FormationUngdomsuddannelse og skoler

Balladen er forskellig fra digtet? Er der noget at gøre i disse genrer?

Nogle litterære genrer har lignende egenskaber, men hver af dem holder sin identitet. Mennesker, der er ikke eksperter i branchen, det er meget forvirrende, så vi besluttede at kaste lys over et af de højt profilerede emner på, hvad der er anderledes end en ballade digt.

adgang

Før vi fremhæve ligheder og forskelle mellem disse to genrer, så lad os gennemgå deres historie. Det faktum, at digtet, og balladen opstod i middelalderen, i en tid hvor alle former for kreativitet stramt flettet sammen. I dette tilfælde, ét stykke dannede digt og musik. Faktisk i begyndelsen af eksistens, ingen vidste , hvad en ballade og digt. Forskellene kunne ligge i detaljerne i teksten (eller mangel på rim) og værker i genren. Folk kaldte ikke disse værker, de bare kom op med dem og gøre, ofte ikke engang at skrive ned på papir. Med fremkomsten af renæssancens litteratur og musik er blevet adskilt fra hinanden og genrerne er begyndt at dukke op i hver af disse industrier. Det var dengang, der dukkede en triviel spørgsmål om, hvad der er forskellig fra en ballade digt.

ballade

Dette udtryk i dag er også relevant for litteratur og musik. Ballad kan findes i bogen og læste, ikke hørt en eneste tone. Og kan findes i arkiverne i musik og udføre på et af værktøjerne. For at give en nøjagtig fortolkning af dette begreb bør henvise til ordbogen:

  • Ballad - en lyrisk-episke genre, som blev dannet i det område af de britiske øer i perioden fra den XIV til XVI århundrede.
  • I Medieval franske ord "balladen" dukkede op i det XIII århundrede. Det var nogle tekst-musik eller blot poetiske former, der er indbegrebet af provansalnoy poesi.
  • Endelig fortolkning af "balladen" af udtrykket opstod i det XIX århundrede i Europa. Han var blevet tildelt som en musikalsk-poetisk genre, fortæller den ene historie efter den anden.

Med henvisning til oprindelsen

Før vi definerer den vigtigste forskel fra en folkevise digt, bør omhyggeligt undersøge historien om forekomsten af mindst et af dem. Så, som nævnt ovenfor, fødestedet for balladen er Frankrig, Provence-regionen. I middelalderen var det typisk for genren af poetisk og musikalsk form med den episke maleri. Fransk sang ballader med én stemme og solist ledsaget selv. Når de normanniske erobrere var i England, sammen med dem migreret der og kreativitet. Han overlevede den episke karakter af ballade, men nye funktioner. I sådanne værker kan beskrives i biografien (Robin Gud) og endda militære kampagner. Ved afslutningen af den ballade fandt jeg over hele verden, herunder Rusland. Komponister begyndte at skrive passende musik, og forfattere - episke historier.

digt

Denne genre kan med rette kaldes poetisk. Oprindeligt et digt skrevet helt i vers, og dermed kunne bære en romantisk eller satirisk, episk eller kritiske farve. I den periode, de oplysningstidens folk vidste præcis, hvad visen adskiller sig fra digtet, i virkeligheden, hver af disse genrer blev udført for en bestemt målgruppe. Aristokrater foretrak nuttede og behersket digte skrevet af kendte forfattere og æres. De kan læse eller tørt i biograferne. Balladen var domænet for de fattige. De har ofte sunget alvorlige fæstning hverdage eller erindringer om tidligere bedrifter heroiske forfædre.

For at opsummere

Så hvad er forskellig fra en ballade digt:

  • Ballad er en lille musikalsk litterært værk. Forfatter (hvis nogen) transmitterer primært til læseren sine tanker og følelser om, hvad der sker. Ofte ballader identificeret som folkemusik skabelse.
  • Men digtet - en stor litterær form, som er skrevet af forfatteren. Det altid tydeligt oplyse om arten af de tegn og sted for handling. I digtet, med fokus på globale spørgsmål og erfaringer forfatteren og tegnene er i baggrunden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.