Kunst og underholdningLitteratur

Larisa Ogudalova og Katerina Kabanova: sammenligne erfaringer

Katerina og Larissa Ogudalova - hovedpersonen i to berømte skuespil A. N. Ostrovskogo, "The Storm" (1859) og "Bride" (1878). Værker er adskilt nitten år, men du kan finde en masse at gøre i disse dramaer.

To heltinder - en lignende skæbne

Handlingen foregår i en lille provinsby i forhandler-borgerlige miljø, de sekundære karakterer - repræsentanter for den såkaldte tredje Estate. Genskabelse af hverdagen er centralt for plottet fungerer som baggrund for specifikation og udvikling af billeder af skuespillere, samt skabe en skarp kontrast mellem Larissa Ogudalovoy og Catherine på den ene side og det omgivende miljø - på den anden. Karakterisering og sammenligning Larissa Ogudalovoy heltinde med Caterina Kabanovoy er genstand for denne rapport.

Fælles træk i karakteren af Larissa og Catherine

Billeder af figurerne har meget til fælles. Pigerne ikke passede ind i forhandler-småborgerlige verden, på trods af at de var født, opvokset og uddannet i det. Både drøm om frihed og glade kærlighed og stærkt imod de regler, forskrifter og holdninger, som er i besiddelse af deres familie, venner og endelig indbyggerne i byen. Både ulykkelig forelsket: Catherine lidt i familien Tihona Kabanova og pomolka Larissa med Karandyshev endte i tragedie. Eksisterede ikke på pigen og forholdet til Paratov: sidstnævnte, selv om han ikke var ligegyldig for hende, fandt det mere rentabelt at gifte sig med en arving. Begge disse stød bedrøvet, thi deres følsomme, blide og bløde naturer det var for tung et slag.

Protesten mod de patriarkalske tegn

Hver i sin egen protest mod patriarkalsk Larisa Ogudalova forsøger at modstå de bestræbelser, hans mor, Gratie Ignatievna fordel at gifte sig med hende rig og magtfuld mand. Katerina udtrykkeligt, afvisningen af den livsstil, som hun fører ind i huset af sin mor-i Kabanova. Det skal bemærkes, at Katerina mere beslutsomt og dristigt udtrykke deres position end Larissa: i princippet kan det ikke komme til den nye situation, hvor endte efter ægteskabet. Den mands familie alle det virker mærkeligt, og det er stadig op til den skæbnesvangre møde med Boris Barbara udtrykkeligt, at intet er hun ikke sød i ægtefællens familie. Protesten også Larissa opstod kun når det alvorligt rive Sergeem Sergeevichem Paratovym: kvinde pludselig manifesterer sådanne karaktertræk, der syntes ikke kunne mistænkes for dette uddannede unge dame. Men allerede på den første kopi af heltinden læseren kan bedømme sin resolutte disposition: hun temmelig brat taler om hendes forlovede Karandyshev og direkte fortæller ham, at han taber i forhold til Paratov.

Karakteren af Larissa

Larisa Ogudalova, medgift, er meget stolt: så, hun skammede sig over sig selv, og for hans mor, for tarvelige livsform, at de skal bære, catering til velhavende gæster, der er skarer til deres hus for at se den smukke, men fattige brud. Ikke desto mindre, Larisa tolerere disse parter, på trods af gentagne skandaler i huset, som så bliver kendt i hele byen. Men da hendes sanser var påvirket, heltinden foragtede alle de konventioner og løb efter Paratov dagen for hans afrejse fra Bryahimova (som ved den måde, som Kalinov, ligger på bredden af Volga). Efter hjemkomsten, heltinden går på at leve sit sædvanlige liv, og selv indvilliger i at gifte sig med Karandyshev - en ulige ægteskab i alle henseender. Og hvis ikke Paratov genkomst på scenen, er det sandsynligt, at blive Mrs. Larisa Karandyshev ville have gået med sin mand i landsbyen, og måske lidt tid i skødet af naturen ville finde styrken til at fortsætte med at lede normalt liv.

Karakteren af Katherine

Men et sådant scenario er svært at forestille sig i forhold til Katherine: næppe den sidste til at komme overens med en lignende tilværelse. Hertil kommer Karakterisering af Larissa Ogudalovoy at heltinden ekstremt lukket i mig selv, ved sin første optræden på scenen, hun er begrænset til kun et par bemærkninger, mens Katherine fra begyndelsen tilstod sin søster Barbara mand. Hun deler villigt med sine barndomsminder, er anerkendt som det ikke er let i de nye omgivelser. I dette lys er det fornuftigt at sammenligne billederne af heltinder Tatyanoy Larinoy, med hvem han, ved første øjekast, kan man finde en masse til fælles: alle tre er forskellige impulsivitet og spontanitet af opfattelsen af omverdenen. Men Katerina og Larissa er for skilt fra virkeligheden: begge bor som i en drøm, og det lader til, at al den tid er i en eller anden form for hans indre verden.

Sammenligne Larissa og Catherine

Knurov uden grund sagde, at i Larissa "intet der hverdag," hun ligner "æter". Måske er den bedste funktion af Larissa Ogudalovoy: hun virkelig er konstant distraheret og forbliver overraskende ligeglade med alt omkring ham, og kun nogle gange hun bryde nogle bemærkninger, som giver hendes afsky for den småborgerlige liv. Overraskende, havde hun ikke udtrykke sin kærlighed, eller endda i det mindste nogle hengivenhed for sin mor. Bestemt, fra et moralsk synspunkt portræt af Graces Ignatievna langt fra ideel, men denne kvinde, trods alt, at tage sig af sin datter, hun er bekymret for sin skæbne, og bestemt fortjener nogle ærbødighed. Larisa imponerer fremmedgjorte fra livet af den unge dame: hendes billede, så at sige, ulegemlig og skilt fra historisk og social jord. I denne henseende, Catherine er mere realistisk: Det er i live og følsom over for, hvad der sker rundt; Hun bor et fuldblods, rig, selv om mere tragiske liv. Men billedet af Katherine funktioner nogle idealisering, på trods af de meget genkendelige træk.

Sammenligning af heltinder Tatyanoy Larinoy

Tatyana Larina er ikke - det er fast bundet til sin fødeby i hjørnet, og da romanen siger Eugene i finalen. Pushkin heltinde står fast på sin jord, som giver det den moralske styrke til at modstå faldet til sin andel af forsøg. Det er derfor, det er et spørgsmål om respekt, og Larissa og Katerina - medfølelse og medlidenhed. Utvivlsomt, værket "Larissa Ogudalova" bør drage en parallel mellem hendes drama, tragedien Kateriny Kabanovoy Tatyana Larina og historie.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.