af en genstand til et objekt, der udfører de opgaver andres, som ikke har brug for. begrebet "socialt passive" blev introduceret til at beskrive folk af denne type. I dette tilfælde opdager, at den drivende effekt på aktiviteten har ikke alle de krav, men kun dem, hvis tilfredshed har en social værdi eller påvirker visse offentlige interesser. Strukturen af den adfærdsmæssige model i dette tilfælde afhænger af de mål, der forfølges med emnet og foretrukne gearing.

Adskillelse af kuglerne

Vi har tidligere diskuteret opdelingen på baggrund af den teoretiske studier af tilgange. Hvis man ser på bundlinjen, kan det social aktivitet manifesteres i følgende områder af livet:

  1. arbejdskraft;
  2. Samfundspolitisk;
  3. Åndelig.

Hver type har sine egne underarter.

Har en teoretisk analyse

Social aktivitet kan betragtes på to aspekter. I første omgang ser det ud som personlighedstræk. Social aktivitet i dette tilfælde anses som sådan, at på grund af naturlige data og de karakteristika, der er blevet dannet og udviklet i løbet af uddannelsesmæssige, uddannelsesmæssige, uddannelse og praktiske processer. Med andre ord, de kvalitet viser, hvordan en person vedrører det sociale miljø, og hvordan det er i stand til at løse problemer (både hans egne og andres). Det andet aspekt anser aktiviteten som et mål for visse aktiviteter. Med andre ord, i betragtning af den kvantitative og kvalitative evaluering af inddragelsen af den enkelte i et eksisterende og fungerende system af sociale relationer.

Evaluering af social aktivitet

For at vurdere, hvordan personen opfører sig, som regel anvendes indikatorer såsom flid og initiativ. Ved først at forstå den enkeltes evne til at udføre de pålagte opgaver på passende niveau i overensstemmelse med anmodningen, regler og bestemmelser. For de særlige kendetegn ved tolden er ofte brugt normativitet.

Som et eksempel, husker de eksisterende anlæg og på deres lønsystem, hvor folk bliver betalt for antallet af etablerede produkter ikke er lavere end et vist kvalitetsniveau. Hvis den udøvende bringes op fra en tidlig alder, initiativet begynder i barndommen og gradvist udviklet. Peak den når voksenalderen, når en person skaber det største antal forskellige ideer. Alle af dem er vurderet på kvaliteten af undersøgelsen, sociale værdier, trends initiativ, ansvarlighed, kunstner, varighed og hyppighed stabilitet manifestationer. Også kan leveres alene dem, hvor en person har handlet som arrangør eller kunstner. Der er, selvfølgelig, og andre indikatorer vurdering, men det er den mest universelle. Lad os se på et hurtigt eksempel. I det kombinerer vi tidligere oplysningerne.

EKSEMPEL social aktivitet af vækst

For at simulere betingelserne til stede, vil denne handling udfolde sig i den socio-politiske sfære. Så har vi et menneskeligt individ. Han tog ikke nogen aktive skridt og er en almindelig mand på gaden. I en vis øjeblik af det "ned" indsigt, at der i den offentlige eller politiske liv i staten er noget går galt. Han begynder at indsamle oplysninger, for at deltage i forskellige konferencer, til at kommunikere med repræsentanter for de organisationer, der opererer på dette område. , Det menneskelige individ bliver således en passiv deltager i det offentlige liv: han deltager i det, men hans evne til at påvirke det er tæt på nul. Han manifesterer en social aktivitet, men indtil videre er der ikke mere eller mindre vigtigt medlem af hans samfund "vægt" er meget lav. Over tid, en person-individuel begynder at deltage mere aktivt i de forskellige arrangementer. Han kan endda etablere deres egen sociale organisation. Det kræver, at han mere tid og kræfter, der skal betales til sagen. Således vil den sociale aktivitet vokse. Og det vil ikke arbejde forgæves, og for at opnå bestemte mål, der forfølges af mennesket.

konklusion

Social aktivitet - det er en vigtig parameter i studiet af befolkningens inddragelse i forvaltningen processen. Også, hvis du har tanker om storstilet regering eller offentlig aktivitet, kan aktiveringen af de karakteristika af befolkningen gør et godt stykke arbejde.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.