FormationVidenskab

Nervevæv: struktur og funktion. ® nervevæv. Typer af nervevæv

Vi får ofte nervøs, konstant filtrere indkommende oplysninger, reagerer på verden omkring os og forsøge at lytte til din krop, og i alt dette er vi hjulpet af de fantastiske celler. De er resultatet af en lang udvikling, resultatet af arbejdet i naturen hele udviklingen af organismer på Jorden.

Vi kan ikke sige, at vores system af opfattelsen, analyse og reaktion er ideel. Men vi er meget langt fra dyrene. Forstå, hvordan sådan et komplekst system, er det meget vigtigt ikke kun for specialister - biologer og læger. Dette kan være interesseret i, og folk i andre erhverv.

Oplysningerne i denne artikel er tilgængelig for alle, og kan være nyttig ikke blot som viden, fordi forståelsen af organismen - nøglen til at forstå dig selv.

For som hun er ansvarlig

Humant nervevæv har en unik strukturel og funktionel diversitet af neuroner og deres specifikke vekselvirkninger. Efter alt, vores hjerner - meget svært arrangeret systemkrav. Og for at styre vores adfærd, følelser og tænkning, vi har brug for en meget komplekst netværk.

Nervevæv, struktur og funktion, der definerer et sæt af neuroner - celler med pigge - og fastsætte den normale funktion af kroppen, først og fremmest tilvejebringer den koordinerede virkning af alle organsystemer. For det andet, den forbinder kroppen til det ydre miljø og tilvejebringer et adaptivt respons på sin ændring. For det tredje styrer metabolisme under varierende betingelser. Alle former for nervevævet er et materiale komponent af psyken: alarmsystemer - tale og tænkning, særlige forhold i adfærd i samfundet. Nogle forskere har en hypotese, at en person har sat skub dit sind, som han var nødt til at "ofre" mange dyr er i stand til. For eksempel har vi ikke akut syn og hørelse, hvad der kan prale af dyr.

Nervevæv, struktur og funktion er på basis af elektrisk og kemisk transmission er tydeligt lokaliseret effekter. I modsætning til det humorale, fungerer systemet straks.

Mange små sendere

Cellerne i nervevævet - neuronerne - er de strukturelle og funktionelle enheder i nervesystemet. Neuron cellestruktur kendetegnet ved en vanskelig og øget funktionel specialisering. Strukturen af neuron består af eukaryot legeme (soma), hvis diameter og 3-100 mikron processer. Soma neuron omfatter en kerne og kernelegeme med biosynteseapparatet som danner enzymer, stoffer iboende til specialiserede funktioner i neuroner. Denne kalv Nissl - tæt ved siden af hinanden affladede cisterner af ru endoplasmatiske reticulum og Golgi-apparatet udviklet.

Funktionerne af nervecellen kontinuerligt kan udføres, på grund af den overflod i kroppen "kraftværker" producerer ATP - hondrasom. Cytoskeleton præsenterede neurofilamenter og mikrotubuli, spiller en støttende rolle. Under tab af membranstrukturer lipofuscin pigment syntetiseres, hvis antal stiger med stigende alder af neuron. Den stamceller neuroner pigment dannet melatonin. Nucleolus er sammensat af protein og RNA fra DNA kerne. Den ontogeni af nucleolus og basofile bestemme de primære adfærdsmæssige reaktioner hos mennesker, da de afhænger af aktiviteten og hyppigheden af kontakter. Nerve væv omfatter den grundlæggende strukturelle enhed - neuron, men der er andre former for støtte væv.

Funktioner af strukturen af nerveceller

Dvuhmembrannoe nucleus neuroner har porer, hvorigennem gennemtrænger affaldet stoffer er afledt. Gennem genetiske apparat differentiering forekommer forårsager konfigurationen og hyppigheden af interaktioner. En anden kerne funktion er regulering af proteinsyntese. Modne neuroner kan ikke dividere med mitose, og genetisk betingede aktive produkter syntetiserer hver neuron bør sikre funktion og homeostase i hele livscyklussen. Udskiftning af beskadigede og manglende dele kun intracellulært kan forekomme. Men der er undtagelser. Den epitel af det olfaktoriske analysator nogle ganglier af dyr i stand til at dele sig.

