Intellektuelle udviklingKristendommen

Nikitsky Kloster, Pereslavl historie, attraktioner og interessante fakta

Scenic vidder Nikita settlement at Pereslavlskom kant, pryder de hvide sten vægge gamle kloster, der står på denne jord i århundreder. Fra en afstand, det ligner en is palads. Mange ting han havde set, den er rig på historie. Nikitsky Monastery (Pereslavl) dagligt nu tager hundredvis af pilgrimme, der kommer fra hele landet for at hylde den helligdom. På bredden af søen Pleshcheeva, væk fra travlheden i verdslige lokale er lydighed, arbejde, genoprette den ødelagte kloster i urolige tider.

Nikitsky Kloster - Pereslavl. Historien om uddannelse

Nikitsky Kloster er det gamle kloster af den russiske jord, så opkaldt til ære for den martyr kriger Nikita. Stiftende dato betragtes linie XI-XII cc. Oprettet Kloster i forvaltningen af Suzdal Prins Boris Vladimirovich, der efter drabet på sin bror Gleb første helgen i Rusland, ansigt kanoniseret martyr martyr. Det var under hans regeringstid, at Nikitsky kloster var et referencepunkt, hvor hedninge blev konverteret til den kristne tro.

Nikitsky Monastery (Pereslavl) er opkaldt efter den store martyr, der levede i IV århundrede. På det tidspunkt, kristendommen spredt over hele Europa, Nikita - en rig gotisk krigsherre, givet afkald hedenskab og fulgte Kristi lære. I god tid før, at han så i en drøm dreng med et kryds, og vågnede at finde sig selv på brystet af en ikon der forestiller Jomfru og barn, hvor var de tværgående arme. Døbt, Nikita begyndte at prædike Kristi lære, som han blev dømt til at blive brændt hedninge. Fra flammerne fra ilden sit forsvar af ikoner på brystet, som han bar under sit tøj. Så kastede ham til nåde af vilde dyr. Om natten, blev hans krop stjålet Marian én, der begravede ham. Senere har de kristne allerede indført gravene af kirken, som blev opkaldt efter martyren. Relikvier af Nikita fik evnen til at helbrede, bliver mirakuløs. Senere klosteret, bygget på det sted, blev berømt takket være de andre martyrer. Også han La Femme Nikita (Stylites). Og kaldte den hellige kloster.

Den storhedstid klostret Ivan den Grusomme

I 1528 på stedet af en gammel kirke på ordre fra Nikita Grand Prince Vasily III, bygget af hvide sten Katedral Nikitsky.

Original sin storhedstid bolig undfanget under regeringstid af hans søn Basil - Tsar Ivan den Grusomme. Han besluttede at forberede klostret som et ekstra oprichnina fæstning, hvis dens pålidelighed som en styrkelse miste Alexander Sloboda. John gentagne gange gjort en pilgrimsrejse til Nikitsky Monastery (Pereslavl).

I 1560, kongen beordrede opførelsen af en ny bygning af katedralen. Det var en fem-kuplede tempel. Gammel bygning var far tid til at behandle den sydlige grænse Nikity Stolpnika. Ivan den Grusomme var personligt til stede ved indvielsen af den nye katedral. Ved selv, doneret han en bronze lysekrone, og hans kone Anastasia gav hende personligt broderet billede af Nikity Stolpnika. Dette tempel er bevaret til i dag. På det tidspunkt klostret var blevet rejst og andre bygninger, men ikke alle af dem overlevede: underskønne Kirke, Gate Kirke Arhangela Gavriila, tårne og mure, som gennem historien blev genopbygget flere gange. John grundlagde klostret og ophold leveret kloster len.

Deltagelse af den kongelige Romanov familien

Nikitsky Kloster i Pereslavl i 1609, men overlevede belejringen af polakker. Men i 1611 litauerne, ledet af Pan Sapieha, efter belejringen, der varede to uger, helt brændt klosteret. Mange forsvarere blev dræbt, undslap efter belejringen abbed Michael i lang tid vandring.

Restaureringen af klostret tog en direkte del af Romanov-familien. Alexis, Mikhail Fedorovich, Patriarch Filaret præsenterede værdifulde gaver til klosteret. Da Alexei Mikhailovich i 1645 blev restaureret tårnene og vægge. Samtidig byggede bebudelsen Kirke, som er blevet bevaret indtil nu. Kirken har en to-etagers underskønne og klokketårn.

I 1702 blev et kapel bygget, Chernigov, og hun betragtes som den sidste eksempel på gammel arkitektur Pereslavl.

I Catherines tid klosteret overlevet mange destruktive gange. Konstruktion af klosteret fortsat i de XVIII-XIX århundrede. 1768 - Nikolaya Chudotvortsa Kapel blev fastgjort til refektoriet. I det XVIII århundrede. også bygget et kapel på en søjle af St. Nikita.

I begyndelsen af det XIX århundrede. på stedet af den gamle port af kirken bygget et højt tårn.

Destruktive XX århundrede

I 1918 blev den monastiske ejendom nationaliseret Tips. I 1923 formelt elimineret klostret, og alle de værdifulde genstande leveret Historiske Museum. Alle munkene blev bortvist fra klosteret. De bygninger og templer i forskellige perioder af regeringstid af sovjetmagten var placeret alle mulige steder: her og afregnes til ferien videnskabsmænd, det var en skole, og militære enheder, og stuer, og endda et fængsel.

I 1933, den mest barbariske måde den gamle ikonostase blev brændt Nikitsky Domkirke. Mange gamle arkitektoniske strukturer af historisk værdi, blev simpelthen ødelagt gennem årene.

I 1960-70s. blev det besluttet at gendanne Nikitsky Domkirke. Men, uanset om denne skyldes uagtsomhed af bygherrer, hvad enten på grund af en fejlberegning af arkitekten, den centrale leder af kirken kollapsede i 1984. Forsvundet og en århundreder gammel kloster godt.

Byggeri, stod i århundreder, blev ødelagt på få år. I 1977 blev kirken af bebudelsen næsten fuldstændig ødelagt i branden. I mange år blev templet simpelthen opgivet, tilgroede ukrudt, faldefærdige bygning. Mange sande kristne kunne ikke uden tårer at se på Nikita Kloster (Pereslavl). Kræver-bønner, mindehøjtidelighed, begravelse tjeneste, hvor trofast efter behov, ikke længere være tilgængelig for folk. Kun i de varmeste 90'erne genoplivning af klosteret.

Nikitsky Kloster, Pereslavl. genfødsel

Kun i 1993 blev Nikita kloster overført til den russiske ortodokse kirke. Da dette år begyndte en storstilet restaurering af klosteret, kan man sige, at det kom til live og begyndte at genoplive igen glæden ved alle kristne. Klosteret begyndte at komme sig helt, det udførte arbejde ikke kun udenfor, men indeni, blev maleriet lavet af de bedste Masters-malere. Han instrueret alle de værker, den nyudnævnte guvernør - Biskop Anatoly.

I 1999 guvernøren udpegede Archimandrite Demetrios, der fortsatte arbejdet med at forbedre og genoplivning af klosteret.

Pris Herren mirakuløst bevaret i klosteret er den vigtigste helligdom - relikvier af den store Martyr Nikity Stolpnika og sine lænker. Tusinder af pilgrimme i løbet af året kommer til Pereslavl. Nikitsky Kloster, hvis adresse er: Nikita forlig, Zaprudnaya, 20, tager alle troende, tlf:. (48.535) 2-20-08. Han giver alle mulighed for at ære de hellige steder.

Arkitektur. kloster templer

Klosteret er beliggende på en bakke. Stone omgivet af en mur med et tårn, smuthuller og skydeskår. I meget bolig for tre templer: Great Martyr Nikita, St. Arhangela Gavriila, den underskønne Mariæ Bebudelses af Jomfru.

Kloster mure, tårne, og Nikitsky katedralen tilhører det XVI århundrede og er af særlig arkitektonisk interesse.

Bygget inden for murene af klosteret:

  • vægge, tårne (1560);
  • monastiske legeme (1876);
  • Søjle Chapel Nikita (1786);
  • Portklokke tårn (1818);
  • klokketårn (1668);
  • Mariæ Bebudelses, den underskønne (XVII århundrede);
  • Nikitsky Cathedral (1561).

Opførelsen af muren:

  • Nikita Kapel;
  • Chernigov Kapel (1702).

Hvis du beslutter at besøge Nikitsky Monastery (Pereslavl), tidsplan for tjenester, Pilgrimage ture kan findes ved at gå ind kancelyria@yareparhia.ru eller ved at ringe på telefonnummer, der står ovenfor. Med dig vil kontakte novicer og hjælpe med at løse eventuelle problemer.

Hvem er Nikita Stolpnik? Sinner?

Life Nikity Stolpnika ikke informere os om hans barndom og teenageår. A begynder med en beskrivelse af hans fald. Ældre mand han tjente som en skatteopkræver, var en ond og grådig mand. Han var gift med patienten, lydig kvinde. Især i skrift fremhæver sådanne træk Nikita som griskhed, grusomhed, hævngerrighed. Til toppen ringet var ugodliv og smigrende. Så levede han i mange år, berigende og røve folk. Indirekte historier siger, at Nikita ikke var fremmed for den undervisning, han læste Salmernes Bog, lære at læse, indsat i en talemåde citater fra Skriften. Det var inde stangen af hans iver, beslutsomhed og en vis utilfredshed med velnærede liv. Og hans liv er vendt op og ned på et øjeblik.

Omvendelse. søjle-bolig

Når Nikita gik til den nye kirke af Transfiguration, hvor han vil høre paroemias - valgt nachitka fra Det Gamle Testamentes profetier og sagde, at de blev instrueret. Højt ekko i mit hoved ord Nikita, opkald til rense sin sjæl, for at blive venligere, sone deres synder, for at lære at bringe lys og til fordel for venner. Herren selv ønskede at nå ud til ham. Alt nats søvn ville ikke komme til ham. Fortalte sin kone om morgenen for at tilberede et måltid af kød, besluttede jeg at invitere fremtrædende gæster, tilgængelig fra "glamour". Jeg starter madlavning kone og derefter hendes frygtelige råb var chokeret Nikita. Løb op til hende, så han, at hun var så bange. I kedlen i stedet for bouillon kogende blod og svømmede i hendes kropsdele. I det øjeblik en synder døde i Nikita bevidsthed, han indså, at Herren leder ham til den rette vej. Han styrtede ud af byen.

I lang tid på knæ tryglede han abbed tage det Nikitsky Monastery (Pereslavl). Han befalede at knæle ved porten til klosteret ved hver passage for at bede om tilgivelse. Og jeg trådte Nikita. Så jeg besluttede at straffe kødet, og tre dage stod i sumpen, hvor tortureret til det punkt af udmattelse af sin sky af insekter. Og fundet det her munke bragt til klosteret og taget til klosteret.

Nikita forblev i vagt i en smal celle, holdt en streng hurtigt, men det syntes at ham lidt. Så tortur af deres kød gravet sig en søjle (hullet), satte jernkæder (kæder med kors), og på hovedet - sten hætte. Dag og nat, han var i en søjle, for at sone deres synder, og bad om andre syndere. Indhold med bare vand og et stykke altergang brød. Hans ånd blev ryddet bøn og bod, han ikke mærke til smerten af kødet. Herren accepterede hans omvendelse, og forviste ham gave healing og indsigt.

Healing Prins Michael af Chernigov

Alle, der kom for hundreder af miles i Pereslavl, Nikitsky Kloster besøgte med en mening at tale om Nikita Stylites. Han lettede lidelser mennesker, helbredt ikke kun sjælen, men også kroppen. Han nåede rygtet om ham og til Chernigov, hvor sygdom i en tidlig alder, Prins Michael af Chernigov. Med sin nabo Boyar prins mødtes på den måde at nærme sig søjle Nikita, til at kommunikere med en mirakelmager. Troen på heling af Prins Michael var meget stor, men det var på en måde en masse tests. De nåede væggene i klosteret, stoppede. Ankommer til klosteret, Boyar Nikita fundet i Kæder og sten kasket, bede dag og nat, for at fortælle om alle deres problemer. Han lyttede til sin martyr gav hans personale og fortalte at komme til ham til prinsen. Da Michael tog sin stab fra Boyar hænder straks følte en stor magt. Sam fik til søjlerne i Nikita, udøste deres taknemmelighed, og bolig skænket overdådige gaver.

Død af Great Martyr Nikita. At finde kæderne

Nyheden om den mirakuløse helbredelse og generøse gaver af Prince hurtigt spredt over hele verden. Nikita slægtninge hastet til ham, på grund af den hensigt at få rigdom. Lang inspirerede dem retfærdige over det onde af synd, kærlighed til penge, men de hørte ikke på ham, men kun forhærdede sit hjerte. de besluttede, at de kæder på Nikita sølv, så de strålede i solen.

Udtænkt skurk beskidt gerning. Night angribere hemmeligt infiltreret i klostret, komme til søjle og begyndte at ødelægge bestyrelsen, som var dækket med et hul (fra regn og dårligt vejr). Nikita hørt det hele, gættet deres hensigter, men han gjorde ikke gøre vrøvl og angst. Stille tog han prygl, død fra bødler, overgav sig til Guds vilje. Så skrøbelig organ efter eget dømt fred og sjæl steg op til himlen. Villain frataget ham også af sine lænker og kørte til gaten. Allerede i marken, de indså, at det ikke er sølv, og de sædvanlige jern, og i fortvivlelse kastede kæder i Volga.

Efter at have opdaget den livløse krop af Nikita, brødrene bar ham til templet. Ord for hans død spredte sig hurtigt, og trak kisten martyr mange mennesker. Mange mennesker på det tidspunkt blev helbredt, før hans kiste.

Fromme Simeon fra det nærliggende kloster om morgenen gik til flodbredden og så en lysende søjle over vandet, han kaldte Archimandrite, borgere. Svøm til midten af floden, fandt de, at som et træ flyder på overfladen af Nikita kæder - kæder og kors. Gerne accepteret nyheder NIKITINSKAYA munke, udstyret uddelegering kæder og transporteres til sit kloster, sætte dem ved graven Nikity Stolpnika.

Hundredvis af pilgrimme er draget til klosteret der skal lægges til relikvier af Nikita, blive helbredt, både sjæl og krop.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.