HjemlighedVærktøj og udstyr

Træ paneler til møbler

I dag er der mange måder at beskæftige sig i deres fritid. Mange er engageret i en favorit hobby, mens andre kombinerer det behagelige med det nyttige og seriøs profession travlt. Blandt sådanne lidenskaber - montage og produktion af møbler eller møbler paneler. Faktisk er den proces er ganske enkel og kræver ingen ekstra omkostninger. Shield træmøbler kan gøres uafhængigt, at have ved hånden, hvis nødvendige materialer og værktøjer. Af færdige træplader kan gøre loftet, paneler til vægge, vindueskarme, døre og møbler. Et sådant byggemateriale har holdbarhed og æstetik. Omkostningerne ved paneler afhænger af typen af træ, kategori, længde og bredde, og kan variere fra 400-500 rubler per kvadratmeter op til flere tusinde.

Hvad der er behov for produktionen?

Træplader kan nemt gøres, med alt hvad du behøver lige ved hånden. Så vil der være behov for, hvilke materialer og værktøjer til dette formål:

 1. Fræsning maskine.
 2. Rundsav.
 3. Hammer.
 4. Bor.
 5. Elektrorubanok.
 6. Overflade og båndindspilninger. Desuden kan træet udjævnes ved konventionel smergellærred, skruning i materialet blok. Men denne metode er mere tidskrævende.
 7. Overflade gauge.
 8. Målebånd, en blyant, en tilstrækkelig lang metal lineal.
 9. Clamp.
 10. Tynde lameller af træ og krydsfiner.
 11. Tømmer.

Kom godt i gang

Når alle de værktøjer og materialer er forberedt, kan du begynde at arbejde. Møbler til træplader viste sig, er det nødvendigt at gøre ordningerne. Først og fremmest, det er at bestemme størrelsen af den fremtidige produkt. Dette vil gøre det muligt at tilegne sig den nødvendige mængde materiale. Under alle omstændigheder bør emnet være ikke kun lang, men også tyk nok. Det er værd at bemærke, at de færdige træplader på parametrene er mindre end udgangsmaterialet.

Boards bør vælge kun tør, med et lille antal knaster og glat. Træet skal altid være den samme race. Ved valg af råvarer bør ikke glemme de materialets egenskaber.

ordbog tømrer

Hvis du er ny i tømrerarbejde, så er du nødt til at huske et par store titler, der vil undgå forvirring med hensyn til:

 1. Lamel - det nesroschennye, hele stykket.
 2. Plot - denne individuelle bånd og stænger, som blev savet af en bred bord.
 3. Plasti - en langsgående brede side af brættet.
 4. Krøllet gevinst - dette koncept karakteriserer den kaotiske arrangement af fibre i høst af træ. Et lignende fænomen forekommer ofte i tilfælde, hvor materialet har drukket fra tykke ende af træet.
 5. Splintved - er det ydre lag af træ, der er umiddelbart under barken.

At vælge det rigtige materiale

Til træplader til møbler var af god kvalitet, er det nødvendigt at vælge omhyggeligt materialet. For disse produkter, ifølge eksperter, er det bedre at tage plottet, der har et forhold mellem tykkelse og bredde-forhold på 1: 3. Et sådant materiale er mere stabil siden de indre spændinger i træet er simpelthen ikke nok til at opdele emnet. Sandsynligvis mange har set den rack på kanterne med revner. Det er de tilfælde, hvor den indre spænding steg på grund af forkert tørring.

fremstilling af materiale

Først og fremmest er det nødvendigt at opløse tømmer på skinnerne, hvis bredde er omkring 15 centimeter, men ikke mere. På dette stadium er det nødvendigt at fjerne alle de fejl, der er til stede i bestyrelserne.

Før du samle træ skjold, hvis pris i butikken er imponerende, er det nødvendigt at overveje, at der under tørringen af materialet kan slå sig i helt forskellige retninger. Ved samling produkter sådanne plader til at være forsigtig. Der er flere retninger: radiale og tangentiale. I det første tilfælde er materialet warp på linjer medullær, og i den anden - på årringene.

enkle regler

For at deltage i bestyrelsen, er du nødt til at følge nogle få regler:

 1. Splintveddet er samlingspunkt med splintved og kerne til kerne. Denne fremgangsmåde til at forbinde skjoldet undgår kastning under dets tørring, hvorunder en reduktion i styrken af limninger.
 2. Materiale med en stærk cross-kornet bør være orienteret langs linjen af årringene. Dette vil gøre det muligt at yderligere reducere forvridning af det resulterende produkt.

Hvordan man laver en træplade til møbler?

Made træpaneler er meget enkel. Det første trin er at placere materialet i den ønskede retning. Derfor er det nødvendigt for at opnå den optimale placering af årringene. På hver arbejdsemnet nødt til at gøre notater, så man kunne genopbygge skjoldet. Efter denne enderne af brædderne bør otfugovat før limning.

Træ bør være forberedt på at fastsætte en pakke, og derpå smøre kanten af klæbemiddelsammensætningen. Herefter bør plottet pakkes med polyethylen. Det vil ikke tillade limen for at få fat hurtigt. Nu kan du samle de træplader.

Træk det færdige produkt er bedre end at bruge en klemme. Nu bestyrelsen skal være helt tørt. Selvfølgelig, det på nuværende tidspunkt får brug for en masse tid. Produktet skal være godt tør. Efter fuldstændig tørring af træet kan gøres mere attraktivt udseende. Klar skjold er nødvendigt at male. På dette punkt, kan man fjerne og klæberester.

Hvordan undgår vridning?

Til det færdige produkt er ikke begyndelsen på deformation, er det nødvendigt at ty til en række tricks. For at klare krumninger, der var forårsaget af uregelmæssig kornmateriale kan være som følger.

Hertil kan limes lameller fastkilet eller med den sidste tip. Dette vil reducere belastningen. For at rette ikke lange brædder, kan du bruge spidsen af en lås fer og not.

Der er andre måder tremme forbindelser, som er afhængige af de betingelser, som vil blive drevet af det færdige produkt. Ved fremstilling af træplade bør overveje denne faktor.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.