Cellerne i nervevævet visuelt skelnes ved en række forskellige størrelser og former. Neuroner kendetegnet ved uregelmæssig form på grund af de processer, der ofte talrige og tilgroet. Dette - strømførende ledere af elektriske signaler, som er sammensat af refleksbuen. Nervevæv, struktur og funktion afhænger af de stærkt differentierede celler, hvis rolle består i opfattelsen af sensorisk information, der koder det af elektriske impulser og transmission resten af differentierede celler, er i stand til at tilvejebringe et svar. Det er næsten øjeblikkelig. Men nogle stoffer, herunder alkohol, i høj grad bremse hende.

om axoner

Alle former for nervevæv funktion med direkte deltagelse processer-dendritter og axoner. Axon er oversat fra græsk som "akse". Denne udvidede proces, det ledende organ ved excitations--pigge til andre neuroner. Axon tips af stærkt forgrenede, hver er i stand til at reagere med 5.000 neuroner og 10 til dannelse af tusindvis af kontakter.

Locus soma, hvorfra grene ud Axon, kaldet Axon højen. Det kombinerer med Axon, at de mangler den ru endoplasmatiske reticulum, RNA og enzymatisk kompleks.

Lidt af dendritter

Dette navn henviser til celle "træ". Ligesom grene, fra soma vokse stumpet og stærke forgreningsprocesser. De modtager signaler og er loci, hvor der er synapser. Dendritter via sidegrene - pigge - forøge overfladearealet og derfor kontakter. Dendritter uden dæksler, er axoner er omgivet af en myelinskeden. Myelin er et lipid natur, og dets virkning svarer til de isolerende egenskaber af plast eller gummi coating elektriske ledninger. generering anslagsstedet - axon tue - forekommer ved oprindelsesstedet af axon fra soma i trigger zone.

Hvide substans stigende og faldende veje i hjernen og spinal axoner form ved hvilken nerve impulser ledes, indføreren transportfunktion - neurotransmission. De elektriske signaler sendes til de forskellige afdelinger i hjernen og rygmarven, udføre kommunikationen mellem dem. De udøvende organer på samme tid kan være forbundet til receptorerne. Grå substans i hjernebarken dannes. Rygmarvskanalen er centrum for medfødte reflekser (nysen, hoste) og de autonome centre i refleks aktivitet i maven, vandladning, afføring. Intercalary neuroner, krop og dendritter af motor udfører refleks funktion, udfører motordrevne reaktioner.

Funktioner af nervevæv som følge af antallet af processer. Neuroner er unipolær, psevdounipolyarnymi, bipolar. Den menneskelige nervevæv ikke unipolære en udvækst af neuroner. I multipolær - en overflod af dendritiske kufferter. Denne forgrening påvirker ikke hastigheden af signalet.

Forskellige celler - en række opgaver

Funktionen af nervecellen er adskilt fra grupper af neuroner. Specialisering i refleks bue eller skelne afferente sensoriske neuroner, ledende impulser fra de organer og huden til hjernen.

Intercalary neuroner, eller forening, - en gruppe af afbryde eller forbinde neuroner, der analyserer og en beslutning, der transporterer nerve celle funktion.

Efferente neuroner, eller følsom, holde oplysninger om fornemmelser - de impulser fra huden og indre organer til hjernen.

Efferente neuroner, effektor eller bevægelse, adfærd impulser - den "hold" fra hjernen og rygmarven til alle arbejdende organer.

Egenskaber af nervevæv at neuroner betjene komplekse og smykker arbejde i kroppen, men ensformige primitive drift - af mad, fjernelse af nedbrydningsprodukter, beskyttende funktion får de ekstra eller støtter neuroglial celler Schwann.

Processen med dannelse af nerveceller

Cellerne i neuralrøret og en differentiering ganglion plade afgrænser træk ved neuralt væv i to retninger bliver store neuroblaster og neurocytter. Små celler (spongioblasty) ikke øger og blive gliaceller. Nervevæv typer af stoffer, som er sammensat af neuroner, består af de vigtigste og hjælpestof. Hjælpeceller ( "gliaceller") er af særlig struktur og funktion. Det centrale nervesystem er repræsenteret ved følgende typer af gliaceller: ependimotsitami, astrocytter, oligodendrocytter; perifere - gliocytes ganglier, terminale og neyrolemmotsitami gliaceller - Schwann-celler. Ependimotsity hulrum foring ventrikler i hjernen og rygmarvskanalen og secernerer cerebrospinalvæsken. Typer af nervevæv - astrocytter stjerneformede formular væv grå og hvid substans. Egenskaberne af nervevævet - astrocytter og glial membran bidrager til blodhjernebarrieren: mellem væsken og bindevæv i nervesystemet passerer strukturelle og funktionelle grænser.

Evolution stof

Den vigtigste egenskab ved en levende organisme er irritabilitet eller følsomhed. nerve vævstype underbygget fylogenetisk position af dyret og har en bred variation, hvilket komplicerer processen med evolution. Alle organismer kræver visse parametre for intern koordinering og regulering af korrekt samspil mellem incitamentet til homeostase og fysiologiske tilstand. Nervevæv af dyr, især flercellede struktur og funktioner, der har undergået aromorphoses, fremmer overlevelsen i kampen for tilværelsen. I primitive Hydroid præsenteret stjerneformet nerveceller spredt i hele kroppen og tilhørende fineste processer, sammenflettet. Denne type af neuralt væv kaldes diffus.

