Intellektuelle udviklingKristendommen

Vedtagelsen af kristendommen i Rusland.

Mange stater i processen med dens dannelse passeret polyteistiske - polyteisme. Oldtidens Grækenland gav verden guder, som hver især var en protektor for et bestemt område af aktiviteten af jordens mennesker. Så Hera hjulpet landmænd, Athena - soldater, Hermes - handlende ... I det gamle Egypten blev æret solguden Ra, Reshep - beskytter af faraoerne, Anat - gudinde jagten. Alt dette bevirker, at dissociation af mennesker involveret i forskellige håndværk: Hver bad til sin Gud, håber for hans hjælp og beskyttelse.

I dette meget splittelse opstod i det gamle Rus. De enorme område med forskellige naturlige forhold, dårlig kommunikation førte til dannelsen af forskellige samfund. Hver af dem er engageret primært af de aktiviteter, der tillader folk at overleve: befolkningen i kyster havene og floderne, fange fisk i den involveret i kvægavl og landbrug vildmark, der bor i skoven - jagt. Før der var vedtagelsen af kristendommen i Rusland, hver af disse samfund til at skabe sig en gud, der var tæt på dem. Så der Dazhdbog, gud af solen, som menes at være særligt hjulpet landmænd; protektor for krig Perun, assistent i håndværk gud svarog, inspirator af digtere og fortællere, sangere Velez og mange andre.

Tro på forskellige guder, mere splittet Rusland, som førte til dannelsen af uafhængige, ofte gensidigt fjendtlige fyrstendømmer-stater. Borgerkrige have været en katastrofe for de gamle mennesker og førte til den overordnede svaghed Rusland, manglende evne til at modstå en ydre fjende. Det oplevede især Prince Igor, besejret i kamp med nomaderne, fordi selv sine slægtninge, lederne af de omkringliggende fyrstendømmer, ikke støttede ham. Efter døden af Prins Drevlyane hænder kom til magten, til hans enke, Prinsesse Olga, takket være som vedtagelsen af kristendommen i Rusland begyndte at bevæge sig fremad. Olga var meget uddannet for sin tid og klog hersker. Hun var interesseret i livet i nabolandet sydlige land Byzans, der aktivt blev handlet med Rusland. Svage naboer Rusland har leveret råvaren - træ, pels. Og oplyste Byzans vi har fået instrumenterne i produktion, våben, stoffer, bøger, smykker, kunstgenstande. Prinsesse Olga rejste til Konstantinopel og chokerede skønhed og storhed af byen, dens templer, den højtidelige liturgi, straks vedtaget kristendommen. Det var i året 857. Hun indså, at den fælles tro kan forene mennesker og give styrke til udviklingen af landet. Det var dengang, og der for første gang ideen om, at indførelsen af kristendommen i Rusland er nødvendig. Men at tage det første skridt, Olga var ikke i stand til at overvinde modstanden i afgudsdyrkerne i deres eget land. Kun hendes barnebarn, prins Kievskiy Vladimir, var i stand til at bringe sin bedstemor startede arbejdet gjort.

Vedtagelsen af kristendommen i Rusland var ikke en hurtig ting og vanskelig. Først blev der gjort et forsøg på at erobre kraft af kristendommen og dens resultater. Vladimir og hans følge gik til Korsun, græsk havn, og erobrede det. Truende Konstantinopel, han forlangte at give ham i ægteskab med den byzantinske prinsesse, en kristen Anna. Svaret fra den russiske prins krævede vedtagelse af kristne tro og dåb, som ikke passer til at give dåb pigen for en ikke-jøde. Vladimir blev døbt og med en ung ortodoks kone vendte hjem.

En masse mystiske hændelser at bevise sandheden og kraften i den kristne tro, der var Vladimir. En af dem skete lige før sin dåb. Prince pludselig mistede synet, men Anna forsikrede ham, at tro på Kristus ville helbrede ham. Som krøniker siger det er hvad der skete: Umiddelbart efter dåben synet tilbage til Vladimir. Og, selvfølgelig, et stort indtryk på russisk lineal glans, luksus, magt og styrke for uddannelse og kultur, som manglede sin fyrstedømme. Overbevist om, at vedtagelsen af kristendommen i Rusland vil styrke og ophøje den russiske stat, begyndte han at reformen. I 988 blev kristendommen vedtaget som den eneste statsreligion, og tusindvis Rusich fundet én gud, som var grundlaget for den videre forening af landet. Konsekvenserne af vedtagelsen af kristendommen i Rus ikke være umiddelbart indlysende. Århundreder gik, og Rusland retmæssigt indtastet det europæiske fællesskab af kristne stater, beriget deres kultur resultater af nabofolk, blev en forenet og magtfulde nation.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.