FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvordan planter indånder? Praktisk undersøgelse af problemet

Det konstateredes, at de biokemiske reaktioner, der forekommer hos mennesker og dyr ens. Undgå planter indånder? I løbet af mange eksperimenter på dette spørgsmål, forskerne gav et positivt svar. Der er behov for oxygen til oxidationen af organiske stoffer. Der er således en frigivelse af energi, der er indeholdt i molekylerne. Men hvis en person har mund, lunger, næse, hvorigennem ilt i kroppen, da planterne indånder? Om dette senere i artiklen.

oversigt

Jordens atmosfære i oldtiden blev frataget ilt. Men kuldioxid har været en hel del. I løbet af evolutionen, har planter udviklet evnen til at absorbere det. Det betyder, at energien i sollys omdannet til næringsstoffer., Og frigiver ilt i atmosfæren, der gav liv til andre organismer. En af de første forsøg, hvor det blev fundet, hvordan planter indånder, havde erfaringer med roer og kål. Først kultur dyrkes udendørs. Derefter halvdelen af dem placeret i et kammer, hvor iltindholdet var omkring 2,5%. Den anden side forblev i luften, hvor O2 var 21%. Belysning og dem, og andre udføres døgnet rundt. Det blev antaget, at planterne anbragt i en celle vil dø uden ilt. Seks dage senere deres vægt var dog betydeligt højere end i dem, der forblev i luften. Hvordan planter indånder uden ilt? På dette senere.

Som planter indånder i lyset og i mørket?

Det faktum, at repræsentanterne for floraen i stand til meget effektivt at bruge solenergi. Ved forekomsten af mørke sker på en eller anden måde "switch" fra én kilde til en anden. Som planter indånder i lyset og i mørket? Ved indlæggelse af solenergi sker syntese organiske forbindelser. Ved forekomsten af mørke forekommer oxidation af forbindelser. I sidstnævnte tilfælde taler vi om "mørke" ånde, og i det første - på "light". Muligheden for en sådan kontakt kan du gemme indenlandske energireserver. Men repræsentanter for flora og ånde i lyset, men processen gør dem ikke godt. Absorberende ilt planter udleder carbondioxid. Han er deres vigtigste føde. I denne henseende, at væksten aftog noget. Der er, dog, og disse repræsentanter for flora, som ikke interfererer med lys udvikle sig. Let vejrtrækning, for eksempel, ikke har sukkerrør og majs.

Årsager til lys vejrtrækning

Begyndende som forskerne antager, var den symbiose af fotosyntetiske organismer med primitive ikke-fotosyntetiske. Under symbiose realisere gensidig deltagelse i processen, hvilket er til gavn for begge parter. lille bopæl i fotosyntetisk absorberet vand carbondioxid fra omgivelserne, således at frigive oxygen. Hvis vejrtrækning, absorbere ca. 2 organismer i miljøet ikke har været, for det fotosyntetiske ville skabe utålelige forhold. Men i løbet af evolutionen har overlevet og de repræsentanter for den organiske verden, der har været noget nyttigt for nefotosintetikov.

En af forbindelser, som er dannet ved fotosyntese, er glycolsyre. Dette stof er frigivet, og nogle moderne alger. Opnået fra fotosyntetiske nefotosintetiki glycolsyre resultat. Dette igen bidraget til styrkelse af forbruget af oxygen til oxidation af forbindelser.

konklusion

Glycolsyre - dette er det stof, som oxideres til dannelse af carbondioxid i flere biokemiske reaktioner. Følgelig kan det konkluderes, at jo større oxygen i luften, jo mere glycolsyre dannet. Dette tilvejebringer en høj intensitet lys vejrtrækning. Som et resultat, i mediet, en stor mængde carbondioxid. Forskere tyder på, at et lignende princip blev udarbejdet i planter og evnen til at lette vejrtrækning regulering i overensstemmelse med kuldioxid i luften. Organismer ikke kun absorberes fra miljøet oxygen er dødelig for fotosyntetiske organismer, men også frembringer kuldioxid, som de nødvendige.

eksperimenter

Du kan se i praksis, hvordan man kan trække vejret plante. 6 pensum i biologi klasse i detaljer belyser dette spørgsmål. For at overvåge processen kan tage et stykke indendørs blomst. Du skal også bruge et forstørrelsesglas, en gennemsigtig beholder fyldt med vand og en cocktail halm. Erfaringen viser, at planter indånder, til ikke blot at forstå forløbet af processen, men også at identificere behovet for prøven i ilt. På en del af arket kan man se små huller. En del af prøven nedsænkes i vand, med boblingen observeret. Der er en anden måde at se, hvordan planter indånder. For at gøre dette, tage en flaske, hæld vand ind i det, efterlader en blank for omkring to til tre centimeter. Arket på den lange skaft indsættes således, at dens spids er nedsænket i væske. Hul flasken tæt uklare ler (i stedet kork). Der er et hul til det strå, er indsat, så det ikke rører vandet. Gennem et strå skal suge luft fra flasken. Fra stamceller, nedsænket i vand, vil blive fordelt i boblerne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.