Nervesystem plane og rundorme stamceller, stigetype (ortogon) består af et par af cerebral ganglier - klynger af nerveceller og strækker sig fra deres langsgående kufferter (konnektivy) indbyrdes forbundet ved cross-strenge Commissurer. I ledorme fra peripharyngeal ganglion forbundet strenge, forlader den ventrale nerve ledning, som i hvert segment - to sammenhængende nerve node forbundet ved nervefibre. Nogle vattet koncentreret nerveganglier med dannelsen af hjernen. Instinkter og orientering i rummet defineret af leddyr cephalization par ganglier i hjernen, nervøs peripharyngeal ring og ventrale nerve kæde.

I chordate nervevæv, vævstyper som er svær, svært at finde, men denne struktur evolutionært berettiget. Forskellige lag opstår og er anbragt på den dorsale side af kroppen til dannelse af neuralrøret hulrum - nevrotsel. I hvirveldyr er differentieret i hjernen og rygmarven. Ved dannelsen af hjernen ved den forreste ende af røret blæredannelse. Hvis lavere multicellulær nervesystem spiller en rent brodannende rolle, da de højere dyr ved informationslagring, fjernelse, om nødvendigt, og også tilvejebringer behandling og integration.

I pattedyr disse hjerne hævelse medføre store dele af hjernen. Og resten af røret danner rygmarven. Nervevæv, struktur og funktion i højere pattedyr de har undergået væsentlige ændringer. Denne gradvise udvikling af hjernebarken, og alle dele af nervesystemet, der forårsager en kompleks tilpasning til miljøbetingelser, og regulering af homeostase.

Center og periferi

nervesystem er klassificeret af funktionelle afdelinger og anatomi. Den anatomiske struktur ligner stednavne hvor isoleret centralnervesystemet og det perifere. Centralnervesystemet indbefatter hjernen og rygmarven, og perifere nerver repræsenterede samlinger og afslutninger. Nerver processer præsenteres klynger er CNS-myelin sheath dækket almindelighed foretage elektriske signaler. sensoriske neuroner, dendritter danne sensoriske nerver axoner - motoriske nerver.

Montering af de lange og korte former blandet nerver spiring. Akkumulerende og koncentrere sig, neuronale cellelegemer udgør knudepunkter uden for centralnervesystemet. Nerveender er opdelt i receptor og effektor. Dendritter af terminale grene irritation omdannes til elektriske signaler. Et efferente axoner ender - i de arbejdende organer, muskler, fibre, kirtler. Klassifikation funktionalitet indebærer opdeling i somatiske nervesystem og autonome.

Noget vi kontrollerer, men noget uden for vores kontrol

Egenskaberne af nervevævet grund af det faktum, at det somatiske nervesystem er underlagt menneskets vilje, innerviruya operation support system. Motor centre i hjernebarken. Autonome, som også kaldes vegetativ, afhænger ikke af mands vilje. Baseret på sine egne undersøgelser, kan du ikke fremskynde eller sinke hjerterytme eller tarm motilitet. Da placeringen af autonome centre - hypothalamus via det autonome nervesystem overvåger hjerte og fartøjer, endokrine system, abdominale organer.

Nervevæv, fotos, som du kan se ovenfor danner de sympatiske og parasympatiske divisioner i det autonome nervesystem, som giver dem mulighed for at fungere som antagonister, der giver gensidigt modsætninger effekt. Excitation i et legeme bevirker deceleration i de andre processer. For eksempel de sympatiske neuroner forårsage alvorlig og hyppig sammentrækning af hjertekamrene, vasokonstriktion, blodtryk springer som noradrenalin frigives. Parasimpatika frigivende acetylcholin, bidrager til svækkelsen af hjerterytme, at øge lumen af arterierne reducerede tryk. Balancing disse grupper af mediatorer normalisere hjerterytmen.

Det sympatiske nervesystem fungerer under intens stress, når forskrækket eller stresset. Signaler forekommer i området af den thorakale og lumbale ryghvirvler. Det parasympatiske system aktiveres i hvile og fordøjelse, under søvn. Ligene af de neuroner - i bagagerummet og korsbenet.

Mere detaljeret undersøger især Purkinjeceller, som har en pæreformet med en flerhed af dendritisk forgrening, kan man se, hvordan fremdriftsoverførslen, og at afsløre mekanismen for successive procestrin.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.