FormationVidenskab

Biokosmisk stof og dets rolle i Jordens sammensætning og biosfære

Hele verden omkring os - materiale og åndelig, levende og livløs - kaldes i ét ord - naturen, moderen til alt på jorden og omkring det. Det vigtigste element i Jordens naturlige verden er biosfæren. Sammensætningen af biosfæren omfatter for det første alle levende organismer, fra de enkleste encellulære bakterier og slutter med et så komplekst system som mennesket, og for det andet det såkaldte planetære stof dannet ved interaktion mellem levende organismer og livløs natur.

Således består biosfæren af:

  • Levende materie (i den generaliserede kollektive betydning);
  • Biogene stoffer (resultatet af organismers vitale aktivitet er kul, gas, tørv osv.);
  • Inert materiale (meteoritter kommer fra rummet, sten udstødes til overfladen under vulkanudbrud, kontinentale platforme osv.);
  • Et biokosestof - et produkt af gensidig påvirkning af levende materiale og stillestående (luft, vand, jord).

Biokosemateriale, som defineret, er et biosfærisk stof, der er en syntese af resultaterne af levende materiale og livløs natur. Gødning er for eksempel et restprodukt produceret af dyr i forbrug og forarbejdning af fødevarer. En mand tilføjer den til jorden som gødning. Efter komplekse kemiske reaktioner bliver gødning til humus. Både jordens sammensætning og dens kemiske formel varierer.

Biosfærens biokosmiske substans - jord, klipper, salt og ferskvand, indeholdt i naturlige naturreservoirer.

Udtrykket "biosfære" blev først brugt i det 18. århundrede af den berømte franske botaniker Lamarck. Og den østrigske geolog Suess og den russiske forsker Vernadsky viet mere end et års liv til at studere denne del af jordens skal. Efter deres mening udviklede biosfæren på en evolutionær måde, og dens drivkraft Vernadsky betragtede levematerialets biokemiske energi , levende materiale. Og det er aktiviteten af levende organismer, som skaber og forvandler jordens overfladeskal . Organismerne selv, såvel som hvad de producerer i løbet af deres levetid, bliver en vigtig geologisk løft, der bidrager til ødelæggelsen af klipper på planeten, stoffernes naturcyklus, vandforandringen og luftkuverterne omkring vores planet, det er faktisk Udvikling af litosfæren, dens øverste lag. I disse processer spiller det biokosmiske stof en af de vigtigste roller. Jordens og det naturlige vand afhænger i mange henseender af livets "arbejde" og forvitring af skorpen, geologiske skift - fra inerte processer. Den dynamiske ligevægt for begge, deres interaktion giver biosfæren med biogeokemisk energi.

Det kan hævdes, at det biokosmiske stof har en ret kompleks struktur. Dens grundlag for mineralsk oprindelse er imidlertid underkastet de stærkeste forandringer af levende organismer (sammensætning af jord, vand, luft). Bioafledte kilder omfatter fossiler som skifer, kalksten, olie, mudder osv., Som er det endelige produkt af nedbrydning og behandling af døde planter og dyr af bakterier. Således betragtes det biokosmiske stof som et produkt af syntesen af levende og ikke-levende i naturen.

Biokosiske stoffer udgør i deres natur hele systemer, der interagerer med hinanden. Deres karakteristiske træk er den gensidige indtrængning af levende, organisk materiale og livløs, inert. Når cykling sker i biosystemer, vender de ikke tilbage til deres oprindelige tilstand i deres tilstand, men er på en ny, dvs. Udvikle progressivt.

Til gengæld udgør jordens biokosystemer et enkelt økosystem. Arten og antallet af levende organismer i den bestemmes både af habitat og ved udveksling af stoffer og den energi, der frigives af dem. Et sådant enkelt økosystem er vores planetens biosfære.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.