SundhedSygdomme og betingelser

Spædbørnsdødelighed: årsager, indikatorer, og koefficienten med formlen

Et mål for den samlede udvikling af landet, de særlige kendetegn ved dets økonomiske og kulturelle niveau er dødeligheden, og især børn. Grundlaget for beregning af antallet af børn, der er truffet, der døde i en bestemt periode. Der er også udtrykket "børnedødelighed". Denne indikator er tydeligst afspejler den demografiske situation i landet. Samt niveauet for lægehjælp.

Hvad er børnedødeligheden?

Børnedødeligheden forskelligt kaldes gartneriet. Men denne definition er ikke sandt. Vorden regnes fra nul op til et år. Og så, at beregne niveauet af den demografiske udvikling i landet, disse tal er taget. Også børnedødelighed - en slags indikator, der afspejler alle former for bistand til børn og mødre, den sociale og økonomiske situation i landet, den materielle og sanitære forhold. Også i dette tal omfatter trivsel af befolkningen, effektiviteten af forebyggende arbejde på epidemiologiske foranstaltninger.

Sundhedsmyndighederne, efter en analyse af dynamikken og årsager til børnedødelighed, kan udføre en række foranstaltninger, der vil reducere de negative tal. Det gør det også muligt at udvikle måder at håndtere skadelige vaner ungdom, styrke sund livsstil. Hvis staten og alle dens myndigheder vil konkurrere om en reduktion i dødeligheden blandt spædbørn, vil det give mulighed for at øge fødselstallet og niveauet af den socioøkonomiske udvikling.

relevante spørgsmål

Til dato, den demografiske spørgsmål er meget alvorlig. Infant dødelighed i Rusland hvert år bliver mere og mere vigtigt emne. Selvom siden 1985 denne indikator i Rusland har en tendens til et støt fald i nogle regioner er situationen omvendt. For eksempel, i henhold til 2015 den største stigning af børnedødelighed blev registreret i Pskov, Kaluga, Smolensk og Orel regioner samt i Karachay-Cherkessia og Republikken Mari El.

offentlige system sundhed tildeler en række grunde til, at du bør være opmærksom på problemet.

 1. Barnet Barnet er mindre sandsynligt beskyttet. Forældre tager det fulde ansvar for pleje og vedligeholdelse af væsentlige komponenter i dit barn. Hvis landet begynder krisen og ustabile økonomiske og sociale situation, den første ting påvirkede befolkning. Fra dette kommer det faktum, at forældrene måske ikke fuldt ud at beskytte og sikre dit barn alt hvad du behøver.
 2. Under krisen i landet er reduceret, og reproduktiv sundhed. Det kan påvirke en række faktorer, samt at øge andelen af patologisk fødsel, hvilket ofte fører til spædbørnsdødelighed.
 3. Ustabiliteten af niveauet af fertilitet og mortalitet. Dette er især tydeligt, hvis der ikke er nogen ordentlig materiel støtte og hjælp fra staten.

Alle ovenstående - det er kun en lille del af problemet, som i øjeblikket er meget akut. For at reducere omfanget af børnedødeligheden, er det vigtigt at identificere den sande årsag til dens opståen.

Børnedødeligheden: Årsager

Årsagerne til børnedødelighed er i høj grad afhængig af graden af udviklingen af landet. Hvor meget tid er givet medicinsk og materiel bistand til befolkningen, er det afspejlet i demografien. Hvis du tager de mindre udviklede lande, hvor dødeligheden er meget høj, fordi spædbørn og mødre ikke altid kan leveres rettidig hjælp. I højtudviklede lande er dette tal reduceret, da mange børn har omsorg kvalitet.

Børnedødeligheden har en række årsager, der påvirker dens omfang står såsom:

 • Eksogene - meste optræder i den perinatale periode. Hvis tiden til at hjælpe barnet, barnet overlever.
 • Infektionssygdomme.
 • Ulykker.
 • Luftvejssygdomme - nogle gange barnet kan ikke yde rettidig bistand, og han dør.
 • Medfødte misdannelser.
 • Patologiske tilstande med oprindelse i den perinatale periode.

sæsonbetonet dødelighed

Læger blev det konstateret, at dødeligheden af børn finder sted i sæsonen. Niveauet i vinter- og sommermånederne, falder i efteråret og foråret. Dette mønster er etableret i det sidste århundrede. Årsagerne til børnedødelighed i sommeren på grund af det faktum, at øger risikoen for infektionssygdomme. Som du ved, i varmt vejr, bakterier og virus formere ti gange hurtigere, derfor er sandsynligheden for infektion af barnet vokser. Og, hvis moderen har immunitet sænkes, og barnet blev født svag, bør vi være meget alvorligt.

Om vinteren øger niveauet af forkølelse, og ofte dødelighed af spædbørn er forbundet med det. luftvejssygdomme anses for at være en af de vigtigste årsager til børnedødelighed, der udvikler sig i løbet af denne periode. Oftest børn dør af lungebetændelse, som er en eksogen årsag. Du kan notere tendensen at årige dødelighed svækkes. Men desværre, vintersæsonen og forbliver på et højt niveau.

Børnedødeligheden

børnedødelighed er karakteriseret fra fødslen til et år. Det bruges til at vurdere sundheden i hele befolkningen i landet, såvel som kvaliteten af forebyggende vedligeholdelse og sundhedspleje for kvinder og børn. Vedtaget flere medicinske former, i hvilke børnedødeligheden skal registreres. Det følgende dokumenter:

 • Medicinsk dødsattest f. 106 / å.
 • Lægeerklæring om perinatal død f. 106-2 / å.

Disse to dokumenter er nødvendige for registrering af spædbarnsdød. For at beregne dødeligheden, er det nødvendigt at kende den specifikke formel, det ser sådan ud:

 • antallet af børn under ét år, der døde i dette år, at korrelere med antallet af børn født i et givet kalenderår.

Men disse tal er ikke korrekte, da antallet af børn født ofte svinger.

WHO anbefaler en ny form for beregning, som mere præcist udledes børnedødeligheden. Formel ROTTER anbefaler beregningen som følger:

 • PMS = (antal dødsfald blandt spædbørn under 1 år i et givet år): (2/3 født i et givet kalenderår + 1/3 født i live i det foregående år) x 1000.

Denne formel er mere præcis, men dette tal var den mest trofaste, er du nødt til at udføre en analyse af børnedødelighed. Også børnedødeligheden ofte varierer i forskellige perioder.

Analyse af spædbørnsdødelighed

Learning sats og gennemføre analyser af dødelighed, er det nødvendigt at vide, at det omfatter:

 • Antallet af børn, der døde i løbet af indeværende kalenderår.
 • Antallet af dødsfald i hver måned i løbet af kalenderåret.
 • Antallet af dødsfald blandt børn under et år.
 • Årsagerne til børnedødelighed.

Hvis vi tager hensyn til analyse af data, kan du indstille det niveau, som vil være synlig for børnedødeligheden. Formlen i dette tilfælde kan være anderledes, det hele afhænger af, hvor pålidelige resultaterne er nødvendige. Du bør heller ikke glemme, at børnedødelighed er fordelt ujævnt. Alt dette er inkluderet i den samlede analyse af fænomenet. Den højeste dødelighed observeret i de første dage efter fødslen, er det denne periode er afgørende. Dernæst børnedødeligheden gradvist aftager.

faktor

Der er en særlig faktor, der bestemmer niveauet af dødeligheden for børn under et år. Tidligere børnedødeligheden var den samme for alle aldre. Til dato, det har en graduering: spædbarn - fra 0 til 1 år og børn - fra 1 år til 15 år. Dybest set, har tendensen været bemærket, at barnet er den samme i størrelse til størrelsen af dødelighed af mennesker, der har nået en alder af femoghalvtreds år.

koefficienten beregningsmetode adskiller sig væsentligt fra alle andre metoder. Alt dette skyldes det faktum, at niveauet af børnedødelighed er i konstant forandring. Ligeledes kan det være pludselige ændringer i løbet af året, og nogle gange er det meget vanskeligt at beregne den korrekte værdi. Derfor er beregningen lavet meget lettere: et grundlag for at tage antallet af dødsfald blandt børn i en bestemt periode, og korrelere dem med antallet af fødsler. Der er flere metoder til beregning af koefficienten, som omfatter kendetegnene for data og nøjagtigheden af beregningerne.

demografisk gitter

For at gøre det lettere at beregne børnedødeligheden, bruge en speciel demografisk gitter. Den viser tydeligt alle data for et bestemt tidsrum. Også der er behov for demografisk netto for at gøre det nemmere at korrelere med levende døde babyer.

Det er et system af kvadrater. Linjer, der er vandret - er år. Lodrette linjer - kalenderår. Antallet af fødsler i et givet kalenderår er udpeget et bestemt nummer på nettet. Også diagonale linjer forlænge denne bære specifikke oplysninger. Det er den linje af livet, de er angivet med dato og -år. Hvis døden indtræffer, linjen slutpunkt.

Der er også særlige formler, som vi kan beregne børnedødeligheden og antallet og fødselsdato.

reduceret dødelighed

Dødeligheden - det er den vigtigste indikator for sundhed nationen og af staten. Og en af de faktorer, analysen er en analyse af dødelighed op til et år. Samt hvorfor børn dør. Heller ikke glemme, at udviklingen af sygdom og dødelighed afhænger af udviklingen af sundhedsmyndighederne og de fungerer effektivt.

Børnedødeligheden, reduktion af hvilket skyldes niveauet af socioøkonomiske sfærer skal have lave priser. Og for at dette kan blive anvendt metoder til at håndtere det og inddrage alle livets af både befolkningen og staten. De vigtigste skridt til at reducere dødeligheden bør være:

 • Støtte og styrke forebyggende pleje i sundhed.
 • Social og forebyggende foranstaltninger, der skal forbedre levestandarden, genetisk bevarelse og beskyttelse af miljøet.
 • Sundhed interventioner, der vil hjælpe til at identificere og forebygge forskellige sygdomme.
 • Rehabiliteringscentre.
 • Primær forebyggelse er rettet mod en sund livsstil.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.