FormationUngdomsuddannelse og skoler

Dybden af Azovske Hav - gennemsnittet, minimum og maksimum. Karakteristik af Azovske Hav

Azovske Hav - et indhav i Europa, som er i grænsen til Ukraine og Rusland. Dens område -. 39 tusind sq M. km. Dammen tilhører Atlanterhavet bækkenet. Dybden af Azovske Hav er gennemsnitlige, det ikke engang nå 10 m, maksimal - omkring 15 m.

På trods af at dette organ af vand er placeret dybt inde i eurasiske kontinent, men det er helt ikke for at være intern snarere semi-lukket. Efter en lang vej - 4 af Strædet og havet 4 - Alligevel Azov vand falde i havet. Langs havet strakte til 380 km og bredden - 200 km. Længden af kysten - mere end 2500 km.

historiske oplysninger

Det Azovske Hav er en forholdsvis ung hav. Tidligere var der en version, der Don flød direkte ud i Sortehavet. Men Azov formodentlig dannet mellem V og VI årtusinde f.Kr.

Historien om reservoiret navn er ganske interessant. Det er værd at bemærke, at det har ændret adskillige gange. I øjeblikket er den mest plausible version af oprindelsen af navnet er direkte relateret til indikatorer som dybden af Azovske Hav (gennemsnittet varierer fra 6 m til 8 m). Denne vandmasse anses for at være den mindste på planeten Jorden.

I oldtiden, er Azovske Hav ofte ændret deres navne: de gamle grækere kaldte det Meotida; Scythians - Kargaluk; Meotians gamle stammer bor på kysten i det jeg århundrede f.Kr. opkaldt Hav Temerinda. Det moderne navn fast i dammen indtil slutningen af det XVIII århundrede - "Azov", der i tyrkisk betyder "lav".

Azov havdybde: gennemsnit, minimum, maksimum,

Det Azovske Hav er ikke overraskende dybder. Det højeste tal blev indspillet kun i den centrale del. I dette område, dybde næsten når op på 13-15 m Dette vandområde -. Det perfekte sted for familier med små børn, som du har brug for at gå et par meter fra kysten indtil vandet vil nå mindst en voksen bælte. I kystområde i 10 m dybde varierer mellem 1 m stiger dette tal, når fordybningen i havet på 1-2 km og nåede 5 m fra dette kan vi konkludere, at dybden af havet Azov: Gennemsnit - 7,4 m .. og den maksimale - 13-15 m, men den laveste registreret i området mellem Elenin og skrå Zhelezinka kan .. Her er der lindring af at hæve bunden, så dybden på disse områder ikke overstiger 3-4 m området. Taganrog Bay har en depression på 9-10 m, og tættere på toppen - 5 m.

Det Azovske Hav kaldes også en flad. Det er kendetegnet ved en lille dybde og lille strand. Dybden øges gradvist. Coastal hældning af de nordlige og sydlige regioner på forskellige måder: i nord bredte brede lavt vand, op til 30 km i dybden, mens de sydlige områder har en stejl undervands skråning.

Funktioner reservoir

Den lille dybde af vandet bidrager til den lave oplandet. Han er 586 tusind sq. M. km. Azovske Hav kyst, overvejende fladt og sandet, som består af fine kalksten. Latitude strande gennemsnit. Det har evnen til helt at gå under vand ved højvande.

Havstrømme Hav er vægelsindet - de er afhængige af den kommende af de nordlige og vestlige vinde, konstant er der kun én - den lokale cirkulære mod uret.

Bugter og fletninger

Havet er ikke fuld af bugter. Større frigivelse blot fire: Siwash, Obitochnaya, Berdyansk og Taganrog Bay. Små øer i havet. Et karakteristisk træk ved kysten - det er lange Lokker, som, vekslende med den flade kant af kysten, hvilket gør den forrevne kystlinje. Den største af dem - Arbat, dens længde er 115 km. Udover Arabat Spit i Azovske Hav ned Fedotov, Berdyansk, Belosarayskaya fletninger. Major floder, der løber ind i Azovske Hav - Don, Kuban.

klimaforhold

type klima, typisk for Azov - moderat kontinentalt. Skyldes, at den maksimale dybde af havet Azov ikke overstige mærket af 15 m kan vandtemperaturen i sommeren nå +20 ... + 25 ° C. Om vinteren i de nordlige regioner falder den til 0 ... -3 ° C, i den sydlige til 0 ... + 3 ° C. Havis er dækket ujævnt og kun i kystområder. I strenge vintre, kan dammen fryse helt i hele 90 cm grunduddannelse under fryse-up -. Af januar.

saltholdighed

Azovske Hav vand alle bliver saltier hvert år. Grunden til dette er mindsket årlige afstrømning af større floder. Det faktum, at i det tyvende århundrede på de store floder, der bærer vand i havet, bygget et vandreservoir, og dermed mængden af vand er faldet markant. En saltholdighed på Azovske understøttes af Sortehavet, hvor tallet er langt højere. Ifølge de seneste rapporter, saltindholdet i vandet i reservoiret Azov varierer mellem 13,5% og fortsætter med at stige hvert år. Denne faktor krænker den organiske verden af ferskvandsarter.

naturlige funktioner

Den organiske verden, der lever i Azovske Hav, nok yderst produktive. I farvandet sker kun repræsentant for pattedyr. Det Azovske delfin. Alle fiskearter, der lever permanent i vandet, omkring 103 af dem er dem, der er mest værdifulde for branchen. Her tilbringer fange ansjos, brisling, skrubbe, ulk, sild og stør. De seneste år har med succes gennemført akklimatisering pelengasa.

anvendelse af

Azovske Hav kyst er med succes blevet brugt til rekreation. På trods af at lille dam og lille nok, er det vigtigt for de to lande: Rusland og Ukraine. I Mariupol og Berdyansk bygget store havne. Hylde lover at søge efter olie, gas og andre mineraler. På Sivash minerede salt. Siden 1999, officielt på sydkysten (im. Kazantip) udvinder olie.

turisme

Klimaet af kysten er meget komfortabel for at leve og rekreation. Feriesæsonen her begynder i maj og varer til oktober, i alt omkring 150 dage. Luften på kysten er mættet med iodioner, brom, calcium og andre sporelementer. Dybest set, havet omgiver steppe område, er der altid en lille vinden blæser. Den lille vanddybden tillader vandet at varme op godt i turistsæsonen. Lufttemperaturen i sommeren kan nå op til + 45 ° C i den varmeste måned - juli. Medium sæson ved t ° + 25 ° ... + 30 ° C Nedbør - 400-600 mm / år, de fleste af dem er i efteråret. Gennemsnitlig t ° januar 0 ... + 6 ° C, men på grund af vinden blæser i det område og konstant fugtighed (75-85%) den faktiske vejrsituation er meget mere alvorlige.

Azovske Hav på grund af sin lave dybde er blevet et yndet rejsemål for familier, især med små børn. På grund af sin lave vand vandet godt varmes i sommeren til + 23 ° C. På kysten byggede huset og rekreation, sanatorium.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.