FormationVidenskab

Social Antropologi og dens bidrag til moderne multikulturalisme

Sciences studerer samfund, ofte baseret på observationer af samtidige og landsmænd. Således forskeren har de samme videnskabelige paradigme, som den moralske indstilling, kultur og værdier, og at formålet med hans undersøgelse. Han boede i samme samfund, og så ham, som om "indefra", "look guldsmed" isolere love og håndtag, der påvirker mennesker (medlemmer af samfundet).

Men opgaven er utrolig kompliceret, når det kom til andre grupper af mennesker, der er fjernt fra forskerens kulturelle kløft. Dette var tilfældet undersøgelse samfund af moderne australske aboriginals eller den primitive stammesamfund kultur af gamle grækere og romere. Nogle gange endda motivation af en middelalderlig menneskelig adfærd forekommer os uforståeligt. I denne situation skal antropolog midlertidigt "trække" fra deres samfund, for at lære og forstå dem, der bor helt forskellige love og begreber. Denne tilgang kan kaldes "at lære af Skrivebordsstol."

Etnografi, som er grundlæggerne af Mauss og Durkheim, studiet af isolerede samfund og kulturer senere delt i to hovedområder. Den første kan beskrives som "positivistisk evolyutsionalizm". Dens vigtigste repræsentanter -. J. Fraser, E. Taylor og Mr. Morgan. De arbejder ud fra positionen af samfundets udvikling fra lavere til højere former. Derfor de "primitive mennesker", andre kulturer var deres eneste punkt, trin, og nogle gange den døde ende af den menneskelige udvikling.

I begyndelsen af det tyvende århundrede socialantropologi har udviklet en fundamentalt anderledes tilgang - "går til zoo" neo-kantianske antiscientism hvis forfattere (R.Loui og andre), en metode til forgængere Denne tendens blev fortsat i "forståelse", fortolkende (E. Evans-Pritchard, C. Geertz), "symbolsk" (V. Turner), "kognitiv" Antropologi (S. Thaler, Meri Duglas). I undersøgelsen af "andre" kulturer forsker må afvise den "mønster" af det moderne menneske, men bevarer respekt for de mennesker, han studerer. Det faktum, at i samfund er der ingen begrebet privat ejendom, individualisme og karriere gør ikke medlemmerne af dette samfund "nedolyudmi", nogle hominids eller "marsmænd". Forstå mennesket af en bestemt tid eller kultur - den vigtigste tilgang af denne tendens.

Etnografi som en videnskab i samfundet og dens indvirkning på den enkelte i høj grad beriget, takket være det arbejde, Claude Lévi-Strauss. Han grundlagde en humanitær for denne disciplin som strukturalismen. Tager som grundlag for fastsættelsen af tid "snit", at forskeren isolere "struktur" - for eksempel kvinder, holdninger til andre religioner og andre sådanne "lag". Strukturel tilgang gav anledning til kønsforskning (Mead), og fik lov til at udforske og nogle "subkultur" i vores moderne samfund af store byer (goterne, punkere, hippier og andre).

Etnografi søger ikke at studere de strukturer og mekanismer, men til den menneskelige viden i al sin offentlige rumlighed. Hvis vi nærmer os den enkelte, som en blank tavle, hvorpå han skrev sin lovgivning samfund, vi vil således devaluere det. Den evige kamp og harmoni af mennesket og samfundet, hvor han bor, studiet af mekanismerne i deres interaktion - det er de vigtigste objekter af studie i social antropologi. I dagens samfund er der ingen "primitive folkeslag" samt "Orange County", men hver kultur fortjener respekt og tolerance.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.