ComputereSoftware

Hvordan oprettes en punktliste? Bulleted og nummererede lister

I dag bør enhver person have edb-færdigheder og mindst have et minimum af programmer. Til standard og mest populære kan tilskrives Microsoft Word. I arbejdet i Word står brugerne over for behovet for at tydeliggøre visse tekstområder. Meget ofte bør en liste indsættes i dokumentet. Det kan være en punktliste eller nummereret - brugeren har mulighed for at navigere situationen.

Programmet giver dig mulighed for at oprette dokumenter, breve og projekter ved hjælp af en lang række muligheder for formatering af tekst. For at lære alle funktionerne i Microsoft Word skal du bruge tid, men resultatet er det værd.

Lister er nødvendige for at gøre teksten forståelig og ekspressiv. En nummereret og punktopstillet liste på samme niveau bruges i de fleste dokumenter. I afhandlinger og videnskabelige værker anvendes en multilevel liste.

Nummerering og markører

Først og fremmest er det nødvendigt at vælge de afsnit, der skal formateres som en liste. Dette kan gøres med musen eller blot placere markøren i begyndelsen af linjen, hvorfra listen vil begynde.

I MS Word er der en "Home" faneblad, hvor du kan vælge den ønskede insertion i "Paragraph" gruppen. Brugeren trykker på "Nummering" eller "Markør" -knapperne og indfører dem ved hjælp af linjalen. Denne metode er meget enkel og forståelig, men en uerfaren bruger kan stå over for skjulte vanskeligheder. Ved at indsætte de punkterede og nummererede lister gentagne gange, skal indrykningerne redigeres på ny.

Hvis du vil formatere hver enkelt liste individuelt og ændre skrifttypeparametre, kan ikke alle programbrugere rette teksten, og det vil desuden tage meget tid og kræfter.

Lister med nummerering

Hvert element i listen er fremhævet med et nummer, og nummereringen justeres automatisk. Hvis du vil oprette og redigere lister, er der en "Nummerering" -knap i "Afsnit" -gruppen. Du kan også bruge funktionen "Nummerering" i kontekstmenuen for det valgte afsnit.

Liste muligheder:

 • Formatet af nummeret bestemmer hvilket tegn der vil være ved siden af hvert element.
 • Nummerstrukturen kan vælges afhængigt af det pågældende dokument: arabisk eller romertal, store eller små bogstaver og så videre.
 • Feltet "Indledende værdi" giver dig mulighed for at vælge det ciffer, hvorfra listen skal begynde.
 • I tilfælde af at du skal oprette en lignende liste, men genummer den igen, er det praktisk at bruge funktionen "Start en ny liste". Det er nødvendigt at vælge elementerne og indstille alle parametrene.

Du kan automatisk indsætte en nummereret liste. For at gøre dette skal du udføre følgende handlinger:

 • I begyndelsen af afsnit, før du indtaster teksten, skal du sætte "1.", derefter "Space" eller Tab. Stykket bliver dannet som det første punkt på listen.
 • Ved at indsætte en "1" før stykket og derefter trykke "Space" eller Tab, vil brugeren oprette en anden type liste.
 • Tilsvarende udarbejdes lister med bogstaver. I linjerne skal du indtaste latinske bogstaver med en prik eller beslag. Efter hvert afsnit skal du trykke på "Space" eller Tab.

Oprettelse af en punktliste i automatisk tilstand

Indsæt punktlisten i "Ord" kan være som følger:

 • I begyndelsen af stykket skal du indtaste en asterisk eller et "mere" tegn, og tryk derefter på "Mellemrum" eller Tab.
 • Opret automatisk en punktliste. Du kan aktivere det ved at gå til fanen "File" og vælge "Parameters" gruppen. På fanen Staveformatering skal du vælge indstillinger for automatisk korrigering. I afsnittet "AutoFormat" skal du markere afkrydsningsfelterne ud for stilarterne.

Du kan oprette en punktliste med følgende typer:

 • Symbolet. I feltet "Symbol" kan du vælge et hvilket som helst tegn, der vil fungere som en markør.
 • Figur. Dialogboksen "Tegne markør" tilbyder et stort udvalg af tegnede markører til oprettelse af en originalliste.
 • Font. Med denne funktion kan du ændre skrifttypeparametrene for den markerede markør.

Multi-level liste

Markerede og nummererede lister er elementer i en liste over flere niveauer. De skal opstilles som brugeren har brug for i en bestemt sag. Strukturen kan redigeres ved hjælp af funktionen "Definer en liste over flere niveauer". For at kontrollere, hvordan alle lister vises, er det praktisk i gruppen "Lister i dokumenter". For at ændre skrifttypeparametrene for hver enkelt, er en liste over flere niveauer knyttet til stykkeformaterne.

Nøgleindstillinger for listen over flere niveauer

Konfiguration af listen, som består af flere niveauer, skal du være opmærksom på følgende parametre:

 • Vælg et niveau og et eksempel på dets design.
 • Hvis du definerer skrifttypeindstillingerne, kan du angive en konstant del af nummeret, hvis det er nødvendigt.
 • Vælg type nummerering: symbol, mønster, bogstaver og andre muligheder.
 • Bestem niveauet, hvor nummereringen opdateres.
 • Bestemmelse af indrykning og layout af teksten.
 • Yderligere redigeringsmuligheder.
 • Match stykkeformat og liste over flere niveauer.

Indstillinger, der blev oprettet en gang i automatisk tilstand, kan anvendes til efterfølgende lister. Men hvis der er behov for redigering, skal du arbejde sammen med hver enkelt liste. Denne ulempe kan virke ubetydelig, men hvis der er mange lister i teksten, vil det tage meget tid at formatere det.

Hvordan ændrer jeg markørstilen?

Ved at klikke på "Marker" -knappen, kan du vælge den der passer til denne sag. For at gøre dette skal du gå til området "Bibliotek" og klikke på det. På samme måde er typen af nummerering valgt: i området "Nummerbibliotek".

For at slå en nummereret eller punktopstillet liste i Word til tekst, skal du blot trykke på den tilsvarende knap.

Hvert element i teksten kan tildeles med en særlig markør. Hvis du vil formatere listen i overensstemmelse med kravene i et bestemt dokument, skal du vælge kommandoen "Definer ny tegn".

Når du har mestret alle funktionerne i Microsoft Word-programmet, vil det være glædeligt at arbejde med dokumenter, og du behøver ikke at bruge meget tid på formatering af teksten. Bulletlisten, som den nummererede, er inkluderet i næsten ethvert dokument og bruges ofte, så det vil være nyttigt for programbrugeren at gøre sig bekendt med oprettelsen af lister af forskellige typer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.