FormationUngdomsuddannelse og skoler

Den geografiske placering af Sydamerika. Beskrivelse af den geografiske placering af Sydamerika

I oldtiden, har Sydamerika været en integreret del af andre landmasser. Efter deres split, og glider til den sydvestlige fastland for eksisteret i lang tid i isolation fra resten af verden. Indtil begyndelsen af XX århundrede, to kontinenter på den vestlige halvkugle sluttede Panamatangen. Derefter blev det lagt gennem titlen sejlbar kanal. Stort set moderne udseende ikke kun bestemmer den geografiske placering af Sydamerika (statsejede virksomheder) og dens geologiske struktur, men også aktiviteterne i befolkningen.

Generelt om kontinentet Sydamerika. Værdien af området

Det område af kontinentet (herunder de tilstødende øer) - 18 mio km2 (fjerde område) .. I oldtiden stærke tektoniske rystelser forårsaget landdelens og de sydamerikanske plader glider væk mod vest - i retning af Nazca pladen. Resultatet af denne tæller-bevægelse er blevet et stærkt kollision arrays lithosfære, danner foldede bjerge (Andes). Klimaet blev varmere, har ændret sig over Amazon, var der en stærk eutrofiering og tilgroning af våde uigennemtrængelige skove i dalen i sin midterste og nederste del. På grund af den afsides beliggenhed i den organiske verden af Sydamerika forblev endemiske og relikt arter af planter og dyr. Beskrivelse af den geografiske placering af Sydamerika vil bidrage til at forstå, hvilke faktorer er afgørende for dannelsen af den moderne klima og naturområder, aktiviteter af befolkningen.

Den geografiske placering af Sydamerika. plan

Formen af kontinentet er magen til drop, spidsen af som vender til den antarktiske halvø og Sydpolen. Bred base ligger nord for ækvator, og i subtroperne - en smal del. fastlandet SE overførsel karakteristisk indeholder de vigtigste elementer i sin placering på kloden og kortlægge tilstødende geografiske forhold. Udfør følgende trin:

 1. Undersøg situation med hensyn til ækvator, nulmeridianen.
 2. Bestem koordinaterne for de mest ekstreme nordlige, sydlige, vestlige og østlige point.
 3. Beskriv kort kysten, vask fastlandet oceaner, de største hav stræder og pladser.

Beskrivelse af den geografiske placering af Sydamerika

Hovedparten af kontinent ligger syd for paralleller 0 ° (ækvator), og i de nordlige breddegrader - et lille område. Meridian 0 ° passerer gennem dette kontinent.

Den geografiske placering af Sydamerika ved breddegrad:

 • 12 ° c. w. - Punta Gallinas m på den nordlige.
 • 54 ° S. w. . - m Frouord i den sydlige udkant af kontinentet;
 • 56 ° S. w. - ø punkt - m Diego Ramirez i syd ..

Den geografiske placering af Sydamerika i længdegrad - koordinaterne for de to ekstreme punkter på øst og vest:

 • På 35 °. d - m Cabo Branco;..
 • Af 81 °. d -. m Punta Pariñas ..

10 ° parallel afstand på fastlandet når 4655 km og 5150 km - er den største breddegående størrelse af kontinentet i Sydamerika. Position i forhold til ækvator af området - 5 ° S. w.

Karakteren af kysten

Den vestlige margin af kontinentet ved Stillehavet og dens kolde Peru strøm. Det er lidt indrykket del af kysten. Her er de højeste og mest omfattende bjergkæder i Andesbjergene. Sydamerika og Antarktis aktier strædet, som blev opkaldt efter den middelalderlige pirat Francis Drake. Vand overflade strækker sig 460 kilometer fra Atlanterhavet til Stillehavet. Bredden af Strædet er fra 818 til 1120 km, dens dybde -. Fra 276 til 5249 m Geografisk placering af kontinentet Sydamerika nær Antarktis førte til de barske forhold i den sydlige del af kontinentet, i Magellanstrædet og øerne i øgruppen af Ildlandet. Arten af Falklands -øerne (Malvinas) er også påvirket af den sydlige polar region. På østkysten vaskes af Atlanten, i nord - det Caribiske Hav.

Columbus 'rejse

På græsk kort og tegninger kontinenter Ptolemæus i den vestlige halvkugle ikke anvendes. Der er en række af legender og hypoteser baseret på beviser om sejladsen til øerne og kysten af Amerika, de gamle folk i Eurasien (fønikerne, egyptere, Vikings), indbyggerne i Oceanien. Forskere og rejsende fra den tid foreslog, at der er en vestlig rute til de rige lande i Østen. Geografisk placering af Sydamerika forårsagede langvarig isolation af kontinentet fra den gamle verden, dens dårligt forstået indtil det XV århundrede. I løbet af denne periode, europæerne begyndte at bosætte sig i og udforske Amerika. Explorer og forhandler Hristofor Kolumb under flag fra de spanske krone fire gange (1492-1504) besøgte den nye verden. For første gang han gik væk mod vest i spidsen for en lille flåde af sejlads - se efter den korteste vej til Indien. Under ekspeditionen af en af Antillerne blev åbnet. I august 1498 Columbus skibe ind i mundingen af Orinoco, begyndende erobring af kontinentet af europæere. Explorer, lander i ukendt kyst, var sikker på, at han havde nået Indien. Aboriginal folk med en let hånd af Columbus blev kendt som indianerne.

Kort information om kolonisering af kontinentet, som europæerne

Amerigo Vespucci gættet den første ting at Columbus opdagede ukendt land. Til ære for den geniale forslag navigator begyndte sydlige kontinent til at blive kaldt Amerika (1507). Vespucci besøgte Amerika flere gange i sit liv. Han gjorde kort og beskrevet dem. I to århundreder har spanierne og portugiserne mestret plads i de centrale og sydlige dele. De er omdannet til ruinerne af en gammel indisk by, bygget civilisationer inkaerne, aztekerne og mayaerne. For storstilet kolonisering af Sydamerika kommer fra den iberiske halvø i det XVI århundrede fik selskab af den franske, engelske og hollandske. Navigators skørt kontinent dybere ind jungle centrale del i skattejagt Eldorado, og vandkilde daruyuschego evig ungdom. Ekspedition klatrede Andes knudepunkter gik op og ned i Amazonas, Parana, andre floder. Legendariske spansk erobrer F. Orellana krydsede kontinentet (1542), svømme ned Amazonas fra dens udspring i Andesbjergene op til delta på Atlanterhavskysten.

Undersøgelser i Sydamerika (XVII-XX)

Tysk geograf Alexander von Humboldt i løbet af sine forsknings ekspeditioner lavet et detaljeret kort over kontinentet, havstrømme ved dens vestlige kyster. Han først fundet værdi kolde strømme til dannelse Andes klima, højde beskrevet zonation vegetation og varm (med Frenchman E. Bonplanom). Jeg studerede karakteren af Sydamerika i det XIX århundrede den berømte britiske naturforsker Charles Darwin. Observation af usædvanlige dyr Galapagos vulkanske øer har fået forskerne til at ideen om evolution af organismer. Russiske videnskabsmænd G. Langsdorf og N. Rubtsov undersøgt i det XIX århundrede, det indre af de brasilianske højland. Ekspedition ledes Voeikov A. og N. Vavilov studerede centre for oprindelse og udbredelse af vigtige landbrugsafgrøder (1932-1933).

Mangfoldigheden af kontinentet natur

Inden for det sydamerikanske kontinent, er der betydelige forskelle i naturen, på grund af en række faktorer. Den vigtigste blandt dem - mængden af solstråling, som afhænger af breddegrad. På fastlandet karakteren af indflydelse:

 • geografiske placering i Sydamerika;
 • størrelsen af området;
 • cirkulation af atmosfæren;
 • omgivende oceaner;
 • varm og kold strømning;
 • den underliggende overflade (bjerge, sletter, ørkener).

I Sydamerika er ikke så tørt klima, ligesom i Afrika. Vi lister de vigtigste zone (nord til syd): ækvatoriale, tropiske og tempereret, overgangsperiode - sub-ækvatoriale og subtropiske.

konklusion

Karakteristik af den geografiske position af Sydamerika - et vigtigt element i undersøgelsen af kontinentet. I oldtiden var fastlandet ikke i den del af jorden, som nu indtager. Han gik en lang vej - fra den del af Pangea og Gondwana til den nuværende geologiske epoke.

Kontinentet er beliggende i den vestlige halvkugle, for det meste - mod syd for ækvator. Mod vest er et bjerg bælte - Andesbjergene. Nær kysten den passerer renden, som følge af kollision mellem to blokke af lithosfæren. I denne region er der aktive vulkaner, destruktive jordskælv opstår, hvilket komplicerer liv og aktivitet i befolkningen.

Moderne fastlandet beboere - efterkommere af indianere, spanske og portugisiske erobrere, slaver bragt til at arbejde på plantagerne. Den samlede befolkning i de 12 lande på kontinentet mere end 380 mio. Man. Kontinentet er rigt på seværdigheder, blandt dem - de højeste bjergtoppe, vandfald, ruiner af gamle byer, mange andre genstande af nationale og internationale turisme.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.