HjemlighedHavearbejde

Hvorfor æbler rådner på træet? Sådan sparer høsten?

Hver gartner har et æbletræ, og håber at få en god høst i sin sektion. Efter den fase af blomstring og udseende af den første lille, ikke engang planer om at modnes frugterne, er ejeren planlægger allerede, hvordan han ville plukke æbler. Men hvad der sker, er, at afgrøden dør. Æbler rådnende på træet uden eksplicitte tilsyneladende årsager. Denne svampesygdom blev opkaldt moniliosis.

årsager moniliosis

Det vigtigste spørgsmål af enhver gartner i denne situation: "Hvorfor æbler rådner på træet" Oftest denne sygdom kan findes i fugtigt eller varmt klima. Die fra denne svøbe høst både fra private ejere, og ved industrivirksomheder. Det forårsagende middel er et pungdyr svamp. Bidrage til Sygdommens er insekter, der påvirker integriteten af huden, og hagl.

Efter kontakt med denne svamp inde i frugten først blive vist brune prikker. Så det dannede skorpe ligner grålige puder. Frugterne er ikke længere er egnet selv til forarbejdning - æbler rådne. På træet, gør ikke kuld, kan hænge en eller flere af sådanne kopier. Men selv hvis vi plukke frugten på et tidligt tidspunkt, vil svampen ikke stoppe, og vil fortsætte med at sprede sig. Sygdommen, som begyndte at vokse tættere på efteråret, kan "donere" høsten er ikke gråt, og mørkt skinnende skorpe.

Hvorfor æbler rådner på træet, hvis der ikke er skader? Fordi en sund foster bliver inficeret fra en patient eksemplar. Hvordan? Det spiller en væsentlig rolle, og tykkelsen af skrællen det beskyttende vokslag. Processen udvikler sig på samme måde som i enhver anden levende organisme. Hvor tynd skræl eller ikke nok af det beskyttende lag, svampen trænger let, at finde smuthuller til at fortsætte sin skadelige indflydelse.

Hvordan skal man behandle med moniliosis?

Sygdom på et tidspunkt, hvor æblerne rådne på træet, ikke stoppe. For at bevare en god høst kræver kun forebyggelse. Og det skal begynde i god tid. Foretag forebyggende behandlinger kan være fra det tidspunkt, hvor frugterne nå på størrelse med en valnød. Eksperter anbefaler at fortsætte med at gøre, indtil indtil det er tid til at høste. Nogle gange rådnende æbler på æbletræet , selv dem, der er blevet behandlet. Men interessen forventes at blive smittet under gunstige betingelser for svampen er reduceret betydeligt. Under væksten periode af frugten skal udføre mindst tre behandlinger. Sidstnævnte procedure skal udføres senest en måned før høst og 1 gang i 14 dage efter høst. Det mest effektive er de "fjendtlige" stoffer og "fundazol".

En anden simpel måde at spare frugterne - i tide til at fjerne inficerede elementer. Du skal også skære de tørrede, syge grene. En ganske god måde at imødegå frugten rådner betragtes som afgørende-olie plante træer. Læg dem, anbefaler eksperter ved siden af stenen frugtplanter (æbler, kirsebær, pærer, abrikoser, etc.). En anden advarsel metode løsninger af problemet er at tilføje i jorden i foråret-kalium fosforsyregødningen med sporstoffer og blandinger deraf.

Håndtering af træerne?

Hvis du spørger dig selv, "Hvorfor æbler rådner på træet?", Du skal bare have instruktion om brugen af disse midler. Planter har brug for at behandle fuldt, hver kvist. Hvis alle pludselig dette ikke er muligt, så i det mindste det bør sprøjte stammen og skelet grene. Dette vil beskytte din afgrøde.

Fremstillingen af opløsningerne

Det stof er "snart". Opløsningen fremstilles umiddelbart før sprøjtning. Fortynd 2 mL stof per 10 liter vand med en hastighed på 2-5 liter pr træ. Det stof får virkning inden for et par timer. En beskyttende virkning varer lidt mere end en uge.

Drug "fundazol". Opløsningen fremstilles før sprøjtning. Tage 1 g af lægemidlet pr 1 liter vand. Nødvendige dosis midler opdrættet først i en lille mængde væske. Hæld det hele har en løsning i en passende mængde vand.

Lifecycle moniliosis

Hvorfor æbler rådner på træet hvert år? Moniliosis - en svamp, der har at dø, når kulde. Men denne sygdom påvirker, sten frugttræer, skaber gyder og overvintre i dem læ for alvorlige frost. På en lovende foråret, når vejret er varmt og fugtigt, er svampen aktiveres og begynder at sprede sporerne. Han ganger hurtigt deres ejendele, afregning på frugt og grene af træer.

På svampen har mange navne, og de alle taler for sig selv. Der er også en bred vifte af moniliosis kernefrugter afgrøder. Da infektionen før begyndelsen af den sygdom, der 8-10 dage. Faren ved denne sygdom ligger i det faktum, at han kan ramme op til 100% af afgrøden. Den mest gunstige temperatur for dens udvikling er 15-20 grader, og luftfugtighed - 96-100%. Under disse betingelser, svampen bliver ganske aktiv og ganger hurtigt. For menneskers og dyrs frugtråd antager ingen fare.

konklusion

I øjeblikket kan sorter at modstå denne svamp, nej. Men vinter æbletræ med en tyk hud og en sur saft er mere tilbøjelige til at frastøde moniliosis. Og de er i stand til at bringe en god høst i løbet af minimum forebyggelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.