FormationUngdomsuddannelse og skoler

Geologisk spørgsmål: Hvad mineraler er forskellige fra klipperne

Ofte i populær videnskabelige litteratur er der de vilkår "mineral" og "rock". Folk, der ikke har særlig uddannelse, deler ikke disse begreber, opfatte disse ord næsten som synonymer. Dette er kategorisk forkert. Lad os se, hvad mineraler er forskellige fra klipperne.

mineraler

For at tydeliggøre forskellen mellem mineral fra klippen, en naturlig dannelse, overveje alle detaljer. I henhold til kravene i den internationale mineralogisk association til mineraler indbefatter faststoffer dannet i jordens indre eller dets overflader, der har den samme kemiske sammensætning og krystallinske struktur.

Men ikke alle mineraler er præcis opfylder definitionen. For eksempel findes der stoffer med den samme kemiske sammensætning men danner ikke krystalgitter, såkaldte amorfe mineraler (opal). Atomer i sådanne strukturer er meget tæt på hinanden og danner ikke ordnet system. Således bindingen mellem atomerne stærke nok. Strukturen kan sammenlignes med glas.

klassificering af mineraler

Forskere i alt omkring 2500 mineraler, som har deres egne sorter. Ifølge de kemiske elementer, der indgår i, er mineraler opdelt i flere grupper:

 • Native elementer - stof krystalgitter, som består af kun ét grundstof. For eksempel, svovl, guld, platin. Interessant faktum: diamant og grafit - mineraler, der kun indeholder carbon, men har en anden krystalstruktur. I dette tilfælde, diamant - standarden for styrke og grafit, tværtimod, meget blød. Denne gruppe omfatter omkring 90 mineraler.
 • Sulfider - mineraler, hvis krystaller er sammensat af svovl og metaller eller ikke-metaller. For eksempel galena, sphalerite. Interessant faktum: Mineralet pyrit har en anden betegnelse "narreguld." Dette skyldes det faktum, at der tilsyneladende pyrit i farve og metallisk skinne som et ædelt metal. Denne gruppe omfatter omkring 200 mineraler.
 • Sulfater - naturlige salte af svovlsyre. For eksempel, baryt, jarosit, gips, anhydrit. Interessant faktum: baryt - den eneste mineral, der kan neutralisere røntgenstrålerne. Derfor, skærmene i X-ray værelse består af mineralet og væggene er dækket med baryt gips. Gruppen omfatter omkring 260 mineraler.
 • Halogenider - mineraler dannet ved kombination af forskellige kemiske elementer med halogener. For eksempel, fluorit, sylvinit, halite. Interessant faktum: den romerske kejser Nero havde en svaghed for fluorit, at købe produkter lavet af det en masse penge. Gruppen omfatter omkring 100 mineraler.
 • Phosphater - naturlig phosphorsyresalt. For eksempel vivianite, lilla, apatit. Interessant faktum: turkis - den mest foretrukne perle persere. Omkostningerne ved nogle elementer i 3-4 gange højere end prisen på guld. I gruppen af omkring 350 mineraler.
 • Carbonater - naturlig salt af kulsyre. For eksempel, calcit, dolomit, magnesit. Interessant faktum: i Alperne kæde indbefatter grupperingen, kaldet Dolomitterne, på grund af klippen omfatter dolomit. Bjerge under sollys de vende pink.
 • Oxider - mineraler, dannet af forbindelser med metaller og oxider. For eksempel, Alexander, flint, opal. Interessant faktum: Ametrine er en af de sjældneste i verden. Dens funktion er, at tallet på den ædle sten er unik, hver ny instans er forskellig fra den forrige. Koncernen har omkring 200 mineraler.
 • Silicater - den mest omfattende gruppe af mineraler, som omfatter silicium, aluminium. For eksempel kan en topas, plagioklas, Serpentine. Et interessant faktum er, at før opfindelsen før glaspladen indsat i vinduerne i glimmer.

Nu, for at se forskellene og udmærkelser af sten og mineraler, vi forklare begrebet den første kaldes.

sten

Jordskorpen mineraler findes ikke isolerede tilfælde. Som regel under indflydelse af eksterne faktorer, de kombineres til at danne sten. Således, mineraler er forskellige fra klippen, at det er en integreret byggesten. Men ikke alle mineraler er involveret i dannelsen af sten. Derfor forskerne opdele dem i klippe-dannende (hovedsagelig silikater) og trinvis.

Klassificering af sten

For en mere klar forståelse af, hvad mineraler er forskellige fra klipperne, vi forklare dannelsen af sidstnævnte. Geologer skelne mellem tre grupper af klipper på vejen for deres oprindelse:

 • Magma dannet af effusion magma i jorden eller tykkere på overfladen (vulkaner). De er de primære arter, hvoraf resulterer i forskellige miljømæssige påvirkninger dannede race to resterende grupper. For eksempel, granit, basalt, gabbro.
 • Metamorfe dannet af tektoniske bevægelser af jordskorpen. Det betyder, at sedimenterne og magmatiske bjergarter var igen i Jordens tykkere og der under påvirkning af høj temperatur og tryk omdannet til nye racer. For eksempel, gnejs, skifer, marmor.
 • Andelen af sedimentære bjergarter kun tegner sig for 10%. De dannes som et resultat af vindpåvirkning på vandet magmatites placeret på jordens overflade. For eksempel eluvium, talus, aflejringer.

Dannelsen af sten og mineraler - nært forbundne. Vi fastslå hvilke mineraler er forskellige fra klippen, og vi trygt kan sige, at disse dele af jordskorpen er indbyrdes forbundne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.