FormationVidenskab

Latinske bogstaver: historie og mening

Videnskabelig og kulturel-åndelig aktivitet har længe været en vigtig livsform for menneskelige samfund. Det kunne dog ikke eksistere uden de grundlæggende kommunikationsmidler - sprog. En af de største i menneskehedens historie var latin. Det skabte de berømte litterære og videnskabelige memoarer i den antikke verden. Latinske bogstaver og sprog var fremherskende i mediet Europæiske intelligentsia, lærte mænd og i den åndelige sfære mange år efter den gamle civilisations fald. Vi kan stadig mærke deres indflydelse i aldersrelaterede videnskaber i dag. Romerske ord og sætninger med en misundelsesværdig konstans fremgår af medicin, historie, filosofi, matematik. I vores hverdag ser vi selv i Rusland hundredvis af indskrifter på fremmedsprog hver dag. Som regel er dette engelsk, som det ikke er overdrevet at sige, dominerer i dag planetens kultur- og informationsrum . Dette var dog ikke altid tilfældet. Det engelske sprog tog kun den internationale stilling i slutningen af kolonitiden. I mange århundreder blev latin brugt som et middel til kommunikation mellem forskellige folkeslag med hinanden. Desuden indeholder alle moderne vesteuropæiske sprog (og dels centraleuropæiske og også de nordamerikanske folks) uden undtagelse i deres skriftlige form latinske bogstaver. Efter alt er alle alfabeter af de romerske og tyske moderne folk de direkte arvinger til det gamle skriftsted. Og selve sprogene er en syntese af disse karakteristika for den sene romerske periode og de lokale barbariske dialekter med mindre (som på italiensk eller spansk) eller større (som i engelsk eller tysk) aktier af sidstnævnte.

Oprindelsen af alfabetet

Men hvordan syntes de latinske bogstaver sig selv? Hvilke forfædre har de faktisk? Hvis du graver endnu dybere ind i århundredernes antikvitet, viser det sig, at dette alfabet faktisk kommer fra den antikke græsk. Sidstnævnte var i sin tur den fønikiske direktør. Den direkte udvikling af hvordan bogstaverne i latinske bogstaver blev dannet på grundlag af antikke græske bogstaver kan imidlertid ikke spores endnu. Der er også en hypotese om, at processen med deres dannelse var signifikant påvirket af etruskisk skrivning. Og antagelsen er meget populær blandt antikvariske historikere, fordi de etruskiske byer virkelig dominerede det italienske halvøs kulturelle og åndelige liv i den romersk periode (og de første romerske konger var etruskerne ved fødslen). Derudover er det interessant at bemærke, at det etruskiske alfabet selv, på trods af at arkæologer har genoprettet sit udseende, stadig ikke er dechiffreret. Hvad angår latinbrevet selv, er de første indskrifter fundet dateret til det 7. århundrede f.Kr. Dette alfabet indgik oprindeligt 21 bogstaver, der senere blev brugt 23 i den klassiske periode med romersk udvikling kultur. Derefter hævdede de romerske legioner deres egen civilisationsmodel på tre kontinenter.

Latinske bogstaver og tal

Og det skal i virkeligheden huskes, at italienerne i tillæg til det berømte alfabet gav verden et system af calculus. Det blev også brugt i lang tid, men i modsætning til bogstaverne tog det en formidabel modstander. De blev den arabiske model af calculus. Det var sidstnævnte, der viste sin store bekvemmelighed og effektivitet først i øst og derefter i vest. Brugen af romerske tal i dag ser ofte ud som en hyldest til traditioner end en virkelig rationel nødvendighed